Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

Glavni arhivator

Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

biodizel156

Citat: Glavni arhivator  u Danas u 09:38:51Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
saznao sam hvala, elektronika je zeznuta, takodjer biodizeli nemaju puno kilometara( oko 1-1,4 milijuna km) plus 155 i 156 dobili prosli mjesec nove motore, zato sam bio pitao. Stanje u zetu je takvo da sve starije od 2008 godine ovu godinu nece prezivjeti....

tramvajac 92

Prilično pesimistično, ali nije ni daleko od realnosti. Ako maknemo toga s popisa, ostaje 5 NG313, 4 Lion's Citya 2006 i školski. Školskih je o(p)stalo jedno 14-15 komada i oni ipak ostaju, dok a) se ne nabavi još autobusa za škole ili b) ZET se totalno makne sa tih linija.

Ako su svi sa popisa prošli tehnički i registrirani su, onda ćemo ih gledati još godinu dana.

Tomek

155 i 156 nisu dobili nove motore prije mjesec dana, to je kriva informacija.
Što se tiče ostalog, u razvijenim zemljama je standard da bus ne prijeđe preko 1 mil km u gradskom prometu. Kod nas je pola voznog parka iznad plus već crosswayi 2018. će kroz dvije godine doći do mil km, ako ne i prije.
Još uz ZET-ovo neodržavanje sva ta vozila ako želimo privlačni javni prijevoz su za otpad.
U popisu voznog parka piše što je aktivno, što nije, a čega više nema, tak da nema smisla nagađati.

Ako od 9 donedavno aktivnih makneš gbr 160 koji ide u rashod, ne znam kako si dobio brojku 5 :D