Linije na kojima nema vozača i autobusa

Autor Vjeko, Travanj 24, 2024, 09:04:39

Stilben426

Trebalo je sve odmah ići na Ljeto 2, to sve štima. No, poanta je da uvođenje Ljeta 2 nije garancija da neće doći do daljnjih redukcija. Citelisa više nema, dizelaši voze više, a što voze više, više se i kvare. Tako da nemojte na Ljeto 2 gledati kao na neki spas.

MAN truck bus

Citelisa još ima, u osjetno manjem broju, ali ima. Nije uklesano u kamen da postoji samo ljeto 1 i 2, trebalo se skroz prilagoditi situaciji i napravit reducirani vozni red sukladno mogućnostima.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Stilben426

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 26, 2024, 09:41:49Citelisa još ima, u osjetno manjem broju, ali ima.
Ne mora se sve shvaćati doslovno. Bilo ih je 60, ostalo ih je desetak (u voznom stanju). Nema ih više.

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 26, 2024, 09:41:49Nije uklesano u kamen da postoji samo ljeto 1 i 2, trebalo se skroz prilagoditi situaciji i napravit reducirani vozni red sukladno mogućnostima.
Ti gledaš to iz aspekta treće osobe koja zna što treba. Ti znaš, ja znam, ostali znaju da se to treba napraviti i ja se u potpunosti slažem. Ja to gledam iz aspekta kako ZET to radi inače, a to je kad fali autobusa - samo se prebaci na postojeći VR koji zahtijeva manje autobusa. Kad se zadnji put napravio ganc novi vozni red koji zadovoljava potrebe? I u koroni su samo prebacili sve na nedjeljni, u jeku ovih redukcija su samo dždždž malo smanjili tu, malo tu i malo tu i to je to. To nisu promjene, to je preseravanje. ZET bi sada preko ljeta pod hitno trebao složiti potpuno novi jesenski vozni red iz korijene jer druge nema. A pitanja za ZET do tad su:

1. U kakvom će stanju biti Cityji, Citari i NG313 u ponedjeljak 2.9.?

2. Gdje su rabljeni autobusi?

3. Zašto se ne raspisuje natječaj za nabavu još rabljenih autobusa?
Autobusi su potrebni hitno i ne može se sve prebacivati na novu nabavu strujića i hibrida, koja je nakon zadnjih europskih izbora ionako sve manje izgledna.

421

4. Pitanje svih pitanja:
Tko će sve to voziti?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Nadam se da neki od rabljenih dobiva #421 za kolegu forumaša  ;)

Citaro218ZG

Uskoro će Nepalci i Indijci osnovati svoje prijevozničke i taxi firme, samo je pitanje vremena kad i kad krenu voziti minibuse po gradu, ništa me više ne čudi!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

conecto

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

@tramvajac 92
Samo novo je IN, rabljeno  th-down !

@ conecto
Me 2!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zag

Na 110 je danas situacija ovakva: od jutra nema 11002 russian_roulette, 78 je skinut sa 11001 na 13202 kao zamjena za 87 koji je zakuhao, tako da sad vozi samo 326 koji je na 11003  th-down

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 25, 2024, 21:31:47Pa u tom je poanta, ako su već išle redukcije trebale su ići tako da bude ostvariv vozni red. Šta neki random putnik zna jel čeka dvokratni ili normalni VR.

Pozdravljen budi,
 baš sam tražio ovaj tvoj post i evo jedne današnje anegdote.
Čekam autobus linije 226 danas na Sveticama, lijepi novi MAN, s polaskom u 10:10, žena stoji pored mene, gleda u tablu, gleda u mene, uđemo u autobus, krenemo pričati o bolnicama, bolesti i slično, dođe stanica Remete 128 a ona meni " Sinek pa kad bu to Rebro došlo , moram iti mužu u posjetu" , ja joj objasnim da je ovo linija za Kaptol, da smo u Remetama, a ona na to " Ajoj fala lepo, ja sam mislila da je to bus za Rebro, fala kaj ste mi rekli" , znači bez da je pitala barem kud ide, ona uđe, priča i još ne zna ni kuda ide, tako da ovo " random putnik ne zna šta čeka" imaš potpuno pravo.
Nekad ne znaju ni kud idu, samo da mogu s nekim popričati ili se prave da ne znaju, razumijem ljude u godinama ali da neko mlađi to napravi to mi baš nejde u glavu.
Ali s obzirom da ubrzani ritam i stres ništa se ne čudim te isto tako nekad i ja čekam nepostojeći polazak, zanimljive anegdote se uspiju tada stvoriti.

Srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

421

Nekome anegdota, vozačicama/vozačima svakodnevica.

t4

I ovaj 210 iz Dubrave je koma. Svaki božji dan ne ostvari makar jedan polazak, cijeli prošli tjedan u 16.40h iz Dubrave nije polazio. Također cijelu zimu, proljeće jutarnji u 7.50h iz Novog retkovca.

Mercedes bus

Od 10 navečer na 268 voze 2/4 vr-a, dok na 242 vozi zglobni Citaro prazan. Isto tako 607 doslovce ne postoji 2 vr.

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

MAN truck bus

Vjerojatno nije problem vozila već ljudstva. Ovaj tjedan je povećan broj bolovanja, pa ispada dosta VR. Recimo neki dan nije vozio 270/2, pa su ljudi bili ludi jer je na prigradskoj liniji nedostajao VR. Nisu imali otkud dovesti drugog vozača jer su i 212 i 223 već bili reducirani.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.