Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2025.

Autor zag, Siječanj 01, 2025, 01:13:10

421

Citat: lovac27  u Srpanj 01, 2025, 12:03:40594 na 268/1, 597 na 268/3 i 596 na 268/6

Citat: lovac27  u Srpanj 18, 2025, 12:46:20Danas 595 i 596 na 268. Sada im na displeju piše Zagreb Glavni kolodvor, dok je do sada pisalo samo Glavni kolodvor.. A 596 konačno proradio displej.

Što je tu sad neuobičajeno?
Na  bus123 596 displej je u funkciji samo treba znati ukucati liniju jer je  bus123  BEZ ATRONA i poništivača karata !!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Koliko znam, još ni jednom nije proradila i najava stanica na onom ekranu u busu. Najava zvukom, da, kod nekih. Očaj je da su busevi stajali u servisu mjesecima prije nego što su isporučeni i da im nije ugrađen ATRON i validatori. 29 zglobnih i do sad 9 solo.

Na hibridima, na niti jednom se ne kontrolira display preko ATRONA, kao ni na NL323 iz zadnje ture u Podsusedu. Koliko sam vidio, oni u Dubravi imaju Atrone.

lovac27

596 do sada sam viđao na liniji 268 sa pločom, a danas sam ga vidio s didplejem.

421

Znači, u podforumu "Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2025." neuobičajeno je da  bus123 596 umjesto table i/ili praznog displeja ima natpis na displeju?
Nedostatak ATRONa s poništivačem karata nije problem, jer se putnici iz ZG u VG i obratno voze gratis, tj prijevoz plaćaju građani grada Zagreba, ali je problem natpis?
Unutrašnji displej nasljeđe je iz Wiener Linien pa možda nije kompatibilna s ATRONom, ali je veća mogućnost bila ugraditi softver za postojeću ugrađenu opremu iz WL+nekoliko poništivača i problem riješen.
Da ima volje, bilo bi i rezultata.
Svi bus123  bus123 u  APD nemaju  ugrađene ATRONe što vama koji koristite ZETko i ostale aplikacije onemogućava otkrivanje gbr na liniji, umjesto vizualnog otkrivanja čime (ne)potrebno gušite ovaj podforum.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

BestOne

Pa to da neki autobus izađe bez validatora meni nije prihvatljivo. Ne samo da se time pravi budalama ljude koji javni prijevoz pošteno plaćaju nego se ne može sa sigurnošću utvrditi ni tko je bio prisutan u autobusu za (nedajbože) slučaj neke nesreće. Inače je validirana karta solidan dokaz.

BestOne ~ autobusi.org

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tonkovicmk1

tramvajac 92

Citat: 421  u Srpanj 18, 2025, 21:37:31Nedostatak ATRONa s poništivačem karata nije problem, jer se putnici iz ZG u VG i obratno voze gratis, tj prijevoz plaćaju građani grada Zagreba, ali je problem natpis?
Je, problem je, i to oboje. Koristim papirne karte, jer nemam ni želju ni volju instalirati njihovu aplikaciju i s njom se zezati da je nadoplatim. Mjesečna mi se ne isplati. I di da je poništim?

Atron je problem, jer ne znam točno gdje su sve stanice u gradu. Najbanalniji primjer, ne poznam Vukomerec, ali znam da trebam izaći na Savudrijskoj i računam, ej, imamo najavu stanica, zvuk i tekst. Budem bio u prvom dijelu da vidim display. I onda šipak.
Citat: 421  u Srpanj 18, 2025, 21:37:31Unutrašnji displej nasljeđe je iz Wiener Linien pa možda nije kompatibilna s ATRONom, ali je veća mogućnost bila ugraditi softver za postojeću ugrađenu opremu iz WL+nekoliko poništivača i problem riješen.
Da ima volje, bilo bi i rezultata.

Posebno se slažem s boldanim. pivkan
Citat: 421  u Srpanj 18, 2025, 21:37:31Svi bus123  bus123 u  APD nemaju  ugrađene ATRONe što vama koji koristite ZETko i ostale aplikacije onemogućava otkrivanje gbr na liniji, umjesto vizualnog otkrivanja čime (ne)potrebno gušite ovaj podforum.
I procjenu jel mi bolje dvije stanice pješice ili ga čekati. Npr. 107 do Radničke, i hoću li čekati bus prema Kvatriću ili idem pješke.  ;)

@Mod: možda da nas prebaciš u bolju temu, ako nije problem? ;)

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 20, 2025, 09:42:18Je, problem je, i to oboje. Koristim papirne karte, jer nemam ni želju ni volju instalirati njihovu aplikaciju i s njom se zezati da je nadoplatim. Mjesečna mi se ne isplati. I di da je poništim?

Atron je problem, jer ne znam točno gdje su sve stanice u gradu. Najbanalniji primjer, ne poznam Vukomerec, ali znam da trebam izaći na Savudrijskoj i računam, ej, imamo najavu stanica, zvuk i tekst. Budem bio u prvom dijelu da vidim display. I onda šipak.
Posebno se slažem s boldanim. pivkan I procjenu jel mi bolje dvije stanice pješice ili ga čekati. Npr. 107 do Radničke, i hoću li čekati bus prema Kvatriću ili idem pješke.  ;)

@Mod: možda da nas prebaciš u bolju temu, ako nije problem? ;)

LP, e ovo konačno da je neko napisao, najava stanica koliko je iritantna nekad toliko je i korisna.... igrom slučaja išao sam nešto obaviti i podići na Borongaju neki dan, i upravo to što si rekao- znam da ima negdje stanica, konkretno radilo se o Kolarevoj, za koju nikad nisam ni čuo, ni pratio gdje je ni ništa,isto sam očekivao da će biti najava međutim ili je od trešnje busa bilo nečujno ili nije uopće bilo u funkciji, pitam vozača on kaže da ću čut a čuo sam 0 od 0, tako da da...na kraju sam  imao razgledavanje Borongaja ( ili kaj već to je )potrebna je najava stanica, osobito za strance, koliko je god iritantno toliko je jako korisno.. samo nekad neki to naštelaju tak da je preglasno, nekad je pretiho, a nekad ni nema..i to je problem, displej tolko nije problem ak znaš di čekaš liniju ali stanice , osobito na djelu grada di nemaš pojma e to je već problem...
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

sniff

642 na 213, izgleda da jako dimi, zadnja strana je poprilično crna

tonkovicmk1

247 na 210/2, bio ujutro i popodne 691, ali vjerojatno nije mogao podnijeti vrućinu..

tonkovicmk1

zag

tonkovicmk1

Citat: zag  u Srpanj 23, 2025, 14:09:20641 na 107/2
Nije slika najbolja, slikana malo na brzinu. Originalno sam ga mislio baš na stanici Elka u smjeru Jankomira ali baš kad je krenuo bio sa Žitnjaka, promet je postao sve gušći..