Linije - razno 2023.

Autor Akropola, Siječanj 01, 2023, 14:23:31

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: tramvajac 92  u Studeni 30, 2023, 18:32:47Čisto da se zna. U 18:15 na 124 ide zglobni jer dolazi 109/2 na jedan krug. Tehnički, zadnji polazak je upisan do Vrapčanske. A s obzirom da 130 s Borčeca ide u 18:40, ne stigneš na njega, nego tek u 19:05 na idući 124  ;)

Ne pomaže ni hodanje na drugi breg - na 131, ništa se ne dobije.
124 - 19:05
131 - 19:05
131 - 19:15
Ne razumijem na što si mislio kad si napisao ovo o zadnjem polasku do Vrapčanske i liniji 130???

Mercedes bus

Imam prijedlog za liniju 117:
Črnomerec-Jarunska ulica-Savski most
Trasa:Črnomerec-Ilica do Vrapčanske(lijevo) na Oranice do Zagrebačke ceste (desno) na Zagrebačku cestu do Zagrebačke avenije(lijevo) sve do Hrgovići ulica(desno)sve do Jarunske ceste, sve do Selske ceste(desno) pa na Savski most.
Uz ovu liniju ukinula bi se linija, 145,114,113, naime putnici mogu koristi liniju 117 od Vrapčanske do Oranice kao zamjenu za 145 i taj minibus staviti na potrebnijiu liniju, linija 117 služila bi kao ispomoć linija 115 i 116 isto kao i 114, linija 117 zamijenila bi liniju 113 jer ide istim putom kao i linija 113, samo što nejde od Ljubljanice ali lako za to, eventualno da se stavi minibus preko vikenda za jezero Jarun, linija 117 služila bi kao ispomoć linije 109 i dobro bi služila studentima i lakšem pristupu bazenu Mladost. Pišite mi ako bih ste nešto izmijenili

Perokani

Ovo mi je već jednom palo na pamet,ali koji bi tip autobusa(zglobni,solo) stavio?

Mercedes bus

Citat: Perokani  u Studeni 30, 2023, 23:24:15Ovo mi je već jednom palo na pamet,ali koji bi tip autobusa(zglobni,solo) stavio?

S obzirom na stanje u ZET-u, vozio bi solo, ali mislim da bi dobro došao zglobni

Stilben426

Auuuuuuuu... Sve bih izmijenio.

1. Linije 143 i 145 vozi jedan autobus pa bi ukidanjem 145 ukinuo i 143. Linija 145 nije problem za razliku od od linija 151, 211 i 239 baš zato što ju vozi 143, odnosno jedan autobus vozi dvije linije.

2. Kakva bi to točno bila ispomoć linijama 115 i 116 za te tri stanice? 114 se može iovako ukinuti, a 113... Ja ne bih to dirao, trenutno.

3. Linija koja prolazi Ilicom, Oranicama, Zagrebačkom cestom i Avenijom služi kao ispomoć liniji 109? Jedva pišem ovu ovu objavu od smijeha. Danas je 1.12, ne 1.4.

Znači, Oranice, Zagrebačka cesta i Avenija ulice su gdje promet STOJI. Ne razumijem poantu razvlačenja linije kroz Gužvu, namjerno s velikim g, i labirinte gdje linije već postoje, a tamo je potrebno uvesti liniju gdje je nema.
117 bi trebala voziti preko Voltinog zato što je to najbrža trasa, zato što tamo nema gužve (jedino od Tomislavove prema Črnomercu). Slažem se potpuno da bi trebala voziti do Savskog mosta Jarunskom.

Tomek

Linija 145 je po objavi MO Gornji Stenjevec u planu produzetka na zapad do kraja ulice Karaznik/Dolec.

MO Gornji Stenjevec je nedavno objavio:

Linija 145 od iduce godine je u planu da ide kruzno Vrapcanska aleja-Bolnicka-Karaznik-Dolec-Huzjanova, povratno ul.Sigetje-Aleja Bologne do Vrapca i daje trenutnom trasom linije 145.

Mercedes bus

Citat: Stilben426  u Prosinac 01, 2023, 09:15:313. Linija koja prolazi Ilicom, Oranicama, Zagrebačkom cestom i Avenijom služi kao ispomoć liniji 109? Jedva pišem ovu ovu objavu od smijeha. Danas je 1.12, ne 1.4
Da ispomoć do Savskog mosta

tramvajac 92

Citat: Tomek  u Prosinac 01, 2023, 10:13:38Linija 145 je po objavi MO Gornji Stenjevec u planu produzetka na zapad do kraja ulice Karaznik/Dolec.

MO Gornji Stenjevec je nedavno objavio:

Linija 145 od iduce godine je u planu da ide kruzno Vrapcanska aleja-Bolnicka-Karaznik-Dolec-Huzjanova, povratno ul.Sigetje-Aleja Bologne do Vrapca i daje trenutnom trasom linije 145.
Ček, oni su fakat zamislili ovo? Ta trasa bi dobila vjerojatno jednu stanicu, Karažnik - Dolec. Na Huzjanovoj nema gdje stati, osim ako bi stao točno ispred ulaza u Lidl. I kaj time dobijemo? Niš. Bolje možda ispitati mogućnost minibusa po ulicima Kostanjek i Lisičina.

