Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

421

U komunikaciji s kolegama s brdskih linija također problemi s vratima na uzbrdici, poput Troleja.
Tvornička greška, loše podešavanje, problem s ventilima vrata....
NP 549 help!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: Putnik79  u Listopad 28, 2022, 18:25:34Zavrsili su tamo jel je pokojnik cuvao svoje glasace tada
Pokojnika već nema o-ho-ho vremena a MAN-ovi još nisu prebačeni na NZG linije niti na Kvatrićke linije. Za čije sad glasače voze na 218, 269, 281, pitam se ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Putnik79

Sad kad ih jednog po jednog maknu sa eco moda voznje budu se oni pojavili na kolodvoru ( mislim na Manove), a pokojnika jos uvijek nema toliko dugo da bi se ispravili svi problemi koje je ostavio za sobom.

tramvajac 92

Citat: Putnik79  u Listopad 28, 2022, 16:26:18Daj mi neki objektivan razlog zasto ne kolodvor, zbog sirokih avenija, manje lezecih koji unistavaju autobuse......neznam mozda sam ja u banani pa ne kuzim...
Ako nisu postavili neki hupser pored RT Jankomir, 107 nema zasad ni jedan.  ;D a razlog nemam, ja samo velim gdje može

Putnik79

Nemam ništa protiv da vozi na 107,222 dapače. Imaš dva crvena kad kreneš sa RT Jankomir. Isto tako bi ih volio vidjeti i na kolodvoru, a za sve moje želje 10 kom po pogonu je malo yahoo

MAN truck bus

Čvrsto sumnjam da će isključiti eko mod na zglobnim MANovima, do tad neka njih na 218/231/281 i takvim lakšim linijama jer na 215/219/220/221 i sličnim linijama u ovom obliku za vozača predstavlja samo trošenje živaca i kašnjenje.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Da, da, a inače na 269/281 ima lufta ko u priči good_boy
Voze tamo iz političkih razloga a ne eco-moda i sporog zatvaranja vrata

MAN truck bus

Na 281 ima, po najvećoj gužvi u špici bus dođe 5 min prije polaska na Glavni kolodvor.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Nisam primjetio da kasne ni na 220/221 kad ih ponekad stave na dvokratnu, tako da, razlog što ne voze u NZG je politika hi

Putnik79

Toliko su rijetko bili da ne pamtim.Probaj doci u samoj spici, pa da vidis kako ide i koliko se kasni sa njima, od vrata i senzora, do izlaza sa stanica zbog ne startnosti.Neznam kako si zakljucio da nema kasnjenja.

ChRiStIaN

Posto vas muci taj eko mode da vam objasnim jednu stvar.

Kad akcelerometar koji ima ugradjen, ocita da je autobus u brijegu, ima osjetno vise snage nego na ravnici.

Na ravnom je tromiji a nizbrdo ko da uopce ne prima gas. Smatram i ja osobno da to gusi autobus i sami zastupnici iz AH su sugerirali gasenje eko modea nakon razrade masine ali eto...ovak valjda manje trosi a odjednom je nekoga briga za potrosnju.

@ Autobusi Hrvatska @

MAN truck bus

O tome ja tupim već 5 godina, a taj sustav ima i  komercijalno ime - kod Voitha se zove Sensotop, a kod ZFa TopDyn. Unutar samog mjenjača postoji senzor koji se može podešavati tako da na ravnici može biti u normalnom modu, a kad dođe na uzbrdicu prebaci u power mod, a može se i totalno isključiti senzor i staviti da cijelo vrijeme bude u istom modu (naravno sve se radi preko dijagnostike).
Potrošnja nije ništa manja zbog eco moda jer konstantno mijenja brzine i vozači ga voze s gasom do kraja u nadi da će krenut i uopće ne iskorištavaju inerciju vozila kao što rade sa Citarima. Majstor je pisao već na forumu da procesa razrade motora više nema, a taj eco mod je još samo jedna od nebuloza u režiji ZETa iz koje na kraju bude više štete nego koristi.

Tomek

Zbog Eco moda ti zglobni MANovi trose u prosjeku skoro 10 litara na 100km manje od Citara G 2009., tak da definitivno ima ustede.

MAN truck bus

U prosjeku, a problemi sa DPFom i njihovo rješavanje koje nije jeftino se ne računaju?
Ako se najednom pazi na potrošnju zašto onda autobusi još uvijek moraju rondati jer ako ga se ugasi i neće upaliti prvo pitanje je ono legendarno "a što si ga gasio?".

P.s. otkud ti podaci? Očitanjem potrošnje preko dijagnostike se ne dobiju baš takvi rezultati.

Tomek

Ma realno u ZETu nitko ne zna ko pije ko placa. Firma je u sramotnom stanju sa sramotnim kadrom koji je godinama nakupljan. Nazalost ni promjene koje su se trebale dogoditi nakon izbora nisu se pokazale nesto bolje (ako ih i ima, vecina tog je inercijom ostavljeno da se kotrlja) tako da cemo se jos dugo zgrazati svime sto se dogadja na svim razinama.
Nitko ne pazi na potrosnju, vecina ni ne zna kaj je DPF, dobar dio ekipe koja bi trebala to znati ne zna ni razliku izmedju MAN-a i Mercedesa tako da uzalud nam trud sviraci.