Slike iz Zagreba 2008.

Autor NL 313, Siječanj 01, 2008, 15:47:01

Tomek

NL263 gb32 -- 2003. godište, za razliku od gb29 bolje koči, ali ima problem s kretanjem zbog zadnjih vrata koja nekad znaju zablokirati...

gb841

gb850 - jedini SL263 u ZET-u i najnoviji autobus u pogonu Velika Gorica -- 2001.g.

gb705 -- najstariji bus u ZET-u 1981.g. i jedini preostali O305 sa turbakom

gb276 koji je ex gb592 i gb86, šminker Lion's City

gb289 danas na 17x.. Puno SG-a je zadnjih dana u prometu, danas na 124 gb293 i 300, na 119 vozi gb269, a 172 i 176/7 su ih puni...

gb293 iznutra slikan danas 19.9.2008.--- on je jedan od onih koji su u najgorem stanju

A budući da je danas već ujutro falilo 20 autobusa koji su danas trebali izaći, redukcije na svakoj drugoj liniji... Na 109 ih je falilo popodne 6 komada od 11 koliko ih vozi... Strašno..
Ja sam putovao sa ful napunjenim gb144, bili smo toliko puni da na sljedećim stanicama ljudi su trebali propustiti bus jer u njega nisu stali

Na Črnomercu, gb144 čeka svoj vozni red, ispred njega vozni red se nije pojavio iz garaže jer nije bilo ništa za poslati u promet...

Ulazimo u bus -- bus pun ko šipak

Nakon par stanica sam ja išao dolje..izvana

I dok fali toliko autobusa greška je slati NG313 Biodizel koji su svaki dan u zadnje vrijeme na 109(skidaju ih sa 136/146, a tamo šalju NG312) jer oni imaju znatno manje mjesta u unutrašnjosti, pogotovo iza zgloba jer na mjestu gdje je kod NG312 mjesto za stajenje, tamo su stolci...

Ivan

Citat: Tomek  u Rujan 19, 2008, 16:50:28
I dok fali toliko autobusa greška je slati NG313 Biodizel koji su svaki dan u zadnje vrijeme na 109(skidaju ih sa 136/146, a tamo šalju NG312) jer oni imaju znatno manje mjesta u unutrašnjosti, pogotovo iza zgloba jer na mjestu gdje je kod NG312 mjesto za stajenje, tamo su stolci...
Eh... Nadam se da novi zglobnjaci neće doći sa sjedalima nasuprot 3. vratima, to je po meni čista glupost... Ne znam kakvog smisla ima napuniti bus sjedalima na tako nespretnom mjestu...

Tomek

Danas na Črnomercu viđena dva školska na linijama, gb63 na 137 i gb64 na 135..
Evo 137

A evo malo o MAN NL 263 gb112.. Bus je 99. godište, ima oko milijun kilometara i na njemu se već vidi da je zašao u godine.. Raskliman, blijed, izgreban, rekli bi smo izrauban.. Bus još ide, ali dobro bi mu došla jedna temeljita obnova da opet zasja u svom sjaju.. Koliko znam njemu je kao i ostalim niskopodnjacima tih godišta u ZGu varena šasija koja je pukla zbog naših super cesta...
U 5. mjesecu ove godine već je dobio treće registarske oznake, čime je rekorder od 20 NL-a koji su došli u 8. mjesecu 99.

A ovo je zadnja stanica linije 120 Črnomerec - Gajnice(vidi se podsusedska cementara u blizini)

mansg313

EVO GB 4 NA GLAVNOM KOLODVORU

I GB 3 NA SAVSKOM MOSTU

OPROSTITE NA SLICI AK VAM SE NE SVIDJA BRISITE

Tomek

Velikogoričke strijele

gb41, ovaj 860

gb842

gb847 i 835

gb802 i 859

Podsusedske strijele

gb4(crni) i iza njega gb3.. gb2 je na generalnom preuređenju, iznenaditi ćete se kad se pojavi ;)

U servisnim halama se nazire jedan Lion's City

i TAZ gb42 koji će nakon sređivanja pravac Gorica... Zahvaljujući djelovima sa rashodovanog gb43 on će i dalje voziti

Tomek

MAN NG313 gb164 Bidizel... 2004.g.. danas sam se vozio u tom busu i prilično je solidan, ali ima par mana.. Prva je rasklimanost prednjeg djela, automat za karte cijelo vrijeme pjeva, cvili, viče, isto tako i vrata od vozačke kabine koja djeluju kao da će se raspasti.. Biodizel pogon mu bitno smanjuje snagu te uspon u vrapču kad bus kreće s mjesta jedva krene...
Ostalo je ok, gb164 je prije dvije godine imao teški sudar u Španskom, ali to je sređeno vrlo dobro te se ne vidi nigdje neki fuš  ;D

Za 4 godine pristojno kilometara, ali ipak manje nego što solaši prolaze u ZET-u

Ovo je dio iza zgloba koji ima sjedala kao u nekoj prigradskoj varijanti.. Nadajmo se kao što je Ivan rekao da nove serije zglobnjaka neće biti takve..

