Kvarovi autobusa (3)

Autor Tomek, Ožujak 23, 2023, 19:52:09

Autobus1

Je kasnije sam ga vidio opet ali sam siguran da je jedan polazak preskocio

Autobus1

Danas i 377 nesto zezalo na 137, vozac je glavnu sklopku par puta mrdao, na kraju zamjenjen sa 237, a jucer 370 sa 23x

Tuna

E sad, po mojim istraživanjima ovo nije normalno.
Danas 210 na 281/3 oko hladnjače se čuje zvuk visokofrekventnog zavijanja. Kad sam bio na glavnom u 16 45 i sad navećer, ista stvar. Iz nutra se isto čuje. Nemogu opisat "simptome" na Google/neki AI da mi kaže šta to može bit, pa eto da pitam vas.
Uz to slabo vuče, možda je do vozača, mada sumnjam pošto je smjena bila da se obojica vuku.
Više na TikToku: @zetzagreb, UN:Bussaistoka

Transspotter

Po ovom što si opisao može biti kvar na turbopunjaču, kvar na nekom ventilatoru ili recimo puknuće intercooler crijeva ili nekaj slično. Može voziti ali ako se čuje šištanje ili curenje zraka onda motor ostaje bez tlaka potrebnog za pravilno sagorijevanje pa će slabije i vući.

Budući da nisam to ni vidio ni čuo, može biti i skroz nešto drugo.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Stilben426

Vrlo slično je i 534 zvučao, doduše puno jače i glasnije.
Citat: Stilben426  u Srpanj 13, 2023, 21:26:26Misteriozan vrišteći zvuk Citara 534 (video snimka na linku). Puno je glasnije nego na snimci.
https://youtube.com/shorts/i0Xpq-PDmp4

421

Citat: Tuna  u Jučer u 00:11:37Uz to slabo vuče, možda je do vozača, mada sumnjam pošto je smjena bila da se obojica vuku.
bus123 534 normalno ubrzava, znači nije to TO!
Ovo je zvuk iz zračne instalacije, a sličan je zvuku turbine s problemima, pa motor slabije vuče > nije do vozača.
Dečki, fali vam tehničkog znanja.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Citat: 421  u Jučer u 19:45:28bus123 534 normalno ubrzava, znači nije to TO!
Nisam ni rekao da je, samo sam se referirao na zvuk da je sličan pošto nema snimke zvuka na 210.

Tuna

Citat: Stilben426  u Jučer u 19:25:06Vrlo slično je i 534 zvučao, doduše puno jače i glasnije. https://youtube.com/shorts/i0Xpq-PDmp4
Upravo taj zvuk, Bingo!

421

Citat: Tuna  u Jučer u 00:11:37Danas 210 na 281/3 oko hladnjače se čuje zvuk visokofrekventnog zavijanja.
Molim pojašnjenje boldanog termina.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tuna

Citat: 421  u Jučer u 23:38:15Molim pojašnjenje boldanog termina.

Oko djela gdje se nalazi hladnjača, stanem negdje drugdje oko motora busa, ne čuje se tako glasno kao oko djela hladnjače.