Linije na kojima nema vozača i autobusa

Autor Vjeko, Travanj 24, 2024, 09:04:39

Kocka 146

Danas na 172 nije bilo 4 vozna reda, 172/1, 172/2, 172/6, 172/9. U 16:30 sam to zamijetio, kasnije su poslali 163 sa 109 na 172/1 jedan krug, koji se vratio na 109.  >hammer<
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Kocka 146

Nema tri vozna reda na 617 od četiri!  hi

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Kocka 146

Kada sam ja bio vidio sam isključivo 330, a 545 je na 215/2!

Antun357

Pozdrav novi sam interesuje me da li u Zagrebu sve autobuske linije drzi Zet ili ima i privatnih prevoznika? Hvala unapred

tramvajac 92

Dobro nam došao. Sve gradske linije drži ZET. Privatnici voze iz Zagreba za druga mjesta u okolici (Samobor, Zelina, ...).

Antun357

Hvala na odgovoru. Ja sam inace iz Zadra ali vec duze vreme zivim u Beogradu. Ovdje se prica da ce privatnici od septembra prvi put  imati veci broj linina od gradskog poduzeca(gsp) pa me je cisto zanimalo kakva je situacija u Zagrebu🙂

tramvajac 92

S obzirom da nam trenutno fali po 20ak+ autobusa svaki dan za normalni, ljetni vozni red... privatnici ako bi vozili sa gradskim busevima, mogli bi pomoći. Inače, ako imaš volje, slobodno dodaj malo informacija u temu o Beogradu.  ;)

Antun357

Pa dosli su vozaci iz Sri Lanke voze za privatne prevoznike cudan prizor ovako kad pogledas😄 sad kazu da su privatni prevoznici kupili nove autobuse i da ce biti bolji prevoz vise polazaka. A sto se tice gsp gradskog preduzeca citam da su uzeli neke linije blize centru grada sto su do sada drzali privatnici mozda 3,4 linije a prepustili su privatnicima cele poteze 100 300 400 700. To bi trebalo da startuje u septembru te promene. Ovde vozaci u gsp ne smeju da rade duze od 8 sati dok kod privatnika rade uglavnom preko 10

Antun357

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 28, 2024, 15:15:28S obzirom da nam trenutno fali po 20ak+ autobusa svaki dan za normalni, ljetni vozni red... privatnici ako bi vozili sa gradskim busevima, mogli bi pomoći. Inače, ako imaš volje, slobodno dodaj malo informacija u temu o Beogradu.  ;)
Inace mozes li mi nesto vise reci o zet-u kakvo je radno vreme, kolika je starost vozila, ima li elektricnih tj. Eko linija, kakvi su vozaci kako se odnose prema putnicima kako je uvas resen sistem naplate karata... dugo nisam bio u Zagrebu a ne pamtim kad sam se vozio zetom zadnji put😂

lussin

tramvajac 92

Citat: Antun357  u Kolovoz 29, 2024, 00:17:14Inace mozes li mi nesto vise reci o zet-u kakvo je radno vreme, kolika je starost vozila, ima li elektricnih tj. Eko linija, kakvi su vozaci kako se odnose prema putnicima kako je uvas resen sistem naplate karata... dugo nisam bio u Zagrebu a ne pamtim kad sam se vozio zetom zadnji put😂
Radno vrijeme je smjenski, većinom su smjene 7 sati, osim nekih sa pauzom koje izađu dulje. Ljudi nema, pa se može računati na 5+2 ili 6+1, ovisi kakvo je stanje. Neke linije uvijek kasne, pa se smjena oduži zbog toga, recimo jučer je jedan kod mene kasnio preko sat vremena na zadnjem polasku, što znači da je do garaže natukao sat i pol prekovremenog.

Što se tiče odnosa vozača i putnika... a sve ovisi jesu li normalni ljudi ili nisu.  ;)

Naplata karata, imaš izbor, papirne karte, elektroničke karte koje puniš novcima ili plaćanje preko aplikacije, koju puniš novcima. Nismo još napredovali do te razine da samo karticu prisloniš i ideš dalje, nemamo aparte za to. Realno, pojedinačne karte za pola sata su 53 centa, ako ih kupiš van busa, što je stvarno jeftino.

Antun357

Pa po svemu sudeci slicno kao ovde. Samo ovde naplata karata ide preko sms poruke posaljes za koje vreme zelis poruku ima 90 minuta i vise. A do prosle godine su bili aparati sa tac skrinom na svakim vratima i ocitavao si kartu tu kad udjes. Ovo je praktincije nema karata samo sibnes poruku a mislim da postoje i mesecne karte da se kupe ali to uglavnom za penzionere

Antun357

Pa obzirom da kazes da ima izostavljenih polazaka ne bi bilo lose da Zagreb ukljuci privatnike u javni prevoz

Gabriel Gvozdenović

Može li mi neko objasniti zašto već dva tjedna polazak iz Velike Gorice za Zagreb Glavni kolodvor ( 268 ) u 15:29 ne vozi ne dođe autobus i to već 2 tjedna uvijek u isto vrijeme.