Slike iz Zagreba 2008.

Autor NL 313, Siječanj 01, 2008, 15:47:01

Tomek

Evo malo gb111 1999.g., oko milje km... Bus je ok, ali volan ima dosta lufta, a i slabo koči.. I,da, iznutra je zmazan,te se sve trese,ali po kakvim cestama vozi čudo je da vozi još uopće...

No u kakvom god stanju bio, svi vozači ga radije voze nego npr. Turske SL-ove jer ipak je ovo pravi niskopodni moderni bus, dok je ono ostalo u 80-ima..

bull92

nego Tomek budući da si se vozio u gb 268 da li znaš jesu mu sredili treća vrata kod kojih se jedno krilo nije dalo otvorit

mansg313

Jučer na kvatriću gb 707

Tomek

MAN SL283 gb67 --- 1.mj.2005.g. 377732km.. Bogami dobra kilometraža  ;)
Bus je za rupe super, manje lupa od niskopodnjaka jer nije rađen dizajnerski nego jeftino i solidno za istočna tržišta gdje ti Classici prolaze..
Problem kod svih SL-a i CLassica je kočenje na skliskom gdje autobus voli plivati po cesti pogotovo ako je nizbrdica..
Posebnost ZET-ovog gb67 je vozačka kabina koju samo on ima, made in ZET

Tomek

Danas je na red stigao gb145 - zvijer od autobusa -- NG-i 312 su za mene najbolji zglobni autobusi u Zagrebu, a vjerojatno i u Hrvatskoj bez neke skromnosti... Štoviše plus ovih ZET-ovih je i da su nakon 11 godina koliko će druga serija ubrzo napuniti u prilično ok stanju...
Vozio sam se danas na 176 s njim za Gornju Bistru i bus je odličan.. Jedino ga je šteta zbog loše, katastrofalne ceste, ali vozači paze na rupe koliko god je to moguće...
Evo i slika monstruma...

Na Črnomercu -- iza je servisni kombi koji je popravljao gb130

Putem na Gornju Bistru se išlo kroz Zaprešić, a tamo gb 20 i 19

Za Jakovlje Lion's City gb87

Iz G.Bistre se vračao gb267

gb145 na okretištu

Unutrašnjost, nema puno rasklimanih djelova kao kod novijih buseva...

Fali mu desno mačje oko straga, ispalo

Sa okretišta u G.Bistri se vidi sljemenski toranj

Radno mjesto vozača..

Jedina prednost O405GN prema ovoj makini je što ima malo veće retrovizore u unutrašnjosti vozila pa je bolja preglednost putničkog prostora

ZET-ova služba čišćenja -- hallo, gdje ste

Prije polaska iz Bistre stiže najstariji SG220 u ZG-u gb289 iz 1988.

Eh, da je više ovakvih autobusa.. Motor sjajan, pun snage, kočnice dobre, retarder radi bez greške, ne cvili ništa.. Jedino da ga malo izvana polakiraju u novo bio bi savršen...

mansg313

A ja sam bio na istoku dubec sesvete

mansg313

I ZA MOJ 200 POST SLIKE IZ MOG "SELA"

mansg313

EVO PAR SLIKA IZ ZG IZMEDJU OSTALOG KRPANJE GB 531

STIB

Kako se danas konačno pojavilo malo više sunca, napravio sam par slika starih MBova u Heinzelovoj.
Ali, na dvije slike su posebno vidljive jesenske boje lišća pa otvaram posebnu temu u kojoj bi u prvom planu trebala biti priroda oko autobusa  :)

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan1983

Neki dan u garaži Podsused;

Tomek

Danas sam prošao liniju Mihaljevac - Sljeme.. Bus je bio NL313 gb84.. Autobus ide ko grom, 310 konja u solašu puca od snage, to je čak 10 više od zglobnih zagrebačkih Citara tako da se na Sljeme penje kao i auti, jedino zbog zavoja je sporiji..
Bus će u 12 mjesecu navršiti dvije godine, u dobrom je stanju, ali naprije kod vozača ima jako puno djelova koji lupaju na rupama(vozačka vrata, kabina, pretinci iznad vozača) i ono što je šokirajuće je da na više mjesta fale šarafi, ali očito nikod u servisu nije briga... Bus je veliki šminker, i malo manje robustan od starijih NL-a, ali još uvijek je to ok.. Pa evo i slika..

Mihaljevac, susreću se 3 autobusne linije, 102,140 i 233 i 3 tramvajske 8,14,15..

Na 233 danas vozila dva Citara iz 2004.

gb665 bez ratkapa

gb666 sa svim ratkapama  :D

Citaro i 2 Lion's Cityja

Maneken -- gb84

Tomek

Krećemo na Sljeme

U ovo doba godine šume su prekrasne, boje lišća su stvarno nešto pamtljivo...

Evo nas kod Tomislavovog doma -- samo 20-ak min od Mihaljevca, zrak je svjež i čist

Na cesti s uskim zavojima stradavaju gume, ove su na gb84 čelinston

Tahograf

Na ovom zelenom kompu gdje na slici piše N u vožnji piše u kojoj je bus trenutno brzini, i stvarno uspinjući se na Sljeme smo više puta bili u maximalnoj 4. jer bus ima snage za poluditi

A gore kao da smo u G.Kotaru

Spuštajući se na više mjesta se pruža pogled na Zagreb

Evo par stvari s potpisom servisa Podsused

Zadnji prozor je stavljan naknadno i nije zatamnjen

I na kraju ponovno Mihaljevac

gb666

gb84 i 76

Ova linija je uvedena umjesto žićare koja ne vozi zbog starosti, većinom se busom koriste radnici koji rade na vrhu kao i planinari i slični izletnici. Radnim danom vozi jedan bus, vikendom 2,3 nekad i više ovisi o potrebi..

mansg313

Evo slike sa svetica:228/2 gb 668 isto ima sve radkape 2.10.08

Onda na borongaju ne vozi na 231/1 bijeli regio nego gb 620

I dvije sa BRITANCA

mansg313

EVO SLIKICA SA KVATRICA

LINIJA 276 BUS 417

INTERIJER KAO KOD VEČINE 405N2 UNIŠTEN

Tomek

Ovaj 417 ima oko 900 000km da ne bi netko krivo pomislio..