Neuobičajeni tipovi autobusa na linijama 2025.

Autor zag, Siječanj 01, 2025, 01:13:10

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Kocka 146

745 na 242/1
81 na 234/3

zag

tramvajac 92

Ono što je bilo u Podsusedu prošli jesenski vozni red normalno, da solo voze opterećene zglobne linije, se događa sad u Dubravi. Razlog? Nikako da dođe dovoljno Citara G ex WL i da se postojeći autobusi poprave.

Doduše, ima i posebnih želja, zglobni na 242 i solo na 221/243   ::|

tonkovicmk1

Ova 4 Citara 06 bi trebalo sad srediti za promet, makar mislim da za 531 i 540 ne treba puno jer su i vozili, a 534 i 541 treba malo više posla pretpostavljam.

Ima li pomaka na 779 i 780? U Resniku su dugo već.

0314

Kakvo sredivanje olupina za promet / oni su donatori za 09 Citare / dio proslosti / isto ko i sa plinskim / samo sto prije da odu

Kocka 146

Ovi 09 Mercedesi su toliko istrošeni i uništeni da se jedva vuku po cesti. Neki poput 194, 205, 206, 545, 556, 557. Strop samo što ne padne na tebe, instrument tabla sva puna nekih rupa, hrđa se već jako stvara na i u busu, sve rasklimano. Čudno da neke nisu već rashodovali u Dubravi.

@tramvajac92
Zapravo nekad i dobro dođe dugački na 242 zbog učenika na stanici ,,Građevinska škola".

zag

Ni ne čudi me kad vidim kako neki vozači u Dubravi voze kava  russian_roulette

tonkovicmk1

Citat: 0314  u Rujan 23, 2025, 18:31:53Kakvo sredivanje olupina za promet / oni su donatori za 09 Citare 

531 i 540 su vozili do ljeta 2025., tako da su oni još dobri za malo srediti, 534 i 541 su lošiji makar je 541 vozio do veljače 2025.

421

Citat: zag  u Rujan 23, 2025, 19:06:07Ni ne čudi me kad vidim kako neki vozači u Dubravi voze kava  russian_roulette
Kako?
Kakvi putnici, takvi vozači!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

jakov5

Citat: 0314  u Rujan 23, 2025, 18:31:53Kakvo sredivanje olupina za promet / oni su donatori za 09 Citare / dio proslosti / isto ko i sa plinskim / samo sto prije da odu
Zanimljivo. U dubravi rješavanje zglobnjaka 06 koji su tamo olupine, dok Podsusedu većina biodizela 04 godište vozi.
Trebalo bi poboljšati održavanje u APD.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

zag

Citat: 421  u Rujan 23, 2025, 21:25:33Kako?
Kakvi putnici, takvi vozači!
Ja sam pristojan, a i fin, ali ne vozim na prirodni plin  rofl
No, šale na stranu. Jednom sam na jednoj liniji vozio(nije bitno koja) i vozač je svaki put kad je kretao stiskao pun gas(dalo se poznati po visokim obrtajima).
I to je dosta za ovaj off-topic ovdje.

0314

Da, i?
Lupetanje gluposti kao i uvijek / automatski mjenjaci na svim busevima / nepustaju motor iznad predvidenih okretaja / znaci stete nema
Isto vremeno APP vozaci voze buseve sa iskljucenom stanicnom / pa nema nivelacije / a kroz Blato preko lezecih sa 40kmh / to je ubijanje buseva u punom smislu

@jakov05
Korozija nema veze sa pogonom / pa joj pridodaj i neke vece kvarove / jednostavno nema smisla popravak kad se iscekuju rabljeni / bacanje love i resursa u vjetar

Stilben426

Novo izdanje popisa uobičajenih tipova autobusa na linijama bit će objavljeno danas predvečer.

Izmjene u odnosu na prethodni popis:

• S obzirom na nestalno stanje autobusa po pogonima u vidu posudbi i rashoda, uz navedeni tip autobusa više se u zagradama neće nalaziti svi mogući autobusi tog tipa koji se mogu pojaviti na toj liniji.
  • Umjesto starog stanja opisanog u prethodnoj točki, pored svakog tipa autobusa u zagradi će se nalazi referentni garažni broj tog tipa autobusa, neovisno o pogonu. Na svaki od navedenih referentnih garažnih brojeva u zagradama bit će postavljena hiperveza, a klikom na istu otvorit će se slika autobusa tog tipa. To je ujedno i kvazi-nadomjestak za temu o voznom parku koja nije ažurirana od 2019. i ne sadrži novije tipove autobusa. Sve su slike na hipervezama s ovog foruma, i korištene su s dopuštenjem njihovih autora.

U tijeku su završne pripreme i kontrole, a ogledni primjer popisa s opisanim izmjenama izgleda ovako:

Linija 166 (Zagreb (Glavni kolodvor) – Donji Dragonožec)
Vrsta autobusa: standardni
Uobičajeni tipovi:
  • MAN Lion's City NL 313 '09 (ref. 473)