Fotografije iz 2025.

Autor Transspotter, Siječanj 01, 2025, 13:04:58

Stilben426

Citat: Transspotter  u Siječanj 12, 2025, 10:41:19Načuo sam da je linija 166 iz APP posuđena u APD na kratko zbog manjka vozača.
Kasniš, već više od pola godine ju vozi Dubrava.

tramvajac 92

Mislim da još nismo imali terminal u Prečkom pun do čepa.
493-411-571-306

Transspotter

Još malo MAN-a pivkan

362 na 233
494 na 102

Bečki MAN-ovi su osjetno bolji za putnika u odnosu na zagrebačke. Ugodnija svjetla, bolji sicevi, utičnice i malo su uglađeniji. Jedini nedostatak je što su tromiji pa ih ne bi trebalo davati na brdske linije.

Tomek

Zglobni Mercedesi su iz Beca.
Solo MANovi u Dubravi su iz Austrije (vozili na vise lokacija za austrijsku postu u Austriji)
Solo MANovi u Podsusedu su iz Njemacke, okolica Koelna.

tramvajac 92

A i moraju biti malo tromi za 102, kad je unutra samo 280 ks.  ;D

Tomek

Dok oni voze po brdima sa 280ks (102/137/127/126/130/131) MANovi i Iveci sa 360ks vozne ravne gradske linije (121/119/123/120/118). Sto reci nego ZET.

sniff

691 na 210 i 791 na 206. Osim što zglobnom Citelisu ne radi grijanje(!), putnik ne bi smio imati nikakve primjedbe na vožnju tim autobusom.

tramvajac 92

793 je u petak bio na 118.  ;D

Transspotter

Danas malo Iveco opet

803 na 205
395 na 232
806 (potrgan) na 209
47 na 102

Citaro218ZG

Citat: Tomek  u Siječanj 13, 2025, 17:37:29Zglobni Mercedesi su iz Beca.
Solo MANovi u Dubravi su iz Austrije (vozili na vise lokacija za austrijsku postu u Austriji)
Solo MANovi u Podsusedu su iz Njemacke, okolica Koelna.

Pozdravljen budi, isprike na ovome komentaru ako ne stoji na mjestu ali , zglobni Mercedesi su iz Beča a Solo Manovi iz Austrije?   Ne znam ali meni je sve to pod Austriju, a ono što sam htio pitati je koja je boja bila na tim MANovima i Mercedesima prije, i gdje su se farbali, i kakva je razlika između njemačkih i austrijskih MANova? Vidim da se dosta priča o tome, a meni iskreno bus je bus, dok koči , dok krene, dok rade vrata i dok ne odapne meni je sve to isto, pa me samo ovako te neke sitnice zanimaju, i koja je npr razlika u tzv austrijskim mečkama i normalnim mečkama koji su istog dizajna? Osim unutrašnjosti, po čemu su toliko posebni? Imao sam prilike se voziti u njima i imam samo riječi hvale za dizajn a ostalo je BAREM PO MENI glavobolja, no to je samo moje mišljenje :)  po meni je stari Citaro ( gbr 195 itd ) najbolji bus ikada , dok mu se štogod ne desi, ali daleko najbolji gradski bus u Zagrebu
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

lussin

Normalno da je sve to Austrija, ali Citari su vozili samo u Beču, a Lion's Cityi na više lokacija širom Austrije. Najveća razlika između austrijskih i njemačkih MAN-ova je to da nisu ista generacija, austrijski su prošla A21 generacija, a njemački su aktualna 12C, pritom su i hibridi

Citaro218ZG

Citat: lussin  u Siječanj 14, 2025, 17:48:39Normalno da je sve to Austrija, ali Citari su vozili samo u Beču, a Lion's Cityi na više lokacija širom Austrije. Najveća razlika između austrijskih i njemačkih MAN-ova je to da nisu ista generacija, austrijski su prošla A21 generacija, a njemački su aktualna 12C, pritom su i hibridi

Pozdravljen budi.

Hvala na jednostavnom a jasnom objašnjenju postavljenog pitanja, sad mi je ipak jasnije, lijepo si sročio to jer sam sad shvatio da su hibridi, to me je najviše zanimalo. Zahvaljujem ti,srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tonkovicmk1

City '06;

1.,2. 83 na 110 -> Zlatareva Zlata

3. 86 na 146 -> Švarčanska

Transspotter

241 na nedjeljnom 235. 1.1.2025
583 i 584 na 617

Transspotter

250 na 295