Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

dean25

Radovi na Ljubljanskoj ukinuli stajališta
Zbog nenajavljenih radova na Ljubljanskoj aveniji, koji su započeli jutros, za sav cestovni promet zatvoren je sjeverni kolnički trak do raskrižja sa Škorpikovom.
Do završetka radova najavljenih za nedjelju, bit će ukinuta autobusna stajališta linija 107, 116 i 168 Savska Opatovina i Robni terminali Jankomir u smjeru zapada.
Zbog radova produžuje se i trasa linije 107 te će autobusi, koji iz smjera Žitnjaka voze prema Jankomiru, nakon stajališta Špansko (iza Konzuma) produžiti Ljubljanskom do Škorpikove i raskrižja s Kovinskom gdje će skrenuti prema bolnici Jankomir i nastaviti Jankomirskom ulicom do svog početno krajnjeg stajališta kod skladišta na Jankomiru.

Max-d

Na dionici linija 216,276 i 214 koje prolaze kroz Resnik,na ulazu u naselje sa istocne i zapadne strane,kao i kod crkve u centru postoje zanimljivi znakovi zabrane.Pitam se koliko puta dnevno se nalazimo u prekrsaju ili su busevi naglo izgubili na tezini?

igor 409

Vozeći se jednu nedjelju prije par mjeseci između Črnkovca i Mičevca mislim da sam vidio na busu tablu s linijom Zapruđe-Sasi-Strmec B. U tom trenutku mislio sam da tako nešto ne postoji i da mi se učinilo no u srijedu navečer sam u Črnkovcu vidio kako bus iz smjera Šćitarjeva skreće prema Leknenom. Da li to znači da neki vozni redovi voze neku vrstu kružne kao noćna 209 ili se radi o nečemu drugom.

dean25

Citat: igor 409  u Lipanj 15, 2009, 09:37:28
Vozeći se jednu nedjelju prije par mjeseci između Črnkovca i Mičevca mislim da sam vidio na busu tablu s linijom Zapruđe-Sasi-Strmec B. U tom trenutku mislio sam da tako nešto ne postoji i da mi se učinilo no u srijedu navečer sam u Črnkovcu vidio kako bus iz smjera Šćitarjeva skreće prema Leknenom. Da li to znači da neki vozni redovi voze neku vrstu kružne kao noćna 209 ili se radi o nečemu drugom.
Radi se o tome da na linijama 307,308,309 i 321 autobus(i) prometuje mješano.Recimo ide iz Zapruđa u Sase,pa u Strmec pa za V.Goricu.
To su praktički 4 linije koje pokriva isti polazak.Naravno,vozni red izložen na stajalištima za navedene linije nije potpuno točan,jer ne piše na nijednom polasku koji polazak ide direktno u Sase iz Zapruđa,a koji prvo u Strmec,pa onda u Sase.

štefek

Taj Strmec je kritičan jer nepostoji okretište, busevi se okreću neko ispred dućana a neko okreće u ulici poslje dućana gdje je dosta naknap a pošto je u blizini dječije igralište često autobus kretanjem unazad mora glasnim turiranjem uplašiti djecu da bi se malo razmaknuli kako bi se bus okrenuo, drugi je problem ako ima previše vozila onda se parkiraju u toj ulici i okretnje busa je onemogućeno, radi se o ljudima koji većinu dana provedu ispred dućana sa pivom u ruci pa često nežele pomaknuti svoja vozila, onda se bus okreće gdje se snađe često odu prema sljedećem selu tražeči dovoljno tvrd poljski put kako bi se okrenu i napravio polazak na vrijeme. osobno mislim da je ovo gorući problem koji treba riješiti jer bilo što da se dogodi vozač je kriv a treba vozačima dati normalne uvjete za okretanje autobusa, nije zet spao na to da im vozači moraju se snalazit i po kukuruzima okretat autobuse.
nisu ni ti ljudi krivi ispred dućana što zet nema normalno okretište.
svi mi dobro znamo da okretište mora biti tako napravljeno da se autobus nemora kretati unazad takvo okretište na goričkim linijama postoji samo na liniji 302  330 325  323 335
mislim da će odgovorni ljudi morati ozbiljno pristupiti ovom gorućem problemu.

