ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro218ZG

Citat: 421  u Studeni 03, 2024, 16:38:36ZET je 15.listopada objavio OBAVIJEST O ISHODU JAVNOG POZIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE Vozača autobusa i Vozača autobusa - korisnika mirovine. Radi se o 15+6 kolega (nema žena ovaj put).
Razmišljajući tipkovnicom, pitam se što je nagnalo te ljude da se zaposle/ponovno zaposle u tvrtku iz koje su umirovljeni.
Plaća nije bogzna što, čak manja od gradskog prosjeka, uz previše prekovremenog rada.
Vezista i telefonista više nema nakon odlaska MB, a M! su previše uplašeni i transparentni.
Zbog nedostatka ljudstva radi se 6+1, što utječe na obiteljski i zdravstveni život pojedinca.
 bus123  ispravni i održavani taman toliko da nisu neispravni, vozna vremena prilagođena 20.stoljeću i tadašnjem prometu, čistoća nedovoljna, putnici ohrabreni da su u pravu i kada nisu.
Teško da će se netko izjasniti o tomu, jer malo je takvih forumaša ili ih nema da svjedoče i napišu esej: Zašto sam došao raditi u ZET.
Međutim, divim se svakome tko je došao s B kategorije na D,DE jer to nije nimalo laka odluka iako Croatia osiguranje ima povećani prihod od malusa nekoliko mjeseci nakon dolaska novih ljudi za volanom  bus123  bus123 .
Srećom radi se o limu, staklu i plastici, ne i ljudskim životima. Let it be all the time. Sretno svima.

I meni je to fascinancija sa B na D , ali eto znam osobno da ima takvih vozača koji odlično voze bez iskustva posebice zglobne buseve neki bolje voze s B na D nego neki "truckeri" iliti ljudi koji su vozili šlepere pa došli vozit buseke. Daj mi pojasni samo gdje u ZET-u imaš vožnju sa D+E kategorijom? 2 put sam pročitao post pa mi i dalje nije jasno gdje si našao D+E kategoriju? I koja to vozila u ZET-u imaju D+E kategoriju? Nisam baš upućen u to pa te zato pitam , tj lijepo molim da mi to objasniš, možda sam malo bedast ali eto, i bedasti ljudi nauče :)    Samo mi to pojasni molim te?
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

421

Zanimljiv obrat:
Citat: Citaro218ZG  u Lipanj 15, 2024, 21:48:19Vjeruj mi da me ni najmanje ne interesira kakvu si lektiru napisao , imaš pravo vozač nisam,i ne pljujem po profesiji vozača ali vjerojatno ti teže ide čitanje i hvatanje gradiva ali šta se može, malo po malo, ali isto tako me ne zanima tvoje mišljenje, niti išta što pišeš jer se nimalo ne opterećujem tvojim izjavama niti me se tiče.
Niti me ne zanima tvoje mišljenje niti sam ga tražio , radije si popij Normabel da ti tlak ne iskoči na oči.
To što ti imaš problema sa samokontrolom i što si živčan poput malog terijera ja ti mogu savjetovat da kontaktiraš osoblje psihijatrijske bolnice Sveti Ivan na Jankomiru, tamo ima odjel za poremećaje u ponašanju i osobnosti, vrlo korektni ljudi rade tamo,rado će popričati sa tobom.
Nemoj se toliko živcirati jer ćeš si narušiti zdravlje, vidiš kako su drugi kolege smireni i pristojni a ti si zaboravio popiti ljekove za smirenje.
Zamijeni čitanje i publiciranje poslanica iz Biblije člankom 217.alineje 13. i 14. gdje se nalazi odgovor i pojašnjenje na tvoje pitanje. Zanimljivo je kad outsidere zanima ova tematika i sudjeluju na  bus123  forumu   
Sorry baš me zovu da popijem lijekove jer sam na terapiji izvjesno vrijeme.
Tko tebe kamenom,ti njega kruhom.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro218ZG

Citat: 421  u Studeni 04, 2024, 18:46:27Zanimljiv obrat:Zamijeni čitanje i publiciranje poslanica iz Biblije člankom 217.alineje 13. i 14. gdje se nalazi odgovor i pojašnjenje na tvoje pitanje. Zanimljivo je kad outsidere zanima ova tematika i sudjeluju na  bus123  forumu   
Sorry baš me zovu da popijem lijekove jer sam na terapiji izvjesno vrijeme.
Tko tebe kamenom,ti njega kruhom.

E treba tako, ajd samo pomalo da ne pomješaš pokoju :)
Ma ne treba mi kruha, dosta sam se najeo slanih klipića danas ;)
Samo ti pomalo, zanemari da sam išta pitao, ustvari ne znam zašto sam to tebe pitao uopće ali eto, čuda se dese kako pjeva gospodin Halid Bešlić, samo šta nema Miljacke ovdje. Lp, i nemoj miksati, nikad dobro to nije, znam iz iskustva hahahah! Poz
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

sofer29

Pitanjce
Ne znam kam bi postavil ovo pitanje,pa bum tu

U zadnjih par mjeseci videno da vozaci  bus123 voze u svojim civilnim majicama. U Kolovozu vozac na 107 u civilnoj plavoj majci,a neki dan (nedelja) stariji vozac na 177 ( mislim da je bio gb.305) u plavo crnoj majci vozi.
Donekle razumijem za hlace,ali sad i majice  buljo

tramvajac 92

Koliko uopće imaju tih majica zaduženo? Mislim, u pravilu se radi 6 dana u tjednu, a teško da možeš s istom majicom biti dva dana na poslu, pogotovu ljeti.

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Studeni 05, 2024, 20:16:48Koliko uopće imaju tih majica zaduženo? Mislim, u pravilu se radi 6 dana u tjednu, a teško da možeš s istom majicom biti dva dana na poslu, pogotovu ljeti.

Kako ko , nekad dobiješ 3 -3 , 3 majce 3 košulje, ne znam ni ja točno, jer mislim da broj varira o stanju na skladištu i naravno broju

pehar_11

Citat: Citaro218ZG  u Srpanj 16, 2024, 19:58:57Pozdravljen budi (...)
Jesi realan? Forum je ovako i onako mrtav, daj izmjenjuj dijagnoze privatno, pusti čovjeka da piše. Jedan je od rijetkih koji su u stanju odgovorit i objasnit, bez obzira kako piše. Unaprijed hvala.

Da se nadovežem na majice - imaju li ZETovci bijele majice (vozači) i u kakvim su uniformama kontrolori (nikad ih u životu vidio nisam, barem ne u uniformi).

Mercedes bus

Kolika je plaća vozača autobusa u ZET-u? Recimo u Splitu su im povećali plaće i kreću se od 1500 do 2000 eura + plaćaju polaganje D kategorije.

pehar_11

Citat:No, prema neslužbenim informacijama upućenih izvora prosječna plaća iznosi oko 1700 eura bruto te oko 1200 eura neto. Na uvid smo dobili i nekoliko platnih lista ZET-ovih vozača te smo pročešljali i njihov kolektivni ugovor kako bismo dobili detaljnije informacije o njihovim primanjima.

ZET-ovi vozači, prema kolektivnom ugovoru koji je obnovljen u veljači 2023. godine, imaju osnovicu plaće od 438,11 eura, a taj se iznos onda povećava za 0,5 posto po godini staža te nizu drugih faktora.

Tako se satnica za rad u dvije smjene povećava za 10 posto, prekovremeni rad 50 posto, a isto vrijedi za rad nedjeljom i blagdanom. Za rad subotom satnica je veća za 20 posto, noćni rad povećava satnicu za 40 posto.

Svaki radnik ima i zajamčenu nagradu za vjernost, odnosno dodatak na staž u iznosu od 0,15 posto po godini staža. Kad vozači voze zglobne tramvaje također imaju određeni dodatak na plaću.

