Vandalizam u ZET-ovim autobusima

Autor mansg313, Rujan 16, 2008, 14:10:03

421

Citat: 421  u Svibanj 19, 2010, 12:51:02
Citat: Slavuj  u Svibanj 19, 2010, 12:26:00
Jeste vidjeli sad nakon norijade bus ZTŠ-a?
Ista škola, isti prijevoznik, ista ikonografija upotrijebljenih sredstava uništavanja upotpunjena novim: majoneza, ketchup osim standardne: brašno, jestivo ulje, pivo...
A toliko gladnih dnevno umire u svijetu! Koja bahatost i bezobrazluk.
Radi nekih ljudi sramim se nazivati ili  biti čovjekom! 
ZTŠ pet mjeseci poslije...
Dakle , priča mi kolega današnji događaj vezan uz prijevoz učenika/ca ZTŠ!
Od ponedjeljka do danas vozio ih je na nastavu. Tijekom vožnje pušili su u prikolici.  Jučer je zamolio učiteljicu koja se vozi  u busu da ih upozori našto je ona popisala sve zatečene u prikolici. Kolega je  tada preko razglasa najavio kontrolu karata
za danas što je i učinio. Bez pogovora su svi pokazivali karte i ušli. Tad se javio jedan od učenika kako bi se ispričao za nemile događaje proteklih dana  i obznanio da su pronašli krivce. ŠOK #1!
Na slijedećoj stanica javila su mu se dva učenika koji su bili vinovnici problema da se kolegi ispričaju zbog nemilog događaja! ŠOK#2!
Prije samog izlaska u ZTŠ, kolega im se obratio rekavši da im  je oprostio i neka budu dostojni lika Rudolfa Perešina čije
ime nosi  njihova škola.
Nije sve tako crno...

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mirta

Lijep primjer shvaćanja pogreške i isprike za loše ponašanje. 
Nikad ne reci:"Nikad!".

conecto

Takve stvari su u ZTŠ bile toliko učestale proteklih godina da ih je odavno trebalo riješiti, ali ne bi trebali to rješavati vozači nego netko iz naše brojne logistike (preko 2000 zaposlenih u ZET-u pored vozača).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat: Mirta  u Listopad 07, 2010, 22:36:06
Lijep primjer shvaćanja pogreške i isprike za loše ponašanje. 

Postoji i naličje tog čina:  isprika može biti isforsirana i uvjetovana npr. ukorom ili kojom drugom kaznom. Pitanje je da li je iskrena također. Što ako roditelji ne znaju da dijete puši, pa će to saznati na  roditeljskom sastanku?
Uostalom vidjet ćemo na slijedećoj norijadi. A što očekivati od djece kad "norijada" u državi uzima maha i nikako da prestane.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Jooj samo mi nemoj to spominjati..
Ja sam ove godine maturant i poznavajući kolege i kolegice iz mog razreda već mi je žao autobusa i tramvaja..

Mirta

A da im apeliraš na "svijest i savjest"? Nema toga boga kojega bi poslušali?
Reče 421 da nije sve tako crno. Ne, čini se da je tek tamno sivo.  ???
Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Citat: tramvajac 92  u Listopad 08, 2010, 11:42:18
Jooj samo mi nemoj to spominjati..
Ja sam ove godine maturant i poznavajući kolege i kolegice iz mog razreda već mi je žao autobusa i tramvaja..
Znači, utopit ćete se u sivilo i biti prepoznatljivi i zapamćeni po lošemu kao i ostali? To već sada znaš?
Možeš / hoćeš  li to pokušati promijeniti? Daj neki konstruktivni prijedlog, skupite glave i pomozite nekom umjesto bacanja brašna,ulja itd i uništavanja imovine!
Budite zapamćeni po kreativnosti, plemenitosti i mudrosti, po dobrim djelima,po nečem drugačijem od ostalih ( u pozitivnom smislu).

