Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2024.

Autor zag, Siječanj 01, 2024, 00:04:00

421

Ne  umnik2 problem istom dioptrijom.
290 je linija u kojoj vozači svakodnevno krše Zakon.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

421

Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

lussin

Citat: Stilben426  u Studeni 03, 2024, 07:07:24Riječ je o nedjelji kada LE može bez ikakvih problema. Radnim danom naravno zglobni. 290 ni inače ne treba brzu izmjenu putnika, a turisti s koferima uvijek stoje na sredini koji god je autobus u pitanju.

S obzirom na VIP raspored sjedala zagrebačkih LE sa koferima mogu i na galeriju  ;D

tonkovicmk1

492 na 114.
Na displeju mu piše Grad Zagreb i ima papirić 114.

tramvajac 92

Citat: 421  u Studeni 03, 2024, 16:00:35Ne  umnik2 problem istom dioptrijom.
290 je linija u kojoj vozači svakodnevno krše Zakon.
Ne znam na što ciljaš. Veća izmjena putnika je jedino kod Zračne luke. Po Radničkoj se dosta puta ni ne staje jer nema putnika.

Što se tiče brzine, vozi se 60 km/h na mnogim linijama. Npr. na 107 se sigurno vozi 60 gdje može-

Stilben426

Citat: tramvajac 92  u Studeni 04, 2024, 09:35:37Što se tiče brzine, vozi se 60 km/h na mnogim linijama.
To je do vozača, ovdje je nešto drugo u pitanju. Negdje između Domovinskog mosta i aerodroma se kao ne smije voziti ispod 70 km/h ili tako nešto, a autobus ne bi smio ići preko 50 km/h. Nešto tako, ali ne znam sad točno koja je brzina u pitanju, 60 ili 70.

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

luka1234

Citat: Kocka 146  u Studeni 04, 2024, 14:57:50Moguće 507 na 172/5
Oko 14:55 je prošao Ilicom kod Roginine prema Črnomercu sa putnicima, nije stao na stanici iako su ljudi čekali.

164 na 115/2

421

@tramvajac 92
Ne ciljam nego gledam drugom dioptrijom, dioptrijom vozača.
Učini napor, sjedni na 290 pa pomno prati okolinu razmišljajući kao vozač.
Prednje desno sjedalo nasuprot vozača obvezno, radi toga da imaš bolji pregled.
Stilben426 ti je dao hint.
290 je kompleksna linija koja je puna krajnosti: vozi putnike na posao Radničkom ulicom do Domovinskog mosta, stanovnike Novog Petruševca i Kozari puteva, korisnike Ustanove Dobri dom i Prihvatilišta za beskućnike Crveni križ grada Zagreba, strance putnike do/od Aerodroma, školarce do OŠ Žitnjak i Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina te sve ostale kojima odgovara najkraći put od/do Kvaternikovog trga.

tramvajac 92

Citat: tonkovicmk1  u Studeni 04, 2024, 04:51:21492 na 114.
Na displeju mu piše Grad Zagreb i ima papirić 114.
Inače, 485 je na 113, a 492 je dobio Atron (ali očito displaye ne mogu povezati na njega iz nekog razloga) i validator naprijed.

STIB

Citat: luka1234  u Studeni 04, 2024, 15:09:25Oko 14:55 je prošao Ilicom kod Roginine prema Črnomercu sa putnicima, nije stao na stanici iako su ljudi čekali.
Linija 172 ne stoji na Rogininoj!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

sniff

Citat: 421  u Studeni 04, 2024, 18:00:26@tramvajac 92
Ne ciljam nego gledam drugom dioptrijom, dioptrijom vozača.
Učini napor, sjedni na 290 pa pomno prati okolinu razmišljajući kao vozač.
Prednje desno sjedalo nasuprot vozača obvezno, radi toga da imaš bolji pregled.
Stilben426 ti je dao hint.
290 je kompleksna linija koja je puna krajnosti: vozi putnike na posao Radničkom ulicom do Domovinskog mosta, stanovnike Novog Petruševca i Kozari puteva, korisnike Ustanove Dobri dom i Prihvatilišta za beskućnike Crveni križ grada Zagreba, strance putnike do/od Aerodroma, školarce do OŠ Žitnjak i Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina te sve ostale kojima odgovara najkraći put od/do Kvaternikovog trga.

Kakvi su ovo demagoški postovi ?
kakav hint? Gdje je ta cesta gdje se ne smije voziti ispod 70 na sat ? Koga od školaraca i zaposlenika vozi 290 vikendom ?

sergjack

Neka ekipa na ovom forumu smatra Zakom svetim pismom koje je bezgriješno i savršeno te je kršenje istog ontološki pokvareno. Ako je na cesti ograničenje 80km/h i auti voze 90-110km/h, kakvog opravdanja ima bus voziti 50km/h? At that point se to može smatrati ometanjem prometa, koje je isto, vjerovali ili ne, kažnjivo.