(Izvor: ZagrebInfo, https://www.zagreb.info/zagrebacke-price/nije-koliko-biste-ocekivali-istrazili-smo-koliko-uistinu-zaraduju-zet-ovi-vozaci/611404/

MAN truck bus

Citat: pehar_11  u Studeni 05, 2024, 22:18:51...

Da se nadovežem na majice - imaju li ZETovci bijele majice (vozači) i u kakvim su uniformama kontrolori (nikad ih u životu vidio nisam, barem ne u uniformi).

Vozači imaju plave polo majice kratkih rukava i košulje kratkih/dugih rukava.
Kontrolori rade u civilu, pa ih vjerojatno nećeš ni primjetiti dok ne dođu do tebe. ;D
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Zato treba pratiti okolinu ako se švercaš  ;D iako većinu kontrolora brzo upoznaš ako se voziš tramvajem po centru grada, gdje su češći nego na autobusima.

Ako dobiješ 6 majica/košulja, to je i ok. S tim se da tjedan izvući.

421

@tramvajac 92 i njemu srodni po pitanjima službene odjeće
Postoji Pravilnik o službenoj odjeći koji propisuje kakvoću, materijale, veličine, količine, rok zaduženja, vrijeme nošenja (ljeto/zima).
Stoga vozačice/vozači zadužuju LJ odjeću na rok ne manji od 2 godine i ne veći od 3 godine: jakna, košulja k/r, polo-majica, hlače.
Z odjeća se zadužuje na rok ne manji od 2 godine i ne veći od 6 godina: vjetrovka s uloškom, sako, košulja d/r, pulover, hlače/suknja, kravata.
Količinski je za novopridošle količina premala, ali tu uskaču stariji/mentori koji uvijek imaju viška pa pomažu.
Ali tehnika je napredovala pa postoje perilice i sušilice rublja koje spašavaju vizualni izgled dotične/dotičnog u slučaju nedovoljne količine.
Nažalost sofer29 je svjedočio nošenju civilnih odjevnih predmeta, ali možda na skladištu nije bilo adekvatne odjeće pa je u takvom slučaju moguće nositi odjeću sličnu službenoj.
Nadređene osobe: prometnik, linijski kontrolor, otpremnik imaju ovlasti sankcionirati takve slučajeve.
Kontrolora i njihovih ovlasti sve je manje pa je nebitno u čemu rade jer ih već svaki stanovnik Zagreba poznaje pa je to čisto zadovoljavanje forme.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

Citat: tramvajac 92  u Studeni 06, 2024, 08:18:17Zato treba pratiti okolinu ako se švercaš  ;D iako većinu kontrolora brzo upoznaš ako se voziš tramvajem po centru grada, gdje su češći nego na autobusima.

Ako dobiješ 6 majica/košulja, to je i ok. S tim se da tjedan izvući.
Iz Rijeke sam došao prije malo više od mjesec dana, a stalno putujem na relaciji TBJJ - Borongaj/Kenedijev. Niti jednog kontrolora vidio nisam, a kamoli da me itko pito imam li kartu. Koliko kontrolora uopće ima? Isto tako, koliko je realno da se pokupi kazna ako mi je u novčaniku cvikalica koja nije cvikana? Jesu li strogi ili nisu?

sergjack

Citat: pehar_11  u Studeni 06, 2024, 19:02:02Iz Rijeke sam došao prije malo više od mjesec dana, a stalno putujem na relaciji TBJJ - Borongaj/Kenedijev. Niti jednog kontrolora vidio nisam, a kamoli da me itko pito imam li kartu. Koliko kontrolora uopće ima? Isto tako, koliko je realno da se pokupi kazna ako mi je u novčaniku cvikalica koja nije cvikana? Jesu li strogi ili nisu?

To ti jako ovisi od kontrolora do kontrolora, neki će te pustiti da se voziš sa neponištenom kartom, neki će te uputiti do vozača da si kupiš kartu ili je cvikaš, a neki će ti (pričam iz vlastitog iskustva  ;D ) pokušati naplatiti kaznu i ako imaš poništenu kartu. Ne znam ni za koga da je zapravo dobio kaznu za vožnju bez karte, čak i ako nije imao kartu sa sobom.