tramvajac 92

Mirta i 421:
Pola razreda nebi poslušalo ni vraga ni popa a na ovu drugu polovocu ću pokušati djelovati jer ja osobno nemam namjeru vandalizirati ono čemu ću se za koji sat vraćati doma (nekak mi nema smisla)..

conecto

Ako si maturant, nitko od tebe nema pravo tražiti da izigravaš "ni vraga ni popa" jer bi samo ispao "budala" (ne uistinu, ali u takvoj okolini sigurno da). Postoje oni koji bi trebali utjecati na takvo što (koje iz godine u godinu postaje sve gore iako je odavno prešlo sve granice), pa "neka institucije rade svoj posao".
Meni samo nije jasno zašto se brašnom i jajima nikad ne ispoha onog prvog u koloni umjesto tramvaja koje je sve do jednog on osobno ispratio kad su kretali prvi put u promet. Dobra promidžba za njega plaćena našim novcem, a kasnije skupo plaćenu imovinu "čuvamo" na takav način!
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

imam prijedlog:
gb. 842 uništili su specijalci za vježbu, ajmo dat za svaku norijadu 2 busa sa takozvane prodaje za razbijanje u norijadi pa bi klinci ispucali frustracije i sačuvali nove, a koliko ih je na prodaji riješili bi problem za narednih 40 godina.                                                                                   bus123 >hammer< bus123 >hammer< bus123
bus123 >hammer< bus123 >hammer< bus123 >hammer<

Westin

Ne uništavaju buseve samo maturanti nego oni koji to nisu i to su samo pojedinci.
Nisu svi takvi samo što se ti posebno ističu s glupostima,a kasnije isti još kritiziraju prijevoz

Slavuj

Ova isprika ucenika je bila vjerojatno isforsirana od strane ravnateljice. Tako je bilo dok sam i ja isao u skolu. U busu se puši konstantno. Stvar je u tome što ZET može njima ukinuti liniju,ali onda ce puno djece ispaštat,kao što bi i ja bio ispaštao jer sam putovao iz Samobora i bez tog busa bi trebao krenuti valjda 3 sata ranije od kuće. Za norijadu ce biti ista slika kao i prosle godine jer oni odlaze i vise ih nije briga za autobus niti za skolu. Tako ce svaka generacija. Ne znam zasto ZET na tu liniju ne stavi neku staru harmoniku i nek bude samo za tu liniju,pa ce se vozit u svom svinjcu,to mi je vec odavno palo napamet. Za norijadu ce situacija biti svake godine ista,samo kako koja generacija napravi više/manje štete,to je nazalost realnost.

Slavuj

Žao mi je što je situacija takva,ali to je nažalost tužan odraz škole i njezine situacije i baca ljagu na mene i sve ostale kolege koji nisu takvi.
Škola je potpuno neorganizirana i nitko nema utjecaje na učenike u njoj. Profesori u njoj su dobri,skidam kapu,ali u upravi i vodstvu škole iznad profesora je stvar i to je pocelo prije jedno 5-6 godina.oD nas koji smo zavrsili ZTŠ,skoro nitko ne radi u struci,ne možemo se zaposliti na ZL,tako da nemamo gdje raditi zapravo. Od pretprošle generacije na faks se upisao samo jedan jedini učenik. Prošla generacija,među kojima sam i ja,je zbog državne mature malo popravila status,među kojima sam na sreću i uz vlastiti trud i ja uspio upisati željeni fakultet.

Malo je OT,ali da dobijete dojam zašto je to tako opcenito.

conecto

Kad su već tako "neorganizirani" kao su uspjeli isposlovati ZET-ov prijevoz za tu školu i još uz sve što se na tim polascima događa sve te godine ga zadržati  ???
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Onda uopće ne stavljati buseve koji voze linije nego izvaditi MAN NG272 (O305G bi bio prestar) iz ograde nek tamo vozi.