Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2025.

Autor zag, Siječanj 01, 2025, 01:13:10

tonkovicmk1

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

sniff

Nađite di vozi Citelis18 gbr 791 i odradite krug. Pa onda napišite ekspertizu kao putnik (ne vozač niti mehaničar), kakav je za voziti se.

Kocka 146

Ja jesam, prije tjedan dana na 107, danas je na 107/4 skupa sa 691 na 107/1, udoban, poletan i super koči, brzo ide, puno bolji od Mercedesa iz Dubrave. 10/10.  pivkan
481 na 107/5

Transspotter

Citat: Kocka 146  u Siječanj 23, 2025, 14:54:48Ja jesam, prije tjedan dana na 107, danas je na 107/4 skupa sa 691 na 107/1, udoban, poletan i super koči, brzo ide, puno bolji od Mercedesa iz Dubrave. 10/10.  pivkan
481 na 107/5

Daj meni malo tog speeda na kojem si. Ili preporuči dilera. I poštedi nas svojih neprovjerenih izjava i poluinformacija

Jučer sam se vozio u njemu 2 kruga na 107, bus je katastrofa.

- izvana izbijen kao da je vozio po Donjecku
- plastika unutra raspala, tako da vidiš gumu dolje
- sve škripi na svakoj rupi
- vrata zezaju
- treba mu jako dugo da krene, auti i autobusi iza počnu već blicati
- u zavoju ga ne smiješ namotat previše jer će zaglaviti zglob ili se raspasti
- naprijed grije ok, otraga hladnjača.

U ponedjeljak je bio 474 na tom VR-u... neusporedivo brža i ugodnija vožnja.

sniff

Znači li da sam i ja na speedu ako kažem da je motor tih, glatko šalta i nije raskliman iznutra  ;)

Kocka 146

Citat: Transspotter  u Siječanj 23, 2025, 15:09:41Daj meni malo tog speeda na kojem si. Ili preporuči dilera. I poštedi nas svojih neprovjerenih izjava i poluinformacija

Jučer sam se vozio u njemu 2 kruga na 107, bus je katastrofa.

Gle ja ne znam u kojem si se ti busu vozil, ja nisam gledal svaki detalj oce mu ispast guma, oce mu sic otpast, ja sam kao putnik zamijetio ono najvažnije, a ne ko da sam inspektor. U Podsusedu je takav bil, I sad je takav, makar ima par zamjerki. 691 recimo je puno gori od 791 jer se cijeli strop trese ko da sam u 540 ili 556.
691 je takav bil i prije 2 i pol godine kad je bil na 176/3.

tramvajac 92

Citat: Transspotter  u Siječanj 23, 2025, 15:09:41Jučer sam se vozio u njemu 2 kruga na 107, bus je katastrofa.

Kad mu upališ klimu onda se pretvara u nekretninu. Al takvi su od prvog dana. Za razliku od Urbanwaya koji dobro idu.

Citaro218ZG

Citat: sniff  u Siječanj 23, 2025, 14:28:45Nađite di vozi Citelis18 gbr 791 i odradite krug. Pa onda napišite ekspertizu kao putnik (ne vozač niti mehaničar), kakav je za voziti se.

na 107ici cijeli tjedan
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

jakov5

Citat: Transspotter  u Siječanj 23, 2025, 15:09:41Jučer sam se vozio u njemu 2 kruga na 107, bus je katastrofa.

- izvana izbijen kao da je vozio po Donjecku
- plastika unutra raspala, tako da vidiš gumu dolje
- sve škripi na svakoj rupi
- vrata zezaju
- u zavoju ga ne smiješ namotat previše jer će zaglaviti zglob ili se raspasti
- naprijed grije ok, otraga hladnjača.

U ponedjeljak je bio 474 na tom VR-u... neusporedivo brža i ugodnija vožnja.
Da ovako "objektivno hvališ" npr. biodizele onda bi za njih napisao da su se prepolovili (pošto imaju rupe na zglobovima)? U podsusedu su ga smotavali bez problema, a spor je uvijek bio to mu je mana od 2009.

Meni su i solo citelisi kao krame uvijek draže od npr. 318 kojem se nisu udostojili složiti jastuke već 6 godina.
S njim preleti preko rupe na cesti, pa će ti kičma otić u drugu dimenziju.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Kocka 146

Stilben426

Citat: jakov5  u Siječanj 24, 2025, 10:53:48Meni su i solo citelisi kao krame uvijek draže od npr. 318 kojem se nisu udostojili složiti jastuke već 6 godina.
Ne zafrkavam sad s ovim, ali je li moguće da u garaži ne znaju za to? Ili bi se vidjelo na tehničkom?