Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

NP-549

Citat: C2  u Svibanj 29, 2025, 15:05:59Malo tko danas ima u ponudi neki pošteni midi. Trenutno su najbolje opcije po meni Otokar Vectio C ili Solaris Urbino 9 LE.

Ima ih ima.  Iveco ima Heuliez, Pilea 8.6 i 10 imaju motor otraga, Karsan Atak ....

Znate, ne proizvode autobuse samo MAN i Mercedes.

tramvajac 92

Solarisa se općenito kod nas izbjegava, kad si spomenuo Iveco, ima i češki SOR elektičnog midija, samo je isto širok 2 i pol metra kao i normalni bus.

NP-549

Rijetko gdje su ulice baš tako uske da je jako važno da je uži od standardnog. Obično mu je za okretnost važnije da nema velike prevjese.

Stilben426

Petlja Držićeva-Slavonska za koji tjedan ide u obnovu i bit će zatvorena na cca 18 mjeseci što znači da će se 222 morati preusmjeriti prema Remetincu. Pada mi napamet nekoliko ideja:

1. opcija, preko Držićeve: Slavonska (desno, dolje) - Držićeva (polukružno na Držićeva-Vukovarska) - Držićeva i dalje redovno. To je najgora moguća opcija, time se instantno može pozdraviti s voznim redom popodne.

2. opcija, preko Savice: Slavonska (ravno) - raskršće Slavonska-Kruge (lijevo) - Lastovska (ravno) - raskršće Lastovska- Držićeva (lijevo) - desno na Držićevu i dalje redovno. Ovo je puno bolja opcija od prve ako je plan očuvanje trase.

3. opcija, preko Mosta slobode: Slavonska (ravno) - raskršće Slavonska-AVH (lijevo) - raskršće AVH-Dubrovnik (desno) i dalje redovno. Ovo ima najmanje smisla jer pola trase fali i blesavo je pošto je preusmjeravanje potrebno samo u jednom smjeru.

Poznavajući ZET, sve tri su moguće.

jakov5

Citat: Stilben426  u Lipanj 03, 2025, 09:41:12Petlja Držićeva-Slavonska za koji tjedan ide u obnovu i bit će zatvorena na cca 18 mjeseci što znači da će se 222 morati preusmjeriti prema Remetincu. Pada mi napamet nekoliko ideja:

1. opcija, preko Držićeve: Slavonska (desno, dolje) - Držićeva (polukružno na Držićeva-Vukovarska) - Držićeva i dalje redovno. To je najgora moguća opcija, time se instantno može pozdraviti s voznim redom popodne.

2. opcija, preko Savice: Slavonska (ravno) - raskršće Slavonska-Kruge (lijevo) - Lastovska (ravno) - raskršće Lastovska- Držićeva (lijevo) - desno na Držićevu i dalje redovno. Ovo je puno bolja opcija od prve ako je plan očuvanje trase.

3. opcija, preko Mosta slobode: Slavonska (ravno) - raskršće Slavonska-AVH (lijevo) - raskršće AVH-Dubrovnik (desno) i dalje redovno. Ovo ima najmanje smisla jer pola trase fali i blesavo je pošto je preusmjeravanje potrebno samo u jednom smjeru.

Poznavajući ZET, sve tri su moguće.
Preko Savice mi se čini najbolje.
Kad zatvore petlju mogla bi biti puno veća gužva kad se ide iz Slavonske lijevo u AVH, pa se Lastovska čini najboljom opcijom (iako će i njome biti povećan promet).
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Citaro218ZG

Citat: jakov5  u Lipanj 03, 2025, 11:35:02Preko Savice mi se čini najbolje.
Kad zatvore petlju mogla bi biti puno veća gužva kad se ide iz Slavonske lijevo u AVH, pa se Lastovska čini najboljom opcijom (iako će i njome biti povećan promet).

Njome je ionako gužva ujutro i popodne kod Kaštelana ( kod škole i Batka ) i na križanju kod birca Piket u smjeru mosta ( vrlo dobar birc btw ako kog zanima, pristupačne cijene, dobra ponuda svega i svačega hahaha) , tak da tam zna bit gužva osobito ako pojedini pavijani zatvore raskršće i ako ne znaju prednosti prolaska pa se zna desit zastoj....ali da, svakako opcija 2 je super ;)   
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Lipanj 03, 2025, 21:51:42Njome je ionako gužva ujutro i popodne kod Kaštelana ( kod škole i Batka )
Ovaj dio uopće nije bitan jer bi išla samo u jednom smjeru.

