Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2025.

Autor zag, Siječanj 01, 2025, 01:13:10

Stilben426

Citat: jakov5  u Ožujak 23, 2025, 20:36:35Svaka čast na smjernicama (poštujem ih), ali u ovoj temi je prvotni cilj (nekad) bio dojavljivati kako bismo nešto fora uslikali.
I dalje je. Nije se uopće promijenio. Zašto se broj dojava smanjio sigurno nije zato što sam ja ažurirao popis, štoviše, ni on nije više pretjerano reprezentativan, već zato što su razne nekad nenormalne pojave već toliko puta viđene da ih se više ne smatra takvima. To, ili ljudi ne žele javljati. Za mene je ovo prvo.

Citat: jakov5  u Ožujak 23, 2025, 20:36:35To kaj je 300tka redovna na 121 ne znači da je 451 bezveze za uloviti (iako je tip MAN Lions City iz 2009te).
U smjernicama  postoji poseban odlomak za ovaj slučaj u kojem je objašnjeno da je ovo dopušteno. Da piše da se javlja dok se kvalitetno ne uslika, ali zato ja opet naglašavam da je to smjernica, a ne pravilo.

Citat: jakov5  u Ožujak 23, 2025, 20:36:35I btw. - da je ekipa 2008. razmišljala kao vi sad ne bismo imali bogatu arhivu iz tog vremena.
Ja i razmišljam kao ta ekipa, iz tog sam upravo razloga i sastavio popis. Ne bih razmišljao kao ta ekipa da sam odlučio pustiti vrč da se razbije, odnosno pustiti da se dojavljuju Citari na 176 i Citelisi na 110, stoga ne razumijem što hoćeš reći.

Citat: jakov5  u Ožujak 23, 2025, 20:36:35da arhiva fotki i dalje ostane dobra.
Jako pogrešno. Arhive fotografija su pod zadnje katastrofalne. I to iz više razloga. Ponajprije kvaliteta samih fotografija je smiješna, iz Offertissime. A druga stvar je totalna predvidljivost i jedno te iste lokacije: Malešnica, Črnomerec, Kolodvor, Remetinečka - to je većina fotografija. Toliko me obradovalo kada je postavljena serija fotografija na Planini Donjoj i Citelis u Podbrežju zato što se konačno nakon dugo vremena konačno pojavilo nešto novo. Kada je zadnji put, i je li ikada postavljena fotografija 108 na Prisavlju, 142 na Jačkovini, 149 u Vrhovcu, 162 u Gajanima, 164 u Horvatima, 219 u Sloboštini, 221 u Travnom, 217 u strugama, 237 u Kozari Putevima, 277 u Selnici, 278 na Kraljevečkim Novakima, 281 u Jelkovcu, 284 u Dumovcu, 310 u Petrovini, 313 u Vukomeriću, mogu do sutra. Dakle, ako već izražavaš nekakav protest, onda prvo počni u vlastitim redovima kod fotografa. Nedostatak kvalitete i raznolikosti su problemi, a ne moj popis.

jakov5

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 07:33:39je li ikada postavljena fotografija 108 na Prisavlju, 142 na Jačkovini, 149 u Vrhovcu, 162 u Gajanima, 164 u Horvatima, 219 u Sloboštini, 221 u Travnom, 217 u strugama, 237 u Kozari Putevima, 277 u Selnici, 278 na Kraljevečkim Novakima, 281 u Jelkovcu, 284 u Dumovcu, 310 u Petrovini, 313 u Vukomeriću, mogu do sutra. Dakle, ako već izražavaš nekakav protest, onda prvo počni u vlastitim redovima kod fotografa. Nedostatak kvalitete i raznolikosti su problemi, a ne moj popis.

Da bi to znao, trebao bi redovito pratiti tu temu. pivkan
Osobno jedino nisam vidio 162 u Gajanima i 284 u Dumovcu, ali sam postavio sliku školskog na 162 ulovljenog u Brezovici.

