Nabavke novih autobusa (3)

Autor Dreamwalker, Rujan 24, 2019, 16:44:20

MAN truck bus

U Dubravi je još 10 O405GN, gb. 9 neće ići u rashod jer se koristi za škole, u rashod bi svakako prije trebali Conecti nego Lion's Cityi 06.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Tomek

Sve je moguće, treba samo reći da su Lion's Cityji 2006. rekorderi po broju kilometara u cijelom ZET-u, vodeći je gbr 80 koji ak preživi još dvije, dvije i pol godine mogao bi i do 2 milijuna.

MAN truck bus

I unatoč tome su u boljem stanju nego Conecti i puno su tehnološki moderniji. 86 na 128 odrađuje uzbrdice bez ikakvog problema i mučenja, a na kickdownu ide kao da ne ide u brdo.
Conecti također idu vrlo dobro, ali loše glave volana, bubanj kočnice i kaotična vozačka sjedala nikako im ne idu u prilog za opstanak.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

U APVG su bus123 bus123 za otpis. Zašto dalje tražiti
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Jer u VG ima 34 autobusa (27 jer 341-347 nisu za rashod), a u rashod mora 65 autobusa jer dolaze preko EU fondova.

ChRiStIaN

Svih 27 otpišu, nadodaju kocke i poneki iz APD i to je to. A u VG dolazi opet sve kaj je pred rashod  ;D

Citat: Tomek  u Siječanj 02, 2022, 13:29:29
13 je Cacciamalija

Rashoduju se, koliko sam iščitao iz ugovora, autobusi norme EURO 0, EURO 1, EURO 2 i EURO 3. Cacciamali, pošto su 2008. vjerujem da su već E4.
@ Autobusi Hrvatska @

Paško

Mislim da u planu trebaš navesti što ćeš rashodovati, ali ne trebaš se 100-postotno držati tog plana, možeš kasnije mijenjati.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kocka O405

Bilo bi glupo da zbog tih normi se sad moraju rashodovati biodizeli npr.,a rashod CC-a se ne može iskoristiti. Svakako jasno je da u rashod odlaze kocke (12 kom), stotke (8 kom), Turčini (SL263+SL 283 = 5 kom), Solo Citari (8 kom). To je ukupno 33 komada. Ako se CC iskoriste onda je to 46 kom. Dalje ostaju 23-36 koji iako su u dobrom stanju za svoje godine,a bome i uvjete mislim da će ovdje izvući deblji kraj... Ostaju još Conecti koji iako dosta dobri i izdržljivi imaju neke svoje mušice no čini mi se da im je budućnost u Gorici, da će ipak zaobići ovaj rashod,a još ktome su i E4. Tako da bih na ovih 46 kom nadodao još 13 kom od 23-36 što daje brojku od 59 buseva. Tu su još ona 3 midija pa je to 62 busa. E sad ova 3 će se već od nekud dobiti. Može se rashodovati i 530-541 no ipak mi ima više smisla da se rashoduju 23-36. A ako u Dubravi ima još kockica koje nisu iskorištene za neke ranije nabavke onda bi čak možda dio 23-36 mogao ostati. A o rashodu 75-87 ne treba ni razmišljati iako uz hrpu kilometara koje su natukli na Savi stvarno su u odličnom stanju i bilo bi ih šteta rashodovati. Oni i Conecti će čini mi se vladati Goricom nakon što stotke i dio ili svi 23-36 odu...
Kocka je zakon :)

MAN truck bus

Conecto je euro 3 kao i City 06 i Citari solo. ;)

Kocka O405

Kocka je zakon :)

smogovci.bbb2

Što je sa nagorenim aautobusima tipa 165/193, idu li i oni možda pod rashod za ovu nabavku buljo

MAN truck bus

193 čeka novo srce iz Njemačke i ide dalje jači nego ikad, za 165 moguće da ode s obzirom da nije otišao među prošlim rashodima.

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.kamion-bus.hr/7429/Actros-1848-LSnRL-za-Toma-Palete?src=XNASLZAD
"Individualni karakter zaokružuju Alcoa kotači koji posjeduju Dura-Bright površinsku obradu koja prodire u aluminij, stvarajući molekularnu vezu koja postaje dio samog kotača.
To znači da neće pucati, ljuštiti se ili korodirati kao obloženi kotači odnosno dulje će izgledati novi."

Mogao bi i ZET takve kotače naručivati good_boy

ChRiStIaN

Kostaju ko dragi kamen a ako ih se ne održava, izgledaju gore od ovoga što se trenutno naručuje. Da se felge peru kad i autobus, imalo bi smisla ali taj visoki sjaj (krom) treba jako JAKO temeljito i često održavati.

Samo nek dođu autobusi jer ih kronično fali. Kakve god da budu felge...
@ Autobusi Hrvatska @

421

Koga bi onda prozivao zbog RAL 5015 na čeličnim felgama?
Kako ZET robuje navikama, prijedlog opremanja  bus123 bus123 prije Metuzalema ALCOA felgama + punjenje N2 (dušikom) doživio je procvat > nikada.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln