Linije na kojima nema vozača i autobusa

Autor Vjeko, Travanj 24, 2024, 09:04:39

MAN truck bus

Nije najmanji problem uzeti civilnu jaknu jer za vrijeme službe vozač mora imati komplet službenu uniformu, a za nošenje civilnog dijela iste može zaraditi prijavu od linijskog kontrolora, otpremnika ili nekog trećeg.

Što se preglednosti i upravljivosti tiče ona je na sve boljoj razini na turističkim autobusima zbog raznih asistencija vozaču koje vide ono što vozač ne vidi i na to ga upozoravaju. Turistički autobusi su uvijek nekoliko segmenata ispred gradskih zbog svoje namjene i predviđenog načina korištenja u odnosu na gradske autobuse.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

sofer29

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Lipanj 15, 2024, 21:46:06Uz dužno poštovanje, ali posao vozača u ZETu se ne može uspoređivati s nekim drugim fizički zahtjevnijim poslovima gdje se stvarno namučiš, a to čujem i od nekih vozača (ima ih jako malo kaj vole svoj posao i iskreni su). Naravno da je tu promet i stalne situacije u prometu na koje se pazi, ali ne može se tako lako nešto desit svako malo, nego možda jednom u npr. 5 godina, nekome možda nikad, recimo, ne znam. Ali jedno je sigurno, direktor u uredu si može jednako oštetiti kičmu koliko i vozač, koliko i bauštelac... Sve ovisi kak čovjek podnosi i dal hoće taj posao radit, nitko ga ne sili da bude recimo vozač. A plaća od 1400 eura u ZETu za vozača je super, s obzirom da ima drugih firmi recimo sa kamionima gdje se za sličnu plaću naradiš i nategliš kao konj, a tu si u košulji, sakou ili jakni, cipelama i još dan danas čujem vozače kak im jakne ne valjaju, a dobili su ih zabadava. Ne zaboravimo ljude koji rade za 800 eura, šta je s njima??? Tu problem nije u velikoj plaći, nego u nedovoljno velikoj plaći, prema nekim (većini) vozačima u ZETu koji ne ne znaju kak im je dobro. Na stranu kad je gužva pa se moraš požurit, nekako se već ulovi i riješi se to, a s putnicima nemati posla i gotovo i nitko te ne bude napal bez razloga.

1400 ojra je dobra placa za hrvatski standard i neki manje zahtjevan posao...npr.,moja bolja polovica radi od pon-pet osmosatno vrijeme,s time da ima klizno radno vrijeme,1 tjedan moze radit od doma,vikendi te svi moguci praznici koje drzava i crkva imaju su neradni,ima vecu bozicnicu i regres,jedino ima 4 dana manje godisnjeg..i ima placu 1350 ojra plus prijevoz.. vozac u jgp nebi smio imat ispod 1700-1800 placu s obzirom na odgovornost za nekoliko stotina ljudi koje preveze,koliko uvreda pretpre od putnika i ostalih sudionika u prometu,te stanje buseva (neispravna klima/grijanje,velika buka jer se plastika unutar busa razlohala,sicevi sklepani od 6 vrsti siceva,prokisnjavanje buseva kad je kisa i sl.)

Ali da ima prednoati rada u zetu,ima..pogotovo kaj se tice BO,odes na BO i od sefova nitko niti ne trepne,dobis free dan kad zatrebas i slicno..ak nema busa,sjedis u pogonu,igras belu/sah,gledas tv,igras igrice,dogovaras cvenk sa ljubavnicom i slicno

Da je ljepse vozit setru 415/515,bolje je..

Moj sused radi na dostavi cuge sa kombijem na B kat.(gajbe i bacve piva,zestica i sokovi),radi od pon-pet i jedna subota mjesecno..nategli se kod konj,placa mu je 1200 plus puni tank goriva na racun firme,a ima svaki dan free gablec po zelji...pocme u 7 ujutro,a nekad je gotov u 12,a nekad u 16...ovisi kamo ide..kaze da nebi isel nit kamion nit bus peljat za 3000 soma ojra

Tak da,svatko radi ono kaj voli...

