Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (3)

Autor jakov5, Siječanj 20, 2022, 14:33:55

Tomek

179 će se popravljat, jedan je od boljih Citara G u Podsusedu, to kaj je imao sudar nema veze, čeka red za popravak koji je podulji jer je hrpa autobusa u lošem stanju.

Kocka 146

Sudeći po izgledu, mislim da je karijera gotova za 82, 683, 686, 741 i 743. 80 je rashodovan i za njega je karijera gotova.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Stilben426

Citat: Kocka 146  u Travanj 14, 2024, 01:27:32Sudeći po izgledu, mislim da je karijera gotova za 82, 683, 686, 741 i 743. 80 je rashodovan i za njega je karijera gotova.
Što je od ovoga subjektivna pretpostavka, a što potvrđena činjenica?

Kocka 146

Za 80 je sigurno. A koliko sam vidio 741 nema tablice i prednju šajbu, 683 nema tablice i prednju šajbu, 743 nema tablice. Isto tako 82 nema prednju šajbu i tablice.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Stilben426

Dobro, 80 ne vozi od prosinca, pukla je šasija pa je bilo pitanje vremena. Za 82 se još uvijek nadam, ali tko zna kakva su oštećenja...
Citelisima je istekla registracija pa je vjerojatno rashod. Bit će jako veselo u devetom mjesecu...

Odlaskom gbr. 80 u rashod, trenutni autobus s najviše prijeđenih kilometara u voznom parku jest gbr. 76.

lovac27

A što je sa 341 i 347? Hoće li oni uskoro u promet?

tramvajac 92

Veselo je već sad. Situacija je takva da skoro da nema smisla išta javljati u temu, osim ako solo ne krenu voziti 109.  :P

Stilben426

Zašto se zajebavaju onda? Onda neka od svibnja radnim danom stave Ljeto I., vikendima Ljeto II. i gotovo. Još pogotovo sad kad su uvedene neradne nedjelje može biti konstantno ljetni vikendima.
109, 172, 176, 268, 269 slične neka ostanu kao sada, ostale cap. Trenutni je VR ionako na rubu ljetnog, plus redukcije, a putnici više cijene vozni red gdje znaju da će autobus doći, nego da pogađaju hoće ili neće.

Da nisam baš skroz off topic, kad se Gorica gasi?

MAN truck bus

Onda baš i nebi bilo puno redukcija vikendima, a na kraju oni ni nisu kritični već radni dan. Dodatnim redukcijama bi postojeće linije samo dodatno opteretio, a 239 bi se i dalje vozikala prazna gore dole bespotrebno.

VG odlazi u povijest 15.6.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

Klasična priča. Zbog šačice glasnih pojedinaca i političkih skupljanja bodova po raznim mjesnim odborima, ograničeni resursi se troše ne neke lijeve, potpuno bespotrebne linije, a onda pate one linije na kojima se odmah osjeti da ne vozi 5 buseva nego 4.

Tomek

Osim hrpe Citelisa koji ovih dana idu u rashode napušta nas i rekorder po broju kilometara (cca 1.92 mil km) kojem očito nije bilo suđeno da postane drugi bus u povijesti ZET-a sa pređenih 2 mil km. Pukla je šasija što se otkrilo na tehničkom pregledu na koji je izašao početkom 12. mj.
RIP MAN NL 313 2006. gbr 80!

BestOne

Pitanje je možda glupo, ali koliko je opasno što je šasija pukla ako to nije otkriveno u vožnji, nego tek na tehničkom pregledu? Također je li se moglo popravljati ili je to nemoguće popraviti?

BestOne ~ autobusi.org

lussin

Može se popraviti, ali koliko to ima smisla na punoljetnom busu koji koketira sa 2 milijuna kilometara?  ;)

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: Tomek  u Travanj 15, 2024, 21:51:23Osim hrpe Citelisa koji ovih dana idu u rashode napušta nas i rekorder po broju kilometara (cca 1.92 mil km) kojem očito nije bilo suđeno da postane drugi bus u povijesti ZET-a sa pređenih 2 mil km. Pukla je šasija što se otkrilo na tehničkom pregledu na koji je izašao početkom 12. mj.
RIP MAN NL 313 2006. gbr 80!

Usputno pitanjce... Koji je to točno bio bus koji je imao preko 2 mil prijeđenih km?

vrba

MAN SG 240 Avtomontaža (mislim da su trovrati bili  SG 240, a četverovrati SG 220 ako se dobro sjećam), garažni broj 586.