Stilben426

Citat: Mercedes bus  u Prosinac 01, 2023, 14:49:45Da ispomoć do Savskog mosta
Daj nemoj me zafrkavat. To je kao da kažeš da je 168 ispomoć tramvajima 5 i 17 od Savskog mosta do Prečkog i obratno. Takvoj 117 treba skoro pa triput dulje od 109 do Savskog mosta u najvećoj špici.

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/izmjestena-stajalista-linija-219-i-220-na-glavnom-kolodvoru/8256

Citat:Od ponedjeljka 11. prosinca do završetka radova na uklanjanju poslovne građevine Paromlinska 2, početno/krajnja stajališta autobusnih linija 219 (Glavni kolodvor - Sloboština) i 220 (Glavni kolodvor - Dugave) na terminalu Glavni kolodvor bit će privremeno izmještena na Paromlinskoj cesti ispred kućnih brojeva 7 i 13.

Korisnike ljubazno molimo za razumijevanje

Akropola

Ovo je pravi način pa pojedinci nauče da ne mogu bilo gdje ostavljati bus pa ne može ni hitna ni vatrogasci proći kao i zaglavljeni kolege.
Morati će iskrcati putnike i ići na svoju stanicu svi osim 221 koja ima svoju stanicu.
Pošto 220 i 219 moraju moći proći nema zadržavanja u zelenom i plavom prostoru označenom na karti.

421

Može ti se oprostiti neznanje, ali neistina, zločestoća i zloba NE!
Terminal Glavni kolodvor (Hrvatska enciklopedija, mrežno izdanje. Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2021. U željezničkom, cestovnom, zračnom, pomorskom ili riječnome prometu, prostor opremljen i organiziran za prihvat i otpremu putnika ili robe.) je u suživotu s dostavom u Importanne centar s mnoštvom trgovina koja bi se trebala odvijati od 22-07 sati što se redovito krši, jer je mjesto za istovar nedovoljno za priljev velikog broja dostavnih vozila do i preko 7,5 tona.
Besmislica je da hitna i vatrogasci ne mogu proći zbog ostavljenih autobusa bilo gdje, jer se to nije dogodilo.
Veći problem su dostavna vozila, a terminal nije koridor za hitne službe.
Tko si ti da braniš vozačicama/vozačima korištenje sanitarnih prostorija ili kupnju karata tijekom službe?
Kako će vozačice/vozači koristiti sanitarne prostorije i kada, jer je udaljenost do privremenih stajališta 100njak metara u jednom smjeru?
Veća briga su izdvojena stajališta 219,220 zbog ulaska /izlaska putnika na neprilagođenom dijelu površine kolnika ususret i prema Pothodniku, koje će morati dijeliti s redovitim prometom ostalih linija, kretanje PREMA putnicima mahačima da im se stane van stajališta jer su vozna vremena ostala ista ali na drugoj lokaciji.
Po meni, bolje bi bilo da su privremena stajališta izmjestili u Koturašku, manje stresa za putnike i vozačice/vozače.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Zašto je uopće 219 morao tamo biti? Toliko malo polazaka ima da je mogao biti bilo gdje. Čak bi (da su uskladili ih) 220 i 221 mogli dijeliti peron, s obzirom da imaju jednaki interval. 219 sa solo busem je mogla sa perona 9 (u Koturaškoj, kako je i 421 sugerirao), s obzirom da tamo 108 više ne stoji.

Stilben426

Vjerujem da su 219 i 220 tako kako jesu jer bi se 10 minuta vozili samo od Koturaške do Lisinskog. Nerijetko u zadnje vrijeme vozači 229 stanu iza 221 pa pješice odlaze na Koturašku po putnike da brže izađu s terminala.

Citat: Akropola  u Prosinac 10, 2023, 02:59:11Ovo je pravi način pa pojedinci nauče da ne mogu bilo gdje ostavljati bus.
To nije toliko problem na kolodvoru jer ima puno mjesta, a i sve linije pored banke dijele perone. Vozač recimo 242 ne zna stoji li već 218 na peronu pa da ne blokira 241 i 330 na peronu iza, radije stoji kod pothodnika.
Veći je problem recimo na Kvatriću gdje se autobusi predugo zadržavaju na izlaznim peronima i tako drugim kolegama onemogućavaju pravilno puštanje putnika. Sve je to opravdano kad je u pitanju WC, kupnja karata, pekara i ostali opravdani poslovi koji se riješe na brzinu, ali nije opravdano kad vozači, recimo, sjede u kafiću, pričaju s kolegama koji čekaju smjenu i tako dalje. Evo ljetos sam u prolazu svjedočio svađi vozača 204 koji je stajao u traci sa sva 4 i ostalih koji su stajali na dupkom punom izlaznom peronu. Nešto kao "ja tu stojim u traci, a vi tu prazni stojite dok su vam peroni prazni, stani na svoj peron pa dođi nemojte mi tu blokirat" - sve to uz hiljadu psovki. Kaptol je također vrlo karakterističan primjer - slika od prošle godine (drugom nisu radili displeji, ali je 203, prvi 106, zadnji 238). Tri linije koje ne dijele perone, 10 minuta su stajali preko, a svi peroni bili prazni. I tako često. Auti, kamioni pretiču na slijepo jer ne vide suprotan smjer. A za to vrijeme 106 i 203 vani čik, a 238 u kabini na mobitelu.

MAN truck bus

Vozači koriste pauzu bez da im putnici dahču za vratom u autobusu. I taj mir ne može razumijet nitko tko ne radi sa ljudima, pa ne vidi koja je milina stat sa strane i odmorit mozak 5-10min.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"