Zivi bili i zdravi veseljaci ostali  hi

Perokani

Nebute vjerovali,nema niti jednog busa na 106.

vrba

Pretpostavio bih da su ujutro izašli, ali su kasnije skinuti jer je tramvajski promet u prekidu od Maksimira do Dupca pa da nešto barem vozi tamo. Vjerojatno i s još koje linije fali  bus123

Tomek

Krivo bi pretpostavio.
I jutros je falilo hrpa vozila za izlaz. Dijelovi se ne nabavljaju, vozni park je razvaljen i zato imamo to kaj imamo.

Kocka 146

Citat: vrba  u Lipanj 24, 2024, 12:22:12Pretpostavio bih da su ujutro izašli, ali su kasnije skinuti jer je tramvajski promet u prekidu od Maksimira do Dupca pa da nešto barem vozi tamo. Vjerojatno i s još koje linije fali  bus123
Voze 531, 580 i 568.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Stilben426

Zašto onda 106 uopće vodi kao linija? Radije neka ju ukinu i izbjegnu sramotu. Ionako nema koga voziti, nema fakulteta, nema škole, a 203 i 226 sasvim dovoljno mogu pokriti.

Citat: Kocka 146  u Lipanj 24, 2024, 13:31:05Voze 531, 580 i 568.
Ovo samo tri voze ili si samo njih vidio, a četvrtog ne? Inače, po meni bi 617 bi trebali voziti radnim danom isključivo 580-589 i 560-569, a vikendom 352-368.

MAN truck bus

Na 617 voze Citari G '09 (548, 555, 556, 4. nisam vidio vjerojatno ga ni nema), a ova tri voze supstituciju Dubrava - Maksimir i skinuti su sa razno raznih strana. 580 je skinut sa 269, pa je sad razmak između polazaka pola sata što je katastrofa za liniju poput 269.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Perokani

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 24, 2024, 15:17:11Na 617 voze Citari G '09 (548, 555, 556, 4. nisam vidio vjerojatno ga ni nema), a ova tri voze supstituciju Dubrava - Maksimir i skinuti su sa razno raznih strana. 580 je skinut sa 269, pa je sad razmak između polazaka pola sata što je katastrofa za liniju poput 269.
195 je cetvrti,a on grije kao na roštilju.

tramvajac 92

Kocka 146

Ne kužim ove ljude u ZET-u. Stave dvokratnu tobož da budu tri vozna reda na 146, a na kraju opće ne izađe, mogli su odmah staviti dva vozna reda, ako nemaju buseva, a ne lagati ljude.

Stilben426

Kao da si s Marsa pao. Situacija je takva da se skida sa svih linija koje imaju više od jednog voznog reda. Dvokratne su prve na tapeti, tko onda uopće očekuje da izađu?

vrba

Pa dugi niz godina je 146 odmah išla na 2 busa kad bi završila škola, pa ne kužim koja im je logika bila da 3. bus bude dvokratan tijekom Ljeto 1 VR. A da napomenem da s Ljeto 1 vozi rjeđe solidan dio dana (35 umjesto 30 minuta) nego tijekom ljeto 2 VR.

Ove godine su ionako 115 i 118 odmah prešle na ljeto 2 pa ne znam zašto nisu i 146 usput prebacili.

Kocka 146

Citat: Stilben426  u Lipanj 24, 2024, 14:49:28Ovo samo tri voze ili si samo njih vidio, a četvrtog ne? Inače, po meni bi 617 bi trebali voziti radnim danom isključivo 580-589 i 560-569, a vikendom 352-368.
Tko govori uopće o 617, govorio sam za Dubec - Svetice...  good_boy
@Stilben426 za 146: 
Onda su odmah mogli staviti DVA VOZNA REDA, a ne se sramotiti, ako su znali da neće imati buseva i to što kolega @vrba kaže...

MAN truck bus

Citat: Stilben426  u Lipanj 25, 2024, 19:52:52Kao da si s Marsa pao. Situacija je takva da se skida sa svih linija koje imaju više od jednog voznog reda. Dvokratne su prve na tapeti, tko onda uopće očekuje da izađu?

Pa u tom je poanta, ako su već išle redukcije trebale su ići tako da bude ostvariv vozni red. Šta neki random putnik zna jel čeka dvokratni ili normalni VR.