ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

tramvajac 92

Na natjecanju nesposobnih, naše službe bi došle druge jer su nesposobne da budu prve. Pa tako i za organizaciju koncerta.

Nije da će to biti sat vremena pa da možeš reći, ok sat vremena je, strpimo se, iako je i to puno.

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 26, 2025, 12:09:19Na natjecanju nesposobnih, naše službe bi došle druge jer su nesposobne da budu prve. Pa tako i za organizaciju koncerta.

Nije da će to biti sat vremena pa da možeš reći, ok sat vremena je, strpimo se, iako je i to puno.

rofl  rofl         sve je moguce a nista nemoguce hahahaha , kako god bit ce zanimljivo vidjet umjetnost zatvaranja i obilazenja...bit ce zanimljivo vidjet glavni kolodvor u potpunom stopu.... i promatrati sa dobrih pozicija kako ce se odvijati pocetak i kraj zaustavljanja.... danas 597 krstari gorickim ulicama sto je lijepo oku za vidjeti, klima radi ko u hladnjaci, nije los izbor no ipak previse klime nasteti kad izadjes van pa dobijes toplotni udar, a na 218 su zacudo 2 vozna reda sto je pohvalno, jos da se ne krece 20-25  sekundi prije vremena bilo bi odlicno...a tih 20 sekundi je dovoljno da nekome ode bus ispred nosa umjesto da se krene tocno na vrijeme  th-down   sve u svemu jos jedan zanimljiv dan na uzarenim zagrebackim ulicama
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

421

Citat: Citaro218ZG  u Lipanj 26, 2025, 17:21:04... jos da se ne krece 20-25  sekundi prije vremena bilo bi odlicno...a tih 20 sekundi je dovoljno da nekome ode bus ispred nosa umjesto da se krene tocno na vrijeme  th-down   
Čemu i kome služi vozni red? Da li putnik treba biti na vrijeme na stajalištu?
U prilogu je sanak pusti koji se nikad neće dogoditi u ZG.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Mercedes bus  u Lipanj 25, 2025, 19:20:27Kako upoće ZET planira preusmjeriti promet na GL kolodvor, ako su sva 3 mosta zatvorena, SR njemačka, avenija Dubrovnik, baš me interesira
MUP čeka da Grad Zagreb na temelju zakona izda suglasnost organizatorima za prometni elaborat, a potom će MUP izdati rješenje prema kojem će se odvijati promet uključivo javni prijevoz koji će prilagoditi svoju uslužnu djelatnost prijevoza putnika.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro218ZG

Citat: 421  u Lipanj 26, 2025, 18:56:43Čemu i kome služi vozni red? Da li putnik treba biti na vrijeme na stajalištu?
U prilogu je sanak pusti koji se nikad neće dogoditi u ZG.

To pitanje se ponekad isto i ja pitam na pojedinim linijama, čemu i kome služi kad se ponekad to ne ostvaruje a može se ostvarit...di je logika da putnik trči na bus, i kužiš ajde tih 20 sekundi zadnjih par metara trčiš kolko možeš i bus zatvori vrata i krene 20-25 sekundi prije polaska? Pogledavaš, shvatiš da je tolko ranije krenuo i ostavio te ko pesa...Onda čemu služi vozni red? Ne govoreći samo o 218, na pojedinim linijama je to očito postala praksa, da krenemo od Kaptola pa na dalje, šta tih 25 sekundi ranijeg polaska predstavlja? I putnici trče, i vozač zatvori vrata pred nosom i ode, a to nije prvi put, novine su pune istinitih svjedočanstava....Čast izuzecima, drže se svojeg rasporeda, čak štoviše sačekaju i više nego potrebno, ali čemu onda igra bježanja?
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

421

BTW jedini i najmjerodavniji sat je onaj koji vozač ima u sustavu ATRON, koji može ali ne mora biti usklađen s satom na tahografu, a naročito sa satom /mobitelom nekog putnika.
Stoga u stajalište bolje doći ranije nego kasnije, preventive radi.

Citaro218ZG

Citat: 421  u Lipanj 26, 2025, 19:19:29BTW jedini i najmjerodavniji sat je onaj koji vozač ima u sustavu ATRON, koji može ali ne mora biti usklađen s satom na tahografu, a naročito sa satom /mobitelom nekog putnika.
Stoga u stajalište bolje doći ranije nego kasnije, preventive radi.

Sve to ok, no i dalje nema odgovora gdje se god pita- zašto se poneke linije ne drže vremena polaska? Zašto ranije odlaze? Ponekad i minutu ranije, na jednoj lin na Kvatriću, neću imenovati ali minutu ranije krenut to je malo po meni bezobrazno.. Je, dobro je doći ranije, da, ako se tramvaj udostoji doći , često se desi na Mihaljevcu da bus vidi da tramvaj dolazi i ode pol sekunde prije i putnici ostanu zakinuti za 102-233 do idučeg polaska što nije ok. I kome se god putnik obrati stalno se prebacuju odgovornosti.. Ne kažem da to svi rade, ali bilo je dosta slučajeva gdje se to desilo i kad se traži razlog niko neće reći zašto i kako vozač smije krenuti ranije? Da krene kasnije nikome nebi ništa bilo, pričekaš, ako tramvaj pričeka kad ljudi trče može i bus... Osobito frekvente linije, 268 trčiš ko budala od perona 221 i dođeš do pol busa i lik zatvori vrata i ode a još mu mašeš ....Di je onda tu neka barem minijaturna empatija prema putnicima? I onda se vozači čude i ljute se kad ih putnici psuju, kad ih pozivaju na red... Meni nikad al NIKAD nebi napamet bilo kretat ranije na svoju odgovornost, i ostavit putnike, osobito starije i teže pokretne ...

lussin

Pa koliko to ljudi dolazi 20 sekundi pred polazak? Kakva je to onda kultura i empatija prema onima koji su došli uredno na polazak?

Citaro218ZG

Citat: lussin  u Lipanj 26, 2025, 21:42:44Pa koliko to ljudi dolazi 20 sekundi pred polazak? Kakva je to onda kultura i empatija prema onima koji su došli uredno na polazak?

Onoliko koliko ih trci iz tramvaja da uhvate bus? Malo cesce promatraj stanje na Mihaljevcu, ili na Kvatricu kad ljudi trce na bus 201 jer se zure u bolnicu Vuk Vrhovac a tip ode , promatraj malo kolodvor kad ljudi sprintaju kroz pothodnik na 221 - 220 i bus ti od 20ak sekundi prije....ili cak pol minute - minutu prije... a nemas se kom zalit

tonkovicmk1

Čekaš drugi i tjt, nema frke e.  kava

tramvajac 92

Mislim da se na onim tablet-Atronima sat bolje sinhronizira. Jer realno, i mobitel i ATRON su spojeni na internet. Uostalom, ne trebaš prebacivati ni jednog na ljetno/zimsko vrijeme.

Citaro218ZG

Malo za informaciju, pa sad ko kaj skuzi, ja jos proucavam... po ovome svemu pocetno stajaliste je Av.Mall? Ako sam dobro shvatio za linije koje su navedene? A Podbrezje-Zaprudje ne kuzim nikako

STIB

Podbrežje - Zapruđe je napravljeno da se iz Travnog i Dugava može doći do tramvaja u Zapruđu
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Malo čudno izgleda, ali i ima nekog smisla.

Citaro218ZG

Samo ne znam kako ce organizirati vozne redove za ostale linije, nadam se da ce barem nesto bolji raspored biti... no nigdje ne pise kako ce ici 218,281,107, 222, nista nema u nacrtu kolko vidim...ima neko vise info?