brunok

ako se tamo bus okreće nemaš kaj dalje ići tražit poljski put da ti okreneš autobus pozove se policija, tebi šef neće reć hvala ako slupaš bus negdje u šikari, neg će te pitat šta si tamo radio :)

igor 409

Citat: dean25  u Lipanj 15, 2009, 11:11:13
Radi se o tome da na linijama 307,308,309 i 321 autobus(i) prometuje mješano.Recimo ide iz Zapruđa u Sase,pa u Strmec pa za V.Goricu.
To su praktički 4 linije koje pokriva isti polazak.Naravno,vozni red izložen na stajalištima za navedene linije nije potpuno točan,jer ne piše na nijednom polasku koji polazak ide direktno u Sase iz Zapruđa,a koji prvo u Strmec,pa onda u Sase.

Znači da sam ipak dobro vidio. Ako se pogleda vozni red vidi se da neki polasci iz Sasi idu 15 min nakon Strmca a to je vjerojatno isti bus. No ima i različitih polazaka a znao sam vidjeti u Zapruđu obadva busa tako da izgleda da 2 busa pokrivaju te 4 linije u raznoraznim kombinacijama.

Kaj se tiče Strmca, prolazio sam jednom onuda i najiskrenije suosjećao sa svojim autom prolazeći preko one oranice i mogu si misliti kako je busu tamo. Možda sad kad su izbori gotovi nebi bilo loše 307 i 321 skratiti do križanja za nasip između Leknena i Strmca (do tamo je cesta ok a mislim da bi se bus mogao tamo okrenuti) pa reći "gospodo draga, kada se sredi cesta i okretište bus će ići dalje a do tada je ovo najviše kaj vam ZET može ponuditi".

štefek

upravu si ovo nakraju si lijepo napisao, samo tko bi povukao takav potez stvarno neznam no vidjet će mo možda se nešto riješi

dean25

Citat: igor 409  u Lipanj 16, 2009, 10:28:42
Citat: dean25  u Lipanj 15, 2009, 11:11:13

Znači da sam ipak dobro vidio. Ako se pogleda vozni red vidi se da neki polasci iz Sasi idu 15 min nakon Strmca a to je vjerojatno isti bus. No ima i različitih polazaka a znao sam vidjeti u Zapruđu obadva busa tako da izgleda da 2 busa pokrivaju te 4 linije u raznoraznim kombinacijama.

Kaj se tiče Strmca, prolazio sam jednom onuda i najiskrenije suosjećao sa svojim autom prolazeći preko one oranice i mogu si misliti kako je busu tamo. Možda sad kad su izbori gotovi nebi bilo loše 307 i 321 skratiti do križanja za nasip između Leknena i Strmca (do tamo je cesta ok a mislim da bi se bus mogao tamo okrenuti) pa reći "gospodo draga, kada se sredi cesta i okretište bus će ići dalje a do tada je ovo najviše kaj vam ZET može ponuditi".

Ima li itko TOČAN vozni red za linije 307,308,309 i 321(sa upisanim podatcima "pod napomenom" koji polasci idu direktno a koji pokrivaju 2 linije)???

dean25

Linija 210 u subotu mijenja dio trase
Zbog održavanja biciklističke utrke, autobusna linija 210 Dubrava – Studentski grad – Klin prometovat će izmijenjenom trasom od 14.30 do 19.30 sati, u subotu, 20. lipnja.

Tijekom utrke autobusi će od Dubrave voziti redovnom trasom do raskrižja Oporovečke i Grižanske gdje će skretati desno u Grižansku i Ulicom Dubrava nastaviti za Klin. U povratku će voziti Koledinečkom, Ulicom Križnog puta, Grižanskom, Oporovečkom i dalje redovnom trasom do Dubrave. 

dean25

Linija 208 i dalje vozi skraćeno

Zbog produljujenja rokova za zavšetak radova na sanaciji kolnika u Markuševečkom Popovcu, autobusi linije 208 Dubrava – Vidovec i dalje voze skraćeno trasom Dubrava – Vida Ročića (staro okretište u M.Trnavi).

