Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

NP-549

Najnormalnija stvar za +15 godina star bus.
Čekas dugo neki skupi dio najprije dok netko to odobri, pa onda javna nabava, pa nije odmah istog trena dobavljivo  .....
Umeđuvremenu imaš još dva takva kojima treba dio koji je na ovom ispravan i, gle čuda, jedan od njih postane donor za sve ostale. Na kraju dođe ovaj skupi dio zbog kojeg je stajao, ali je jučer krepalo isto to na nekom drugom i onda brzo ugradiš u njega da odma ide vozit jer je taj kompletan. A ovaj zauvijek ostane na klocnama.

Transspotter

Pogon Dubrava je već godinama problematičan i za tramvaj i za bus. Još iz doba kad je dio forumaša koji se iščuđavaju bio u pelenama. Trešnja i susjedi od ispod su u pravilu uvijek radili bolje.

@NP odlično sročeno. Ne znam što se čekalo ali prioritet je bio da ostali voze pa je 204 nastradao. Žalosno po njega, ali da je bilo drugačije bilo bi ih više neaktivnih.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

sofer29

bus123 -evi 555,231,205,229,208,225,227,556 trenutno bez tablica,cekaju pooravak il su donori,582 takoder sparkan i ceka bolje dane. To je ono kaj sam brzinski skicnuo

Lovr

evo neznam di da objavim mislim da treba tu uglavnom očekujte comeback 533 do ljeta sad je na'servisu' dobio nove gume i boju yahoo
moglo je biti bolje.

tonkovicmk1

Opa, nadam se da je istina, a ako je onda baš lijepo da se bar jedan misli vratiti na cestu. Bila bi šteta cijelu seriju povući unikatnih Citara.

Lovr

je i meni je isto jako drago da će se vratit po meni najbolji busevi zet-a.Mislim žao mi je jako i za ostale ali bolje išta nego ništa sutra šaljem slike sprijeda i iznutra a nadam se i 532 i 531 pivkan
moglo je biti bolje.

sofer29

bus123  gb.536 ode prosli tjedan...nije najbolja slika (preuzeta  od kolege koji nema forum i sve ostalo)  hi

tramvajac 92

Citat: tonkovicmk1  u Travanj 14, 2026, 22:12:27Opa, nadam se da je istina, a ako je onda baš lijepo da se bar jedan misli vratiti na cestu. Bila bi šteta cijelu seriju povući unikatnih Citara.
Seriju unikatnih Citara.  ;D unikat je davno rashodovan, 530, a ovi će smetati da se uzme još autobusa koji bi popunili rupu 530 - 541. Al dobro, svaki bus je dobro došao, pa makar imao i 20 godina.

NP-549

Dvije godine mora proć od knjigovodstvenog rashoda da biš mogao opet koristit isti garažni broj. 

Paško

Gdje to piše? Pitam jer sam viđao da autobusi imaju inventarne brojeve u sustavu koji nemaju veze s garažnim. Vode se pod tim brojem kad je riječ o imovini firme, a garažni se možda uopće ne upotrebljava u takve svrhe.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Mjesto troška je objekt, a objekt je garažni broj. Kad ga dvije godine ne koristiš znači da je prosao period između dvije inventure bez troška

0530facelift

Citat: Lovr  u Travanj 14, 2026, 20:59:16evo neznam di da objavim mislim da treba tu uglavnom očekujte comeback 533 do ljeta sad je na'servisu' dobio nove gume i boju yahoo
A ipak se vraća u promet,čudo.
Opet ljepše je vozit se u Citaru I nego u diesel urbanway-u. Nadam se samo da će ga složit kako spada i da će biti pouzdan. Što se tiče vozača i putnika,ništa im ne fali unatoč godinama.

Čim izađe na liniju,neka netko javi.

421

Otkud ti pravo govoriti u moje / naše ime?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

Ne govorim u tvoje ime,to kažem jer mi to kaže.gotovo svaki vozač s kojim sam pričao. I za 06,i za 09 citare kažu da su im odlicni(barem kada nebi bili razvaljeni).

Glavni arhivator

1. april bio je prije 15 dana, netko dosta kasni.
Kakvo vraćanje u promet, gdje vam je zdrav razum? Jedini promet u koji će se 533 (kao i ostali iz te serije) vratiti je onaj iza crvene vučne službe do CIOSa.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.