Inače - logično je da ekipa postavlja fotke iz svog područja, a jedno vrijeme sam ja fotkao po Gorici dok je još bila zanimljiva. Slobodno svojim primjerom povedi mlade forumaše kojima si ovdje nadrobio naputke što trebaju fotkat.
Ne znam zašto se osjećaš prozvanim u vidu kvalitete popisa. Nemam problem s popisom nego s napadom na ekipu koja dojavljuje Bečana na 268 koji se redovno nikad ne disponira tam.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Citaro218ZG

ja samo čitam, promatram i samo mi fale kokice i hladna Žuja ili neka jaka žestica da se zavalim i gledam ovaj dramski program na kojem bi i ravnateljica Programa HRT-a sa divljenjem gledala ovaj razvoj situacije....Umjesto da se svi složite " Wow, nova Mečka na Gorici je zaista fora i nova stvar, nisu više random busevi, ovo je kul" vi radite drame, komedije, i naposljetku gubite vrijeme na blentava prepucavanja...ali dobro meni ne smeta samo vi dajte ;)  bar je zanimljivo čitati rasprave a ne sudjelovati puno u trošenju živaca hahaha  rofl   
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Kocka 146

155 na 146/1
504 na 146/2
507 na 146/3
Nakon dugo vremena sva tri dugačka na 146 ;)
157 na 136/2
510 se vratio na 109 je
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

C2

Ova tema bi više smisla imala kad bi se zvala: "Dojave o disponiranim autobusima na linijama".

Stilben426

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 10:57:44Nemam problem s popisom nego s napadom na ekipu koja dojavljuje Bečana na 268 koji se redovno nikad ne disponira tam.
Prije svega samo da kažem: 590-598 na liniji 268 su (zasad) neuobičajeni.

A sad da se vratim tebi Jakove. Nije toliko do popisa, koliko do tvoje prozivke. Možeš se ti osjećati kako god hoćeš zbog toga, to neće promijeniti moje mišljenje da je ova tema - postala bezveze. Ne samo time što je sve viđeno svugdje, već i time što se sve može pratiti i preko karte. To znači da mladi forumaši fotografi kada su slobodni ne moraju sjediti doma skrštenih ruku i čekati dojave, nego mogu pogledati na karti i iznenaditi fotografijama. Time je još i bolje.

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 10:57:44Da bi to znao, trebao bi redovito pratiti tu temu.
Slobodno svojim primjerom povedi mlade forumaše kojima si ovdje nadrobio naputke što trebaju fotkat.
Pa jesam. Objavio sam fotografiju autobusa na liniji 239 (prvi put ikad?, neka me netko ispravi ako nije), ali generalno ja nisam fotograf. Ja sam netko tko prati temu i netko tko nije zadovoljan istom. Uputio sam konstruktivnu kritiku i naveo savjete kako da tema postane bolja. Dakle, doprinio sam, to je jedan od načina. Ti si, s druge strane, to odbio rekavši da sam nadrobio naputke, drugim riječima da pričam u prazno (da ne budem prost), i sve predstavio kao da ne pratim temu time što si lukavo izbrisao najvažniji dio tog dijela iz mog citata:
Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 07:33:39Kada je zadnji put, i je li ikada...

Ako ti želiš da fotogalerija postane odlična, onakva kakva je bila 2008., onda moraš početi u svojim redovima, a ne brecanjem na nas kojima tema nema smisla. Tek kada fotografije budu kvalitetno uslikane i raznolike (mnogo linija i mnogo lokacija, a ne samo 20 linija i 20 lokacija), onda možemo tu raspravljati. Trenutna fotogalerija čista je suprotnost tome i ako ti misliš drukčije, onda si ti taj koji ne prati redovito.

sniff

jakov5

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 15:27:14moje mišljenje da je ova tema - postala bezveze
Kako da ti postane zanimljiva kad kažeš da je sve svugdje?
Znači onda ju treba zaključati, pa ju je tako trebalo i 2008. kad je devetka vozila na 131?

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 15:27:14Ne samo time što je sve viđeno svugdje, već i time što se sve može pratiti i preko karte. To znači da mladi forumaši fotografi kada su slobodni ne moraju sjediti doma skrštenih ruku i čekati dojave, nego mogu pogledati na karti i iznenaditi fotografijama. Time je još i bolje.
Bit će tako kad kažeš tek onda kada će se svi autobusi moći pratiti na taj način.
Ne možeš vidjeti sve CNG, sve Lions Citye 09, od 06 možeš vidjet gdje je samo #85, ne možeš više od polovice rabljenih vidjeti itd.

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 15:27:14Pa jesam. Objavio sam fotografiju autobusa na liniji 239 (prvi put ikad?, neka me netko ispravi ako nije), ali generalno ja nisam fotograf. Ja sam netko tko prati temu i netko tko nije zadovoljan istom. Uputio sam konstruktivnu kritiku i naveo savjete kako da tema postane bolja. Dakle, doprinio sam, to je jedan od načina.
Puna je Hrvatska ekipe koja "doprinosi" svojim kritikama, jako je malo onih koji doprinose dijelima.