Ovako se u ZET-u neko vrijeme radilo -- registracija sadrži brojke garažnog broja

Slavni Biodizel povečeava potrošnju, lošije ide, više zagađuje i povečava troškove, no juhu, ZET i ekologija  ;D

mansg313

Evo gb 121 prekojucer na liniji 176/3 bus se ukratko raspada kad je volan ravno on bjezi u desnu stranu zglob je nikakav volan ima praznog prostora("lufta") i tako dalje i tako dalje a on  je kao "obnovljen" evo i slika:

mansg313

Danas u garaži V.gorica

Gb 854,855 i 869

Tomek

MAN NL263 iz 1999. -- gb110, vozio sam se danas s njim, vozio je linije 126/127 pa što reći..
Na busu se vidi da je stvarnl to bila makina, on još i dan danas uzbrdo vuče ko lud, pokazuje da je to nakon MAN-a750 najbolja serija ZET-ovih autobusa ikad kupljenih... No, jedan veliki ali se javlja,a to je.. Kao prvo retarder nakon što se pokvario su u servisu maknuli, stalno se javljaju problemi s grijanjem koje malo radi, malo ne radi, prednji dio je kao i u većine buseva raskliman, elektronika i pokazivači raznih uređaja luduju... A zašto je došlo do tog stanja nakon otprilike milijun kilometara koliko je prošao.. Prvo zbog očajnog održavanja koje je dovelo do zapuštenosti, a drugo zbog naših ulica kojima je ovaj nekad ljepotan vozio svoj radnji vijek.. Primjer ću samo dati ceste linija 126/127.. Cesta do Gornje Kustošije je još kakva takva do kružnog toka u Kustošiji, ali dalje... Dalje bi trebalo zabraniti razbijanje autobusa jer na tom doduše ne predugom komadu nema mjesta gdje bus ne lupi, udari, gdje putnicima i vozaču bubrezi ispadnu.. Isto i s cestom za Mikuliće, puna poprečnih kanala koji su kopani čim je novi asfalt postavljen kad su se ljudi naravno sjetili uvesti plin... Ne da je strašno, nego je tužno gledati autobus kako lupa po tim cestama...
No, daleko da su ove ceste nešto posebno loše.. Najprometnija nam Ilica je od Kustošije do Vrapča u takvom stanju da već dvije godine savjesniji vozači makar bi trebali biti u desnoj traci(po dvije su u svakom smjeru) idu po lijevoj jer lijeva je ubojica svih vozila koja onuda prolaze..
Zatim moja Bolnička koja osim 9 ležečih policajaca ima još tri milijuna rupa koje su krpane kao da su bakice asfaltirale.. Ma strašno.. To sve odražava stanje kakvo je u ovom gradu...

No, dosta mojih uzaludnih pritužbi koje nikog u ovom gradu ne diraju...
Evo slika

Čekajući na Črnomercu službu

Unutrašnjost

Kilometarsat pokazuje 749xxx, ali bus ima prilično više..

Nekadašnji šminker pozira  :D

Treba dodati da je taj MAN zadnja serija MAN-ova koji su stigli u ZET, a da su iz Njemačke, svi poslije ili Poljska ili Turska jer je tvornica u Njemačkoj prestala s radom gradskih lavića...

Evo i još pila od danas...

gb212

gb165 na 119

Gužva kod najpoznatijeg ZG rotora u zadnje vrijeme ne jenjava tokom cijelog dana na "radost" vozača linije 109 i ostalih sa Savskog mosta...

gb45, najmanji broj Eurobusa koji je u Podsusedu, ostali su stanovnici Velike Gorice već neko vrijeme, pa zato ga vrijedi slikati što je više moguće na Podsusedskim mjestima

Danas na 128

mansg313

mansg313

GB 216

Gb 86

GB 131

GB 119

GB 120

GB32

GB 34

Ivan1983

Danas na povratku iz Gornje Bistre g.br 267:

mansg313

I legendarni Gb 300 na 172/9

mansg313

Danas na G.Kolodvoru su svi autobusi kasnili preko 20 minuta zato jer je kod bundeka bio sudar u oba smjera u jednom smjeru su se sudarila dva auta a u drugom smjeru su to gledali vozac kamiona i iza njega vozac linije 310/2 sa gb 51 i nije vidio da je kamion zakočio i paf eto još jedan sudar

Zamjena za gb 51 je bio gb 850 sa linije 330/3 ali on je prvi krug u g.lomnici zakohao pa je tu uletio sa 330/1 gb 859

Tomek

Gb 867 jučer sam mu ulovio prednji dio  ;D

A danas stražnji dio  ;D

Detalj sa gb269 -- fali dio na svjetlu, bus svejedno vozi

Detalj sa nedavno obnovljene Selske.. Dvije trake u svakom smjeru, ali usko usko.. Biodizel i kamion... Kamion ga nije mogao prestič jer bi zapeo

NL-i čekaju start na Črnomercu

I onda Avtomontaže...

gb291 je zadnje vrijeme skoro pa stalno na 124 gdje stalno SGi voze

Danas gb300 na 121

A jučer i prekjučer na 109 vozio gb121, dok jučer i danas na 109 gb268 -- vozio sam se s njime jučer -- ludnica

I evo ga opet danas