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Lipanj 04, 2025, 05:44:28Ovaj dio uopće nije bitan jer bi išla samo u jednom smjeru.

Aha, a dobro onda , ali sve mi se čini da će bit opcija 4 , nešto da se iznenadi sve i svakoga, no vidjet ćemo
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Citaro218ZG

Jel se meni čini ili opet nema 218-2? Vidio sam Mečku ali drugog ne, barem kolko sam malo pratio iz birca pa pitam samo :) 

tramvajac 92

Od subote novi raspored perona na Črnomercu.

Peron 3: 122, 123, 131
Peron 5: 117, 134
Peron 9: 124, 130
Peron 11: 121

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 05, 2025, 09:50:52Od subote novi raspored perona na Črnomercu.

Peron 3: 122, 123, 131
Peron 5: 117, 134
Peron 9: 124, 130
Peron 11: 121

Pozdravljen budi, jedna stvar mi nije jasna...svi pričate o toj petlji, a niko ne piše datum početka radova , nema ni objave na stranicama ZET-a pa me zanima odkud vam svima ta informacija ? I zašto se to ama baš nigdje ne spominje, ni 24sata ni ništa... klasične novine ne čitam jer su bezveze i nepotrebne a vijesti baš i ne gledam previše jer ništa dobrog nema za čut i vidjeti, ali ovo za petlju nisam nigdje našao podatke...ako znate više bilo bi lijepo da se onda napiše početak radova, obilazni pravci itd ... pošto već znate da se očito počinje obnova koja je bila već, osim ako to nije neka stara vijest..

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Lipanj 05, 2025, 21:00:43Pozdravljen budi, jedna stvar mi nije jasna...svi pričate o toj petlji, a niko ne piše datum početka radova , nema ni objave na stranicama ZET-a pa me zanima odkud vam svima ta informacija ?
Evo mili, iz Večernjaka:

Citat:Najpoznatiji zagrebački nadvožnjak ide u obnovu, zatvorit će se na godinu dana: Donosimo sve detalje velikog projekta

Predviđa se da će zahvati trajati 18 mjeseci, a plan je da se tijekom ljeta, kažu u gradskoj upravi, riješi dio koji zahtijeva i zauzimanje kolničkih trakova u drugoj zoni objekta. Spojem sa Slavonske na Držićevu aveniju neće se moći voziti u svim fazama ulaganja, odnosno godinu dana

Život na samo nekoliko metara od najprometnije petlje u metropoli sve je samo ne dosadan, kažu nam njezini susjedi, jer malo tko se može pohvaliti da mu pokraj prozora kuhinje na četvrtom katu svakodnevno prolazi na desetke tisuća automobila. Ima to, dakako, i svojih neugodnosti pa stanari obližnjih zgrada u Paškoj ulici godinama žive s bukom motora, a vrlo dobro mogu vidjeti i u kakvom je stanju objekt na tri razine koji od sedamdesetih slovi kao jedno od najvažnijih prometnih čvorišta ne samo u Zagrebu nego i u cijeloj zemlji.

Ostatak članka je za pretplatnike, a sam članak datira na 27. svibanj 2025.
link: https://www.vecernji.hr/zagreb/najpoznatiji-zagrebacki-nadvoznjak-ide-u-obnovu-zatvorit-ce-se-na-godinu-dana-donosimo-sve-detalje-velikog-projekta-1864436

Citaro218ZG

tonkovicmk1

Prvi put nakon duugo vremena na 116 su oba vozna reda zglobna.  yahoo

Stilben426

Citat:Zbog sanacije petlje na Slavonskoj aveniji kod Avenije Marina Držića, autobusna linija 222 (Remetinec - Žitnjak) će od ponedjeljka, 23. lipnja u 9 sati do završetka radova, prometovati djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Remetinca:

Žitnjak - redovnom trasom do petlje Slavonska avenija/Avenija Marina Držića - (desno) Avenija Marina Držića - (polukružno) kod Ulice grada Vukovara  - Avenija Marina Držića - u nastavku redovnom trasom.
Dakle, najgora moguća opcija. 222 postaje linija bez voznog reda, a kako je lijepo mogla preko Savice... Koje su to budale...