Meni pričaš o tome da povedem primjerom, pogledaj teme slika autobusa od 2019. do 2022.
Zatim promatraj kako se kvaliteta mojih slika mijenja - moje prve su loše (ali su neke vrijedni ulovi) dok prema naovamo idu ka boljem. Upravo je ovo ona tema kroz koju sam samog sebe poticao da budem bolji, a i u kojoj su me drugi podržavali.
Vidim da ti taj aspekt nije jasan.

Da bi slike bile bolje potrebna je vježba. Nekima poput npr. @tonkovicmk1 je ova tema super, jer npr. lovi biodizele i 80tke koje ne vidi na karti. Njegove sadašnje slike u odnosu na prve su nevjerojatno dobre, i to u vidu kadrova.

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 15:27:14Ako ti želiš da fotogalerija postane odlična, onakva kakva je bila 2008., onda moraš početi u svojim redovima, a ne brecanjem na nas kojima tema nema smisla. Tek kada fotografije budu kvalitetno uslikane i raznolike (mnogo linija i mnogo lokacija, a ne samo 20 linija i 20 lokacija), onda možemo tu raspravljati. Trenutna fotogalerija čista je suprotnost tome i ako ti misliš drukčije, onda si ti taj koji ne prati redovito.

Ti si čisti dokaz toga da kad čovjek više nije aktivan ko prije, sve ono što je dotad radio mu se briše. pivkan
Ajde danas ću samo za tebe par fotki metnut da "povedem primjerom" pivkan .
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Stilben426

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 17:29:05Ti si čisti dokaz toga da kad čovjek više nije aktivan ko prije, sve ono što je dotad radio mu se briše.
Stavljaš mi riječi u usta. To ne da nisam rekao, nego se ništa ovakvog iz mojih rečenica ne da ni naslutiti.

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 17:29:05Upravo je ovo ona tema kroz koju sam samog sebe poticao da budem bolji, a i u kojoj su me drugi podržavali.
Odlično! Tako to i treba ići, nije poanta niti se očekuje striktni profesionalizam. No reci, zašto ti to onda ne radiš? Vidiš, kada kažem "povedi primjerom" i "počni u svojim redovima", to ne znači da počneš stavljati slike i na taj način doprineseš. Dapače, možeš i tako, ali možeš to napraviti i na drugi način. Primjerice, kada vidiš da netko stavlja lošije fotografije, zašto ne napišeš konstruktivnu kritiku poput "hej, pripazi na kadar, probaj iz drugog kuta, na drugoj slici svjetlo pazi da se to ne ponavlja" i slično? Ja ne mogu, jer nisam fotograf, ali ti jesi i znaš to mnogo bolje. Dakle? Ah, da... Zato što se doprinosi isključivo djelima, je li tako? Ti si toliko zatravljen da kritiku uvijek smatraš nužno negativnom i pljuvanjem, ali ne i dobronamjernim savjetom koji pomaže u napredovanju. Žalosno...

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 17:29:05Ne možeš vidjeti sve CNG, sve Lions Citye 09, od 06 možeš vidjet gdje je samo #85
Na ovo stvarno ne znam što da kažem, osim da pročitaš smjernice u mojoj temi pod  IZNIMKE od b). NG313, MAN LC'06, Citelisi, MB Citaro '06 , njihovi se rashodi ubrzo očekuju dolaskom rabljenih i zato je, kao što i piše u navedenom, poželjno ih javljati.

Ja samo želim napredak, želiš ga i ti, ali naše poimanje istog očito ide različitim ulicama.

jakov5

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 18:29:34Stavljaš mi riječi u usta. To ne da nisam rekao, nego se ništa ovakvog iz mojih rečenica ne da ni naslutiti.
Ne da se naslutit veli, i onda kaže ->

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 18:29:34Stavljaš mi riječi u usta. To ne da nisam rekao, nego se ništa ovakvog iz mojih rečenica ne da ni naslutiti.
Odlično! Tako to i treba ići, nije poanta niti se očekuje striktni profesionalizam. No reci, zašto ti to onda ne radiš? Vidiš, kada kažem "povedi primjerom" i "počni u svojim redovima"(...) zašto ne napišeš konstruktivnu kritiku poput "hej, pripazi na kadar, probaj iz drugog kuta, na drugoj slici svjetlo pazi da se to ne ponavlja"
Napisao si ovo kao da nisam nikad doprinosio na taj način. Istovremeno - iz napisanog se da naslutiti koliko zapravo ne pratiš starije teme, jer da pratiš vidio bi više od 10 takvih mojih postova, u raznim temama.
I onda dalje kažeš ->

