Linije – razno 2024.

Autor Mercedes bus, Siječanj 03, 2024, 21:59:22

tramvajac 92

Citat:Od četvrtka, 14. studenoga, na terminalima Borongaj i Svetice primjenjivat će se novi razmještaj autobusnih linija po peronima.

Terminal Borongaj:

Peron 1. 32 (Prečko - Borongaj - noćna linija)
Peron 2. 231 (Borongaj - Dubec) i 269 (Borongaj - Sesvetski Kraljevec - Iver)

Terminal Svetice:

Peron 1. 228 (Svetice - Rebro - Svetice)
Peron 2. 227 (Svetice - G. Bukovac - G. Dolje)
Peron 3. 203 (Svetice - Kaptol)
Peron 4. 226 (Kaptol - Remete - Svetice)
Objavio je ZET jučer. Ne vidim svrhu preslagivanja.

Stilben426

Nekome je samo jako dosadno. Borongaj će ostati kako je sada jer 231 ne može stajati na istom peronu s 269. Ako će se 228 produžiti na Borongaj, bez problema može dijeliti peron s 231.

lussin

Meni upada u oči kako noćna linija mora imati svoj peron koji će čitav dan valjda bit prazan dok 231 i 269 plešu stiskavac

MAN truck bus

Jedino je pohvalno što je 227 sad bliže tramvaju, a skoro uvijek netko trči na nju, pa će sad biti par koraka bliže.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

221

Tri su na semaforu, a četvrti 567 tko zna gdje... Linija 221 oko 18 sati.

Kocka 146

Ovo već postaje tradicija:
Konstantno nema 221/2 pa se skida kasnije sa 220/1!  thumbs  glavauzid
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

MAN truck bus

Kao i na 212 gdje vozi samo 1 VR, kao i na 217 gdje voze 2 VR umjesto 4, kao i na 215 gdje voze 3 VR umjesto 5...

Nije takva situacija od danas, jučer ili prošlog tjedna. Situacija je takva već dugo.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Tomek

Kod mene na 121 od nekad 4 zglobna sad voze 1-2 solo (od tri po voznom redu) i to je tako već godinu, godinu i pol.
Često i subotom jedan fali, a dvaput je i nedjeljom ove godine fali jedan vr.
Ljudi su se većinom prebacili u aute i taksije.

Kocka 146

Na 136 su sada sve česti kratki busevi, a na 146 su nekad bila 3 dugačka, a sada 3 kratka i često ne izađe vozni red jedan kao i na 136.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tramvajac 92

Ima ulogu, osim nedostatka autobusa i to kako ih rasporede. Ili gdje završe dvokratni sa 109/172/176.
Najčešće u garaži, umjesto da ih se mijenja sa solo na linijama gdje fale. Na Črnomercu to nije neka znanost.

tramvajac 92

Novi vozni red na 228 zbog produženja do Borongaja.
Radnim danom do sad je bilo 88 polazaka, od sada će biti 81
Subotom 30/37
Nedjeljom 23/24

Vozni red je čudan u najmanju ruku, sa polascima subotom svakih 18/36 minuta. Mimalni interval radnim danom je 9 minuta, što očito nije dovoljno, inače ne bi imali polaske svakih 7-8 minuta od 7 do 8. Interval 12 min van glavne špice bi mogao biti ok, ali imam osjećaj da će se oko 19 osjetiti da fali jedan polazak u satu.

hrvoje21

Mislim da radnim danom neće funkcionirati, ionako je bilo užasno dok je garaža funkcionirala, jedino ako će zglobni ići (pitanje je dali uopće može, te imali ih APD) i svakako bi trebalo razmisliti o skraćivanju na Jordanovac, ev Kozjak, ili jedan VR poslati petrovom samo, jer nikad ne vidim da netko ulazi izlazi tamo.

Stilben426

Skraćivanje na Jordanovac bi definitivno imalo smisla, samo je pitanje kolika je gužva za skretanje dolje iz Kišpatićeve dolje na Bukovačku.

Autobus1

Zanima me konkretno za liniju 137, jer ostale linije ne vidim/pratim bas cesto, je li postala zadnja rupa na svirali ili je jednostavno od kraja ljeta svugdje takvo stanje, naime, ako je pratit liniju 137, tema neuobičajeni autobusi na linijama bi bila beskorisna, kroz tjedan se razmjene sve 3 generacije crosswaya, hybrid ili obicni 12c, city '09 ,'20, cak par puta i '06., samo sto zglobni jos neki nije zalutao, cak i unutar dana budu 2-3 razlicita na dane. Jel to tako sa svim linijama da nema nikakvog reda kao prije ili je 137 linija gdje zavrsi sto ostane slobodno? Svakako mi je drago da bar pokoji dan nije iveco, ali mi je cudno.

Stilben426

Problem je u tome, što? Kako misliš "što ostane slobodno"? Na liniji 137 se svaki dan ostvaruju svi polasci tako ona svakako nije nikakva zadnja rupa na svirali. Da nisi napisao o kojoj liniji pričaš, pomislio bih da je riječ o 121. Disponentura se prilagođava broju ispravnih autobusa. A sve da je i idealna situacija, APP je uvijek bio "fleksibilniji" u smislu da je često mijenjao dnevnu disponenturu (jedan autobus svaki dan, dan-dva vozi drugu liniju), dok je Dubrava uvijek bila lijena oko takvih izmjena (jedan autobus zna voziti istu liniju cijeli tjedan, mjesec, ili nekoliko mjeseci).