Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

zag

Na 184 je pukla guma, u zamjenu došao 188.

Transspotter

Nasjeo je kompletno na prednju osovinu i došla su 2 kombija. Digli su ga, nešto namještali unutra i kad je ostao stajati su ga poslali u garažu. Stajao sam tamo cijelo vrijeme. Guma je bila normalna
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Tomek

Večeras 184 normalno vozi na 116 tak da se očito nije raspao.

zag

Citat: Transspotter  u Veljača 06, 2026, 19:27:22Nasjeo je kompletno na prednju osovinu i došla su 2 kombija. Digli su ga, nešto namještali unutra i kad je ostao stajati su ga poslali u garažu. Stajao sam tamo cijelo vrijeme. Guma je bila normalna
Meni je vozač tog dotičnog busa rekao da je pukla guma.

Transspotter

Hah, tu ja nemrem ništa. Vidio sam kako montira dizalicu i drži ga na njoj. Krenuo je kopat unutra nešto i rekao vozaču da upali autobus u nekom trenutku. Još su malo prčkali pa se autobus krenuo dizat i na kraju stajao relativno normalno, odnosno nije sjedio na osovini. Po svemu sudeći je ili potrgao jastuke na grabama ili sletio s njih na osovinu. Skinut je sa 172 i otišao polako u garažu. Ako je kasnije vozio, znači da su ga do kraja pogledali/popravili pa je sve u redu. Ja ti kažem što sam gledao na licu mjesta svojim očima, ne zanima me uopće što kaže vozač. Prosječni vozač u Zagrebu kad vidi neku poruku na engleskom zove centralu i kaže: Dobio sam tu poruku na nekom čudnom jeziku. Osobno znam jednog mladog vozača koji ne zna beknut engleski. Što taj može onda znati o tehnici busa ili bilo čega? Ni vozit ne znaju kako se spada...
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

NP-549

zag

Možda ti se činilo, jer se spustio desni jastuk kako je lijeva guma ispustila, te se kasnije sam nivelirao.

Transspotter

375 se pokvario ujutro na 106...povukao se i zamijenjen sa 427

Oko 8h je na 10701 riknuo 472 (prepoznatljiv po upitniku)

Autobus1

A mozda se i 377 pokvario na 137, oko 5-6 je zamjenjen sa 237 i po zetku nije drugdje nigdje isao.