ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

zagrebackapekara

I da jos jedan savjet za ZET kancelariju, u petak norijada, ako stave nove C2-jke na 220 221 svi ce bit izsarani, jer svi sa trga idu na bundek, zapravo ja uopce ne bi slao u petak nove buseve, ako im je u cilju ocuvat ih...

sergjack

U 195 se pojavilo nešto novo

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tatratram

Probao sam skenirati. Jedino što se unutra nalazi je string "B195".

sergjack

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 24, 2023, 11:10:52Jesi prislonio mob

Nisam, ali sam skenirao QR kod, ista stvar se desi kao i kod tatratrama.

Putnik79

To Vas Smogovovac kuri malo, nek si on prisloni mobitel, pa nek javi šta mu je iskočilo.... good_boy

421

Dopuna: službeni mobitel.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

renivias

cemu sluzi gumb iznad ovog crvenog
https://secrelocal.com - How To Meet Girls Online - No Selfie - Anonymous Adult Dating -   Where To Meet Local Girls

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: renivias  u Svibanj 25, 2023, 07:55:29cemu sluzi gumb iznad ovog crvenog

Ako se ne varam, to je tipka za otvaranje vrata od strane putnika ako se koriste senzori. MAN NG 313 i Iveco Citelisi imaju mogućnost da se koriste ili senzori za 3. i 4. vrata što koristi 0.5% vozača ili normalno od strane vozača, dok Citari 09. imaju samo na senzor, a NG 312 su imali samo manualno.  byeg

zag

Citat: Citaro G Facelift gbr.185  u Svibanj 25, 2023, 08:48:49Ako se ne varam, to je tipka za otvaranje vrata od strane putnika ako se koriste senzori. MAN NG 313 i Iveco Citelisi imaju mogućnost da se koriste ili senzori za 3. i 4. vrata što koristi 0.5% vozača ili normalno od strane vozača, dok Citari 09. imaju samo na senzor, a NG 312 su imali samo manualno.  byeg
Nije nego na plinašu ne radi. Testirano više puta th-down

zag

Super mjesto za parking perfeto

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

smogovci.bbb2

Citat: sergjack  u Svibanj 24, 2023, 11:07:34U 195 se pojavilo nešto novo

Izvor: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/predstavljena-mobilna-aplikacija-moj-zet-za-kupnju-svih-vrsta-karata/8099
PREDSTAVLJENA MOBILNA APLIKACIJA "MOJ ZET" ZA KUPNJU SVIH VRSTA KARATA

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović u ponedjeljak su predstavili mobilnu aplikaciju Moj ZET koja putnicima omogućava bržu, lakšu i jednostavniju kupnju svih vrsta karata i kupona za autobuse, tramvaje i uspinjaču!

"Vjerujem kako je ova mobilna aplikacija bitna epizoda u bogatoj povijesti ZET-a. Putnici sada imaju mogućnost kupiti karata preko svojih mobiltela, a time im postaje dostupnije i jednostavnije plaćanja prijevozne usluge. Digitalizacija svih komunalnih usluga u Gradu Zagrebu je naš cilj", poručio je gradonačelnik Tomašević i najavio dodatnu modernizaciju ZET-a, odnosno predstavljanje detalja o prikazu vozila u realnom vremenu. Besplatnu mobilnu aplikaciju Moj ZET moguće je preuzeti u službenim Google, a tijekom današnjeg dana i u Apple trgovinama aplikacija, a putem aplikacije može se obaviti kupnja pojedinačnih karata u vozilu, kao i registracija aktivne karte prilikom presjedanja u drugo vozilo. Kupiti se mogu i mjesečni, odnosno godišnji kuponi.

