Vandalizam u ZET-ovim autobusima

Autor mansg313, Rujan 16, 2008, 14:10:03

Tomek

Inače jučer je vozilo 10-ak O405GN2 Torcidu koja je autima dolazila do Sveučilišne bolnice gdje su ih ovi autobusi ukrcavali i pod pratnjom policije vozili na Borongaj. Busevi su vozili 5 plus 5. Budući da je bilo i krem plavih, i skroz plavih i ono novo plavih do prozora vidjelo se kakva je glupost ova zadnja kombinacija, mislim ako im je preskupo bilo farbati cijeli bus u plavo mogli su kao i APP svoje NG312 obojati u staru kombinaciju, a ne izmišljati toplu vodu.
Busevi su inače napravili par krugova od Borongaja do Sveučilišne bolnice jer je bilo puno navijača koji su stigli autima.

421

Citat: Shole  u Ožujak 20, 2011, 10:00:41
Trebali su poslat nove pa nek se leasing bori poslije s popravcima.  Di će sad iskopat 10 krovnih poklopaca.
-Poklopci idu na štetu ZETa ili osiguranja, dok bi u "leasing slučaju" išli na teret vlasnika vozila (banka) te kasko-osiguranja.
-Poznavajući kolege (općenito) rekao bih da na uzavrelu atmosferu prije i poslije derbija, nisu dobro regirali jer nisu otvorili šibere na vrijeme to jest za vrijeme vožnje pa se dogodilo kaj se dogodilo. Poluga crvene boje je naprosto mamila na korištenje (koje je kažnjivo prlikom zloupotrebe!- u normalnim-pravnim državama).
-Na svakom šiberu postoji sajla koja služi da se šiber drži za nj u slučaju otvaranja, što onemogućava ozljede i gubitak šibera, no održavanje valjda misli da je to višak pa sajle nisu ostale prikopčane i rezultat je tu.
-Pitanje je koliko su ljudi strpali po busevima, sigurno je bilo preopterećenja i mala količina svježeg zraka pa je i to utjecalo na štetu.
-Otvaranje vrata na kockicama (1 i 2 vrata manuelno otvara vozač, 3 i 4 dozvola za otvaranje iznutra) uz ventile iznad svih vrata, također su potencionalni mamac za zloupotrebu i razlog nezadovoljstvu "putnika" punih alkohola, i ostalih deblokatora stanja svijesti.
-CItelisi bi svakako bili bolji izbor  zbog nekoliko stvari:ekološke vožnje, jeftinog prijevoza, jednog šibera( koji je visoko i nemoguće ga je otvoriti), manuelnog otvaranja svih vrata, te dostupnosti dijelova i dosta vremena za popravak na teret kaska, zatvorene kabine za vozača, klime i udobne vožnje jer ima samo zimske gume na pogonskoj osovini.
Prilika za popravkom stvarne i ostale štete je propuštena, više sreće će biti slijedeći put (moš mislit`).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Autobusi su bili puni do kraja tako da su ljudi naprijed na vozačkom staklu bili čak nagurani. Druga stvar, ovo da je ekipa bila pod utjecajem alkohola nisam baš 100% siguran jer su ti članovi Torcide koje je ZET vozio stizali osobnim autima što znači i da su onda pijani vozili kući poslije za Split. Naravno, oni koji nisu vozili su mogli piti, ali mislim da se prije radi o katastrofalnoj gužvi, nedostatku zraka u autobusima i neodgojenom mnoštvu kakvog je u ovoj našoj zemlji hrpa.
Inače oni koji su dolazili organizirano autobusima iz Dalmacije su s tim istim autobusima išli do Borongaja i tamo je viđeno jedno 10-ak autobusa, od čega 2 iz Slavonije.

sokre

I ja sam se nadao da će poslati Citelise... Neka se i leasing malo isplati.

conecto

Nisu se oni samo luftali kroz izbijene krovne otvore - polomili su veliki dio krovnih obloga unutra i onih otvora iznad prozora. Komadića tih dijelova bilo je posvuda.
Jesu li se poslije vozili za Split pijani ne znam, ali ako ovakve stvari rade trijezni uopće ne bi smjeli imati vozačku dozvolu jer su prirodno poremećeni i takvim ljudima se ne bi smjelo dati auto u ruke.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Nedostaje li autobusa za izlaz nakon ovog nemilog događaja, kojega nikako nitko (nakon bezbroj puta sličnih iskustava) u ZET-u nije mogao predvidjeti..

Jefitinije bi bilo da je u svakom busu bilo tri interventna policajca koji bi u slučaju problema izvlačili izgrednika i sudili mu u kombiju u kojem sjedi sudac i sudi (naknada štete + pritvor).

Ako na Jakuševcu tako mogu poslovati javni bilježnici (kombi ured), mogli bi i prekršajni suci.

Da to postane praksa, mogli bi slati i Regio, i ne bi bilo nikakvih problema.

I zašto se autobusi moraju tako pretrpavati - krug više-manje, svejedno je.....

Westin

Problem je u tome što se zna dan prije kolko dolazi buseva(ljudi ) + ovi s autima pa bi se trebali organizirati tako da se ne natrpavaju busevi .Djelomično je kriva i policija .Recimo ja sam vidio prije godinu i nešto da za cca 800 ljudi  su dali 2 zglobna busa ( a za to se znalo čuo sam od ljudi barem 4 dana prije i to je bila isto subota) .Isti slučaj je i u Splitu.
Policija radi kao pretres a opet se unese i koja je tu svrha tog prijevoza kad većina dolazi s busevima.

421

Kapacitet zglobnog  bus123 je cca 150 mjesta, no policiji je bitno brzo,efikasno i pod pratnjom prevesti sve te navijače na stadion i vratiti ih  natrag.
E sad što bi drugo mogao napraviti ako imaš xy  bus123 bus123 bus123 a fali ti još? Ništa - nego trpaj koliko stane, jer ne vozim ja no ZETovac. Bitniji dio priče je tko naručuje/plaća taj prijevoz:MUP, faraon ili netko treći? Tko plaća štetu na prometalima u redovnom i ovom izvanrednom prijevozu? Nevjerojatno je da nakon štete puštaju iste uništavače i vandale da normalno napuste mjesto štete bez sankcija jer šteta se vidi odmah.  Očigledno se radi o "brigo moja pređi na drugoga!"
A trpe i štetu na  bus123 i tramvajima plaćaju oni koji su to najmanje zaslužili,  kroz prirez i porez: ZET, vozači, građani ZGa i županije i putnici koji koriste naše usluge.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Mercedesi su dobro prošli. Je li se tko sjeća skakanja u SG-jcima prije par godina?

borelee

Sam vozač jednog zglobnog je rekao da u busu ima sigurno 250 ljudi a da je kapacitet 150...Policija je stajala na vratima i trpala ljude unutra doslovno pod prisilom,kad su se natrpali zatvorili su vrata i ljudi su sigurno pola sata bili zatvoreni bez zraka...plus sat vemena voznje do maximira...putnici u tim autobusima nisu bile bebice ali licemjerno je optuzivati nekoga na takvu organiziranost policije...da ste natrpali 250 vlasnika autobusa u autobus od 150 mjesta,vjerujem da bi napravili i gore stvari od torcide...

plavi ZET-ov bus volim

Njihov ponos i dika.  >rigoleto<
Žalim ih.
Linija je 109.

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

marin

Nisam znao di bih ovo stavio pa cu onda ovdje: na nekoliko odnosno na dosta podsusedskih citara fali onaj poklopac otraga busa valjda za šlepanje ili za nešto drugo (stoji ispod tablice) znam za neke.gbr.194, 222, 207, falio je i na 229 ne znam jer jos fali, ali ja mislim da fali jer mu ga je netko skinuo poslje nego na 222 a tamo jos fali.Pamtim da na 222 fali jos od lipnja negdje.

tramvajac 92

Nije to za vandalizam.. To je više za Autobusi-razno..

marin

A ne znam jel to netko skinuo ili je otpalo ili u garaži to majstori nešto s tim..

221

230 ima veliki potpis srebrnim autolakom na stražnjem poklopcu.