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 18:29:34Ja ne mogu, jer nisam fotograf

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 15:27:14Ako ti želiš da fotogalerija postane odlična, onakva kakva je bila 2008., onda moraš početi u svojim redovima, a ne brecanjem na nas kojima tema nema smisla. Tek kada fotografije budu kvalitetno uslikane i raznolike (mnogo linija i mnogo lokacija, a ne samo 20 linija i 20 lokacija), onda možemo tu raspravljati. Trenutna fotogalerija čista je suprotnost tome i ako ti misliš drukčije, onda si ti taj koji ne prati redovito.
Al bitno da naglašavaš da tema ne valja - umjesto da kad već spominješ i kritiziraš kvalitetu sadržaja teme napomeneš onima koji rade loše slike što na njima ne valja - popljuješ sve kolektivno. Svaka ti čast. pivkan

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 18:29:34Ah, da... Zato što se doprinosi isključivo djelima, je li tako? Ti si toliko zatravljen da kritiku uvijek smatraš nužno negativnom i pljuvanjem, ali ne i dobronamjernim savjetom koji pomaže u napredovanju. Žalosno...

Ova rečenica drugima puno može reći o tebi.
Prvo - da me ne poznaješ čim ovo pišeš.
Drugo - da onog tko tebe kritizira nazivaš zatravljenim (drugi su pametniji, pa se s tobom nakon ovakvih epiteta neće raspravljati, no ja sam nepopravljiv optimist :) )
Treće - da ne znaš što je dobronamjerni savjet koji pomaže u napredovanju.
        Dobronamjerni savjet nije "tema ne valja", a nije ni:

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 07:33:39Ponajprije kvaliteta samih fotografija je smiješna, iz Offertissime.

I ja tebi želim sve dobro te da promijeniš taktiku "doprinošenja" temi sa slikama. ;)

EDIT: Zapravo je moja jedina početna kritika tebi bila što temu nazivaš bezveznom. A ne jer su ti smjernice loše, smjernice su ok.

Pozivam ekipu da nastavlja javljati solaše na svim zglobnim linijama, ali naravno da se i pofotkaju.
A što se tiče raznovrsnosti lokacija, svatko slika u svom krugu prometovanja, jako nas je malo koji planirano idu na neke lokacije.
@Stilben426 predlažem da ja i ti povedemo ekipu primjerom i pojačamo temu ;). Ja ću danas objaviti par fotki iz arhive.

Stilben426

Citat: jakov5  u Ožujak 24, 2025, 19:15:54Ova rečenica drugima puno može reći o tebi.
Pisana riječ govori dovoljno za sebe. Ja isto tako mogu reći da tvoja reakcija, način na koji izvrćeš moje riječi, povlačiš konotacije gdje ih nema i sve totalno izvlačiš iz konteksta može reći dosta toga o tebi. Ali pošteno - ne poznajemo se (samo iz viđenja) pa ću pretpostaviti da nisi kakav se doimaš. Ali dosta rasprave i profiliranja. Pošto mislim da jedan drugog ne razumijemo, kada se malo opusti atmosfera, razgovarat ćemo. Privatno.

jakov5

Citat: Stilben426  u Ožujak 24, 2025, 20:20:16Pisana riječ govori dovoljno za sebe. Ja isto tako mogu reći da tvoja reakcija, način na koji izvrćeš moje riječi, povlačiš konotacije gdje ih nema i sve totalno izvlačiš iz konteksta može reći dosta toga o tebi. Ali pošteno - ne poznajemo se (samo iz viđenja) pa ću pretpostaviti da nisi kakav se doimaš. Ali dosta rasprave i profiliranja. Pošto mislim da jedan drugog ne razumijemo, kada se malo opusti atmosfera, razgovarat ćemo. Privatno.

Nema izvrtanja riječi. Ti se sam okrećeš u jednu pa u drugu stranu.
Prvo si konstruktivni kritičar pa spominješ Ofertisimu.

Stani iza svojih riječi. Preuzmi odgovornost. Pogledaj fotogalerije unazad 5 godina. Što je pisano, što je objavljivano, od koga.
Onda možemo razgovarati.

tonkovicmk1

luka1234

Perokani