Od 13. svibnja, kada su započeli radovi, linija vozi preusmjereno u Bidrovec u polascima iz Dubrave u 7.30, 11.30, 12.00, 12.30, 16.30 i 17.30 sati.

U povratku prema Dubravi autobusi iz Bidrovca kreću u 8.00, 12.00, 12.30, 13.00, 17.00 i 18.00 sati.

Završetak radova očekuje se do 13. srpnja.

dean25

Radovi mijenjaju trasu linije 234

Izmijenjenom trasom vozit će autobusi na liniji 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište od utorka, 23. lipnja, do četvrtka, 25. lipnja, u 5 sati, zbog radova u Ulici Radovana Cimermana.

Tijekom radova autobusi će s Glavnog kolodvora voziti redovnom trasom do raskrižja Ulica J. Antalla i R. Cimermana gdje skreću u Cimermanovu te Avenijom Dubrovnik nastavljaju do rotora i dalje Remetinečkom cestom redovnom trasom do Laništa.

Autobusi će istom izmjenjenom trasom voziti u i u povratku prema Glavnom kolodvoru.

dean25

Preusmjerenje linija 208, 209 i 213

Zbog radova na Dankovečkoj ispred k. br. 10, autobusne linije 208 Dubrava – Vidovec, 209 Dubrava – Čučerje – Gornje Čučerje i 213 Dubrava – Jalševec prometovat će djelomično izmijenjenim trasama u utorak, 23. lipnja, od 8.30 do 19 sati.
Autobusi će s terminala Dubrava voziti redovnim trasama do raskrižja Dankovečke s Oporovečkom gdje skreće u Aleju tišine i voze Starom Oporovečkom do Sunekove otkud produžuju redovnim trasama do svojih odredišta (linija 208 skraćeno do okretišta na Ulici Vida Ročića), te istim trasama natrag.
Tijekom privremene regulacije prometa neće se koristiti autobusno stajalište Dankovečka/Oporovečka u smjeru Dubrave, dok će iz smjera Dubrave biti premješteno na Oporovečku ulicu u zoni raskrižja s Dankovečkom.

Linija 231 - promjene

Tijekom održavanja auto utrke, u nedjelju, 21. lipnja, od 7 do 19 sati autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.
Iz Novog Retkovca autobus će voziti trasom Aleja Platana – lijevo Aleja Javora – lijevo Ulica Dubrava – lijevo Čulinečka – desno oko Bille lijevo Južna – desno Branimirova i dalje redovnom trasom prema Borongaju. U iz Borongaja prema Novom Retkovcu voziti će  redovnom trasom.

Daniel

Citat:Tijekom održavanja auto utrke, u nedjelju, 21. lipnja, od 7 do 19 sati autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.
Iz Novog Retkovca autobus će voziti trasom Aleja Platana – lijevo Aleja Javora – lijevo Ulica Dubrava – lijevo Čulinečka – desno oko Bille lijevo Južna – desno Branimirova i dalje redovnom trasom prema Borongaju. U iz Borongaja prema Novom Retkovcu voziti će  redovnom trasom.

Ko kad se gradio podvožnjak ispod pruge

dean25

Mini-bus(evi) na liniji 105 mjesec dana skraćeno do Cmroka

Autobusi linije 105 Kaptol – Britanski trg vozit će skraćeno na relaciji

Britanski trg – Cmrok.

od 8 sati u ponedjeljak, 29. lipnja, do završetka radova u Jurjevskoj najavljenih za srijedu, 29. srpnja, u poslijepodnevnim satima, a zbog kojih će dio ulice biti zatvoren za sav promet.

Za vrijeme navedene organizacije prometa, autobusi će s privremenog početnog stajališta na Cmroku kretati 10 minuta kasnije od vremena naznačenog u voznom redu kao polasci s Kaptola.