Fotografije iz 2024.

Autor jakov5, Siječanj 02, 2024, 10:26:21

tenda353

234 na 118

Ispričavam se na lošoj kvaliteti ;D

Citaro218ZG

Lijep pozdrav svima, eto i moje fotkice sa linije 233 jučer, probao sam najbolje moguće fotografirati, no vrućina i sparina su ipak me potjerale da brzo odradim fotografiju i uđem u klimatiziran bus.
Nadam se da Vam se sviđa, a sam po sebi nije loš bus bio, doduše malo tvrd, ali dobar je bio.
Odmah da kažem, vraćao sam se nazad sa novim Citarom zglobnim na 617, autobus je predivan, sjedio sam naprijed da imam pogled na vozačku kabinu,nisam vidio pol toga ali mi se jako sviđa što je sve tako elegantno, imaš dojam da se voziš u nekoj AMG limuzini, tako tih, lijepo amortizira, brz, udoban, to je pun pogadak :)
Toliko od mene, ako možda imate poneke savjete oko još boljeg fotografiranja recite, pazio sam na kut, na svjetlinu, sve što sam mogao.
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

tramvajac 92

Probaj ga fotkati kad stoji, bude lakše ;)
Par novijih fotki od mene.

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 31, 2024, 15:51:26Probaj ga fotkati kad stoji, bude lakše ;)
Par novijih fotki od mene.

Haha pa stajao je, vidiš da nema vozača nutra
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

akzg22

ZG 8821-GR (g. b. 46), ZG 8023-JA (g. b. 573), ZG 8026-JA (g. b. 576), ZG 8027-JA (g. b. 577) i ZG 3915-DZ (g. b. 685).

citaro

Citat: Citaro218ZG  u Kolovoz 31, 2024, 15:40:18Toliko od mene, ako možda imate poneke savjete oko još boljeg fotografiranja recite, pazio sam na kut, na svjetlinu, sve što sam mogao.

Na kut bas nisi pazio jer je fotka u koso, odnosno mobitel si drzao nagnut prema dolje. To se vidi po zgradi i stupu lijevo. To su inace dobri orijentiri za ravne fotke (zgrade uvijek, a stupovi kad su ravni).
Fotka je isto cudno zamagljena, ne znam je li to do lose kvalitete kamere na mobitelu ili do toga da lecu nisi izglancao prije fotkanja.
Isto tako pripazi malo na kompoziciju fotke, 1/3 ti je asfalt. Uglavnom je najbolje fotkati vodoravno, rijetko kada je okomiti kadar dobar - jedino mi na pamet pada kad hoces u kadru imati autobus i neku visoku zgradu ili crkvu u pozadini.

Kocka 146

Citat: akzg22  u Rujan 01, 2024, 22:50:52ZG 8821-GR (g. b. 46), ZG 8023-JA (g. b. 573), ZG 8026-JA (g. b. 576), ZG 8027-JA (g. b. 577) i ZG 3915-DZ (g. b. 685).
Kojim povodom su 573 i 576 stajali kod Mladosti?
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Citaro218ZG

Citat: citaro  u Rujan 02, 2024, 12:17:08Na kut bas nisi pazio jer je fotka u koso, odnosno mobitel si drzao nagnut prema dolje. To se vidi po zgradi i stupu lijevo. To su inace dobri orijentiri za ravne fotke (zgrade uvijek, a stupovi kad su ravni).
Fotka je isto cudno zamagljena, ne znam je li to do lose kvalitete kamere na mobitelu ili do toga da lecu nisi izglancao prije fotkanja.
Isto tako pripazi malo na kompoziciju fotke, 1/3 ti je asfalt. Uglavnom je najbolje fotkati vodoravno, rijetko kada je okomiti kadar dobar - jedino mi na pamet pada kad hoces u kadru imati autobus i neku visoku zgradu ili crkvu u pozadini.

Pozdravljen budi i zahvaljujem na komentaru.
Ma kao što sam već rekao bilo je u žurbi, nisam previše detalja pazio jer na pržioni asvalta mi uopće nije bilo na pameti te postavke nego da se što ljepše odradi fotka. Budem ovo zapamtio za ubuduće, bit će možda prilike već ovaj tjedan, objektiv je čist , jer pazim na to zbog drugih higijensko- medicinskih razloga , hvala ti puno na uputama, slikam inače sa Huawei P smartom, tako da nije baš Iphone ili nekaj tako, ali budem se sutra potrudio malo bolje ili za vikend. Lp i hvala.

pehar_11

Citat: Citaro218ZG  u Kolovoz 31, 2024, 15:40:18Toliko od mene, ako možda imate poneke savjete oko još boljeg fotografiranja recite, pazio sam na kut, na svjetlinu, sve što sam mogao.
Ne škodi se odmaknut od busa da se vidi i okruženje, bez obzira jel šuma, cesta ili nešto drugo (nikog ne zanima vjetrobransko staklo udaljeno 5 cm od kamere, nego cijeli bus). Na ovom forumu ima masa prekrasnih fotografija (pogledaj ZET/Trolej/Promet fotoalbume, skrolaj puno pa ćeš nać) gdje je na slici bus + sve ostalo. Neke su fotke zbilja genijalne i za naslovnice, ako imaš viška vremena svakako baci oko. Za odlične slike ne treba ti iPhone, pogledaj si negdje koje su najbolje postavke za kvalitetu slike tvojeg mobitela, ako se igraš s tim bit će definitivno bolje. Također, igraj se sa kamerom - puno ljudi ne kuži da im kamera u određenim uvjetima tijekom dana jednostavno ima lošu sliku (moja najbolje slika kad je sumrak ili noć, po danu je loše zbog odsjaja od busa). Kada su vani uvjeti i kamera jednostavno ne slika dobro, nemoj slikat, bolje propustit jednu fotku nego stavit 5 loših (što mnogi rade). Za bilo kakva pitanja ili savjete mi slobodno pošalji privatnu poruku. Sretno.

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Rujan 02, 2024, 18:49:38Ne škodi se odmaknut od busa da se vidi i okruženje, bez obzira jel šuma, cesta ili nešto drugo (nikog ne zanima vjetrobransko staklo udaljeno 5 cm od kamere, nego cijeli bus). Na ovom forumu ima masa prekrasnih fotografija (pogledaj ZET/Trolej/Promet fotoalbume, skrolaj puno pa ćeš nać) gdje je na slici bus + sve ostalo. Neke su fotke zbilja genijalne i za naslovnice, ako imaš viška vremena svakako baci oko. Za odlične slike ne treba ti iPhone, pogledaj si negdje koje su najbolje postavke za kvalitetu slike tvojeg mobitela, ako se igraš s tim bit će definitivno bolje. Također, igraj se sa kamerom - puno ljudi ne kuži da im kamera u određenim uvjetima tijekom dana jednostavno ima lošu sliku (moja najbolje slika kad je sumrak ili noć, po danu je loše zbog odsjaja od busa). Kada su vani uvjeti i kamera jednostavno ne slika dobro, nemoj slikat, bolje propustit jednu fotku nego stavit 5 loših (što mnogi rade). Za bilo kakva pitanja ili savjete mi slobodno pošalji privatnu poruku. Sretno.

Pozdrav i zahvaljujem na savjetima :) lp

tonkovicmk1

76 na 607 (29.08.2024.)

akzg22

ZG 8824-GR (g. b. 49) i ZG 1607-JT (g. b. 553).

tramvajac 92

Premjerno, 490, 491 i 503.

MAN truck bus

Evo i moj doprinos prvog radnog dana novih rabljenih autobusa.

490 na 131
503 na 125
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

sniff

405 na 223
Dubrava
564 na 212
569 na 231

sniff