Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

Glavni arhivator

Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

biodizel156

Citat: Glavni arhivator  u Jučer u 09:38:51Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
saznao sam hvala, elektronika je zeznuta, takodjer biodizeli nemaju puno kilometara( oko 1-1,4 milijuna km) plus 155 i 156 dobili prosli mjesec nove motore, zato sam bio pitao. Stanje u zetu je takvo da sve starije od 2008 godine ovu godinu nece prezivjeti....

tramvajac 92

Prilično pesimistično, ali nije ni daleko od realnosti. Ako maknemo toga s popisa, ostaje 5 NG313, 4 Lion's Citya 2006 i školski. Školskih je o(p)stalo jedno 14-15 komada i oni ipak ostaju, dok a) se ne nabavi još autobusa za škole ili b) ZET se totalno makne sa tih linija.

Ako su svi sa popisa prošli tehnički i registrirani su, onda ćemo ih gledati još godinu dana.

Tomek

155 i 156 nisu dobili nove motore prije mjesec dana, to je kriva informacija.
Što se tiče ostalog, u razvijenim zemljama je standard da bus ne prijeđe preko 1 mil km u gradskom prometu. Kod nas je pola voznog parka iznad plus već crosswayi 2018. će kroz dvije godine doći do mil km, ako ne i prije.
Još uz ZET-ovo neodržavanje sva ta vozila ako želimo privlačni javni prijevoz su za otpad.
U popisu voznog parka piše što je aktivno, što nije, a čega više nema, tak da nema smisla nagađati.

Ako od 9 donedavno aktivnih makneš gbr 160 koji ide u rashod, ne znam kako si dobio brojku 5 :D

biodizel156

Citat: Tomek  u Jučer u 21:16:50155 i 156 nisu dobili nove motore prije mjesec dana, to je kriva informacija.
Što se tiče ostalog, u razvijenim zemljama je standard da bus ne prijeđe preko 1 mil km u gradskom prometu. Kod nas je pola voznog parka iznad plus već crosswayi 2018. će kroz dvije godine doći do mil km, ako ne i prije.
Još uz ZET-ovo neodržavanje sva ta vozila ako želimo privlačni javni prijevoz su za otpad.
U popisu voznog parka piše što je aktivno, što nije, a čega više nema, tak da nema smisla nagađati.

Ako od 9 donedavno aktivnih makneš gbr 160 koji ide u rashod, ne znam kako si dobio brojku 5 :D
meni su soferi iz app rekli da je nov, mozda je sredjen, u svakom slucaju bilo je rada na motorima nedavno to sigurno kazem jer su bili u arz,te mi je sofer i sam pokazivao hi

biodizel156

Citat: tramvajac 92  u Jučer u 20:34:27Prilično pesimistično, ali nije ni daleko od realnosti. Ako maknemo toga s popisa, ostaje 5 NG313, 4 Lion's Citya 2006 i školski. Školskih je o(p)stalo jedno 14-15 komada i oni ipak ostaju, dok a) se ne nabavi još autobusa za škole ili b) ZET se totalno makne sa tih linija.

Ako su svi sa popisa prošli tehnički i registrirani su, onda ćemo ih gledati još godinu dana.
81 i 65 su rashod kazu mi zaposlenici iz appa koje sam pitao tako da padamo na 8 ng313, 3 lc 06, skolskih manova iz 07 desetak tako da sam prilicno siguran da osim skolskih eto za koje nisam siguran, da ce ng313 i cityji vjerojatno svi u rashod zbog godista a ne realnog stanja, steta

Stilben426

Majstore, pričaš o realnom stanju kao da je 2016, a ne 2026. Da znaš realno stanje 160, bio bi žalostan što je uopće vozio, a ne što ide u rashod. Rekli su ti da je problem struja, a jesu ti rekli kako mu je istrunula šasija, kako mu cure tekućine, harmonika razvaljena, kočnice ne valjaju... Nije uopće rashodovan zbog godina i struje, struja je samo kap koja je prelila čašu. 81 isto samo godište problem, ne to što mu je motor otišao i šasija istrunula da se uplašiš. Ako bi stvarno gledali prema realnom stanju, biodizeli, City 6, većina Citara 9 i Cityja 9 bi danas trebala biti dio prošlosti. Jedini razlog zašto još uvijek voze je nedostatak voznog parka, a ne njihova ispravnost.

biodizel156

Citat: Stilben426  u Danas u 09:43:11Majstore, pričaš o realnom stanju kao da je 2016, a ne 2026. Da znaš realno stanje 160, bio bi žalostan što je uopće vozio, a ne što ide u rashod. Rekli su ti da je problem struja, a jesu ti rekli kako mu je istrunula šasija, kako mu cure tekućine, harmonika razvaljena, kočnice ne valjaju... Nije uopće rashodovan zbog godina i struje, struja je samo kap koja je prelila čašu. 81 isto samo godište problem, ne to što mu je motor otišao i šasija istrunula da se uplašiš. Ako bi stvarno gledali prema realnom stanju, biodizeli, City 6, većina Citara 9 i Cityja 9 bi danas trebala biti dio prošlosti. Jedini razlog zašto još uvijek voze je nedostatak voznog parka, a ne njihova ispravnost.
U tom slučaju, iskrene isprike. Isao sam po tome što su meni vozači rekli, jer ja ne znam dublje malo o tome. Hvala na ispravku perfeto