"Ovo je "virtualno prodajno mjesto ZET-a" koje je korisnicima naših usluga dostupno 24 sata dnevno i omogućava kupnju svih vrsta karata. U suradnji s Gradom Zagrebom radimo na potpunoj digitalizaciji ZET-a jer smo svjesni da je ključno olakšati pristup našim uslugama za svih 800.000 putnika, koje svakog dana prevezemo", kazao je Predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović

Nakon preuzimanja aplikacije, kako bi korisnik mogao kupovati pojedinačne karte, potrebno je nadoplatiti sredstva na korisnički račun unutar aplikacije putem odgovarajuće platforme za online plaćanje.

Za kupnju pojedinačnih karata, ukoliko je na račun uplaćeno dovoljno sredstava za kupnju, odabirom opcije "Kupi kartu" otvara se izbornik gdje putnik izabire vrstu karte ovisno o trajanju putovanja. Nakon odabira karte, mobilnim uređajem se skenira QR kod na naljepnicama koje su postavljene na odgovarajućim pozicijama u svim vozilima ZET-a čime se potvrđuje kupnja karte i započinje istjecati njezina valjanost.
Kupnju karata moguće je obaviti i putem NFC-a prislanjanjem mobilnog uređaja na spomenute naljepnice s QR kodom, ukoliko je mobilni uređaj opremljen takvom tehnologijom.

Nakon kupnje karte, putniku je ona vidljiva na njegovom zaslonu aktivnih karata gdje se prikazuje preostalo vrijeme njenog trajanja, kao i zona za koju vrijedi.
Aplikacija također notifikacijom obavještava korisnika o isteku karte kada preostalo vrijeme do njenog isteka padne na 20 posto od njenog ukupnog trajanja.
Proces kontrole karata od strane kontrolorskog ili prometnog osoblja također je iznimno jednostavan.  Putnik u gornjem lijevom kutu zaslona odabire ikonu kontrole karata te se na zaslonu prikazuje aktivna karta, vrijeme trajanja i odgovarajući QR kod kojim je moguće skenirati istu.

Upute u PDF formatu, kao i detaljne upute za korištenje mobilne aplikacije putnici mogu preuzeti na stranici: https://www.zet.hr/UserDocsImages/Prilozi/Fotografije/Aplikacija/Upute%20-%20aplikacija%20MojZET.pdf?vel=237066
Putnici svoja pitanja i eventualne nedoumice mogu uputiti i na e-mail adresu javnost@zet.hr

smogovci.bbb2

Za prvu ruku nek poprave klime u vozilima i drže ih ispravnim, te operu vozila iznutra i i izvana, zamijene dotrajale tapecirunge sjedala a onda nek se idu glupirati sa digitalizacijom👊

tramvajac 92

Dva citata iz uvjeta korištenja, boldao sam zanimljivo.
Citat:Dodatno, društvo Zagrebački električni tramvaj d.o.o. može od Vas prikupljati i druge podatke koji Vas ne mogu identificirati te se ne smatraju osobnim podacima (primjerice podatke o načinu korištenja aplikacije, podatke o Vašem mobilnom uređaju, Internet provideru, Vašim preferencijama), a koje nam omogućavaju poboljšanje aplikacije, kako bismo sadržaje aplikacije dodatno usmjerili i prilagodili korisnicima, ali i riješili moguće tehničke poteškoće.
Za analizu svoje mobilne aplikacije koristimo softver za analizu pomoću kojeg analiziramo korištenje aplikacije te time stječemo dragocjena saznanja o potrebama svojih korisnika, a s ciljem poboljšanja kvalitete naše ponude.
Postoji jedna potreba korisnika koju zanemaruju: bolja usluga prijevoza

Citat:Mobilni uređaj mora zadovoljavati tehničke uvjete pristupa internetu, kako bi mogao podržati rad aplikacije.
Rad i brzina rada aplikacije ovisi o konfiguraciji pametnog telefona, brzini internetske veze stoga ZET ne snosi odgovornost za brzinu rada aplikacije.
Jel, a onaj projekt wifija u vozilima je otišao u smeće  rofl