Radio u autobusima

Autor STIB, Rujan 23, 2008, 20:56:12

Mirta

Citat: conecto  u Prosinac 21, 2010, 10:08:53
Za (rijetke) neupućene citat refrena spomenutog primjera:
"Kao divlji pas bez lanca,
kao vino bez pijanca,
bez tebe sam jaaaaaa..."


I što je s tim"pjesnik" mislio reći? Valjda ne zna ni on sam. Bitno je da glasom zavijaaaa...

Proli tjedan bila sam na izletu u Istri. U autobusu harmonikaš. A koji je to štimung bio! Svi su pjevali. A što? Od one naše ,,Vu plavem trnacu" pa preko ,,Samoborci piju vino z'lonci" do bosanskih sevdalinki (npr. Jadranka Stojaković: ,,Što te nema"). Zašutjeli smo tek kad je harmonikaš zasvirao Straussov ,,Na lijepom plavom Dunavu".

Harmonika je naš izvorni instrument, samo što se danas zlorabi u turbo folku. Ne kažem da ga i mi u autobusu nismo zlorabili, ali bilo nam je za dušu.

Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Čestitka Mirti za 100ti post.
Welcome to the club!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Ja sam joj to jednom vec izveo ali joj je nesto poslje pobrisano. Pridruzujem se cestitkama!

Mirta


Najljepša hvala. Čast mi je biti s vama. It's a privilege to be in the club.
Nikad ne reci:"Nikad!".

damir fido

Ja sam harmonikas,bosanac sta dalje reci,obozavam svu dobru muziku,mozda ponajvise narodnjake,al one dobre,stare.Ali kao sto neko prije rece turbofolk je stvarno najvece zlo u poslednje vrijeme i harmonika nikakve veze nema sa turbofolkom niti se koristi u turbofolku a ni turbofolk sa muzikom uopste.A turbokolk ritmove(tup,tup)koriste i mnoge poznate zabavne grupe,koje su eto kao kulturne.A tekstovi,e to je posebna prica.Znaci folk da u autobusima jednim dijelom,al ne turbo,nego atmosferski(malo se i nasalimo).

Shole

Ovo se može nazvat starim folkom, al mogu se kladit da bi i na ovo neka nadobudna 'Rvat'na počela pucat po autobusu, iako je pred 20 godina ovo slušao po kafanama kao i svi mi


221

Ode rasprava u već standardne vode. Čija je glazba bolja ili lošija.
Inače, neka se nitko ne ljuti, ali stekao sam dojam da upravo slušatelji narodnjaka imaju potrebu ''cijelom svijetu'' pokazati što slušaju i uvjeriti ih da je to dobro.

Shole

Ja ih ne slušam, pače prezirem ih. Ni one stare, a pogotovo ove novokomponovane. Ovu Lepu Brenu sam stavio kao primjer (kolega predložio) nečega što smo pred 20 i više godina normalno slušali dok nam sad to ne pada na pamet.
A u potpunosti se slažem stobom, da samo ti koji redovito pohode cajku imaju potrebu svima dokazat da je to odlično.  Zašto oni koji idu u kazalište na opere ne tlače druge s operama?  Samo ovi nas teroriziraju na svakom koraku sa tom ciganijom.

damir fido

Zao mi je sto me je neko pogresno protumacio,mozda i namjerno,al nisam stvarno nikoga htio terorisati niti bilo sta nametati.Ja sam na ovom,stvarno dobrom forumu iz drugih razloga.A tzv.ciganluka ima u svakoj vrsti muzike.

conecto

Ma nije tako, niti je ovo tema o glazbenim ukusima već o radijima u autobusima, što i kako bi trebalo ili ne bi trebalo u busevima puštati. Iako je rasprava krenula u smjeru pojedinačnih glazbenih ukusa na koje svatko ima pravo, u busevima bi trebalo puštati neku "neutralnu" glazbu i takve radio-postaje umjerenom jačinom jer ipak se autobusom vozi mnogo ljudi različitih ukusa i karaktera, da ne govorimo o dnevnom raspoloženju svakog pojedinca.
Osim toga, problem je i u pojedinim putnicima koji glasnom glazbom s mobitela teroriziraju ostale u autobusu bez ikakvih ograničenja i sankcija.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Kako je nedavno rekao glasnogovornik ZET-a da ZET planira uvesti nekakvu svoju obavijesnu mrežu (nije bio točan, pa ne znam što je mislio s tim), ukoliko se već mora nešto slušati u vozilima, zašto se nebi slušao radio Sljeme - ionako je to državni i dosta neutralan radio, i da se u sklopu programa svakih sat vremena putnicima ZET-a javlja kakvo je stanje u prometu.

Što se tiče harmonika, ja rađe to ne bih slušao u busu. Ako se mora, mora se, ali sigurno neću tražiti vozača da promijeni muziku.

conecto

Radio Sljeme je odličan (i "neutralan") lokalni radio, već godinama ujutro ima i aktualno izvješće iz ZET-a o stanju u prometu po kojem je uvijek (ali UVIJEK) sve u redu i redovito po voznom redu. Naravno da nije uvijek tako, ali za to nije kriv Radio Sljeme već (dez)informacije iz ZET-a. Od takvih "informacija" slaba korist za putnike.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta


Držim da bi Radio Sljeme mogao biti prikladan za slušanje u autobusima jer ne emitira agresivnu glazbu. Uz suvremenu često se čuju  i ,,evergreeni".
Bez obzira na to koja se radijska postaja odabrala, glazba ne bi smjela biti preglasna.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

Moje misljenje je i dalje da je najbolje bez muzike. Stavi si slusalicu u ljevo uho i uzivaj! Po meni svi zadovoljni. Ali ako vec toliko inzistirate, kakav bi po vama bio Radio Cibona?