Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

0530facelift

tonkovicmk1

Stajali su u ARZu toliko dugo da su počeli skidati s njih dijelove za popravak drugih, i više se njihov popravak nije isplatio.

Mercedes bus

Transspotter

Onda jedino preostaje 177?

Iskoristiti ću odmah priliku i još jednom podsjetiti da su ovakve situacije razlog zašto treba dojavljivati točne i potpune informacije. Moja prva reakcija je bila da na Busphoto pogledam koji Citari su prije mog preuzimanja brige o tome označeni kao van prometa i ispada da su 177 i 179 već izrezani, i to davno, iako su oba još tu. Jedan od njih je možda sad otišao. Ja bih rekao 177, osim ako su 179 otpremili na brzinu.

Žuta boja znači da bus nije u prometu zbog oštećenja, kvara - dulje od par tjedana. Sitni popravci se ne dojavljuju.

Siva boja znači da je trajno van prometa, može se vratiti premda je malo vjerojatno, ali stoji negdje i donira dijelove te može biti uslikan.

Crvena boja znači da je fizički smanjen na veličinu čestica, korisno je onda znati datum kada je približno izrezan. Ako se ne zna mjesec, dovoljno je godinu unijeti.

Kolega tonkovicmk1 je to označavao ali bez datuma i za neke buseve prebrzo izgleda. Ako znaš otprilike kad su izrezani busevi koje si dojavio, molim te da nadopuniš gdje možeš.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Tomek

177 i 179 nisu opće bili u ARZ-u, a 204 je tamo zadnjih mjesec, dva (i dovučen je skroz poskidanih dijelova) tako da dosta krivih inf ste tu napisali.

Mercedes bus

biodizel156

Citat: Transspotter  u Ožujak 05, 2026, 17:00:58Onda jedino preostaje 177?

Iskoristiti ću odmah priliku i još jednom podsjetiti da su ovakve situacije razlog zašto treba dojavljivati točne i potpune informacije. Moja prva reakcija je bila da na Busphoto pogledam koji Citari su prije mog preuzimanja brige o tome označeni kao van prometa i ispada da su 177 i 179 već izrezani, i to davno, iako su oba još tu. Jedan od njih je možda sad otišao. Ja bih rekao 177, osim ako su 179 otpremili na brzinu.

Žuta boja znači da bus nije u prometu zbog oštećenja, kvara - dulje od par tjedana. Sitni popravci se ne dojavljuju.

Siva boja znači da je trajno van prometa, može se vratiti premda je malo vjerojatno, ali stoji negdje i donira dijelove te može biti uslikan.

Crvena boja znači da je fizički smanjen na veličinu čestica, korisno je onda znati datum kada je približno izrezan. Ako se ne zna mjesec, dovoljno je godinu unijeti.

Kolega tonkovicmk1 je to označavao ali bez datuma i za neke buseve prebrzo izgleda. Ako znaš otprilike kad su izrezani busevi koje si dojavio, molim te da nadopuniš gdje možeš.
jako puno citara i i 158 su crveni premda bi trebali biti sivi,te koji jerazlog izostanaka svih ng272 na busphoto?

Tomek

Citat: Transspotter  u Ožujak 05, 2026, 17:00:58Onda jedino preostaje 177?

Ne znam kad si ti tamo preuzeo, al 179 je rashodovan već dvije godine, a 177 godinu.
Tamo treba ispraviti netočne podatke o godištu za većinu Citara 09., plus za Citaro 426 piše u napomeni da je ex Švicarska što je potpuno netočno.

Mercedes bus

Moze netko napisat listu svih rashodovanih Citara, ima ih dosta odsutnih pogotovo u APD-u 194,201, 203,204,205,208,225,227,228,231,545,548,555,556, znaci gotovo polovina Citara fali

Transspotter

556 i 228 su viđeni, možda i 231. Moram provjeriti jer ne znam napamet. Moguće da su u međuvremenu opet ispali...

Citat: Tomek  u Ožujak 05, 2026, 19:54:31Ne znam kad si ti tamo preuzeo, al 179 je rashodovan već dvije godine, a 177 godinu.
Tamo treba ispraviti netočne podatke o godištu za većinu Citara 09., plus za Citaro 426 piše u napomeni da je ex Švicarska što je potpuno netočno.

Hrvatsku sam preuzeo u 10. mjesecu 2025. I uglavnom se otada bavim dodavanjem novih vozila i promjenom vlasnika/registracija. MTB je poskidao neke buseve koji nisu izrezani, Tonkovic je označavao buseve crveno i to pretežno prije moje moderacije pa nisam to korigirao. Unazad godinu dana znam što je kad rezano, ali prije toga nisam pratio. Što se tiče 426, to je neki kolega iz Švicarske radio...može se vidjeti tko je radio promjene klikom na povijest promjena.

Ako su 179 i 177 100% izrezani, onda ih mičem s liste. Onda ostaje pitanje koji je Citaro sad nastradao?

@biodizel napiši koja su to vozila pa ću pogledati i promijeniti.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

Stilben426

Citat: Mercedes bus  u Ožujak 05, 2026, 23:28:03Moze netko napisat listu svih rashodovanih Citara, ima ih dosta odsutnih pogotovo u APD-u 194,201, 203,204,205,208,225,227,228,231,545,548,555,556, znaci gotovo polovina Citara fali
194, 203 i 210 su u ARZ-u.
204 rashod.
196, 205, 208, 225, 227, 231 i 548 stoje kompletni.
228 nisam siguran, ali najvjerojatnije stoje.
201 stoji bez dijelova.
545 normalno vozi, jučer bio na 215.
555 i 556 nisu registrirani od sredine prosinca i otad stoje.

Mercedes bus

Citat: Transspotter  u Ožujak 06, 2026, 05:21:18556 i 228 su viđeni
Ne znam gdje si vidio 556, prema Zetku pise da je zadnji put u prometu bio u 10 mjesecu, a i sam ga nisam dosta dugo vrijeme vidio. Zna li netko sta je sa 230 i 229

tonkovicmk1

biodizel156

Citat: Transspotter  u Ožujak 06, 2026, 05:21:18556 i 228 su viđeni, možda i 231. Moram provjeriti jer ne znam napamet. Moguće da su u međuvremenu opet ispali...

Hrvatsku sam preuzeo u 10. mjesecu 2025. I uglavnom se otada bavim dodavanjem novih vozila i promjenom vlasnika/registracija. MTB je poskidao neke buseve koji nisu izrezani, Tonkovic je označavao buseve crveno i to pretežno prije moje moderacije pa nisam to korigirao. Unazad godinu dana znam što je kad rezano, ali prije toga nisam pratio. Što se tiče 426, to je neki kolega iz Švicarske radio...može se vidjeti tko je radio promjene klikom na povijest promjena.

Ako su 179 i 177 100% izrezani, onda ih mičem s liste. Onda ostaje pitanje koji je Citaro sad nastradao?

@biodizel napiši koja su to vozila pa ću pogledati i promijeniti.
ng272 serija je bila koliko ja unam od garaznih brojeva 122-134 i bili su '94. sto se tice vozila koja su na busphoto cesto unesem podatke ali ona tek budu nakon par tjedana pregledana, tako fa nije up to date. od buseva znam sigurno da 158 nije izerzan ni 75 niti vecina citara I znaci 531,532,533,536,540 i jos par stoje u apd. jel se kako mogu prijaviti za urednika busphoto htio bi uredivati stranicu? zivio pivkan

biodizel156

usput, zna li netko sto je sa 155? prema busphoto sad mu registracija istice, jel poznato ide li u muzej ili ce bit produzena registracija?