Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

tramvajac 92

Najlakše - nastavi ravno kroz Špansko pa tako ode van ako se izgubio iznad RT Jankomir. Jbg, dogodi se.

Stilben426

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 28, 2025, 16:07:29Ja tuda ne bih pustio ni tenk, a kamoli bus. A može se okrenuti i na rotoru kod king crossa i natrag istim putem.
Šteta... Ne može King Cross jer nema stanica (obje su s druge strane), a i bezveze je samo taj manji dio. Jer sam mislio, kad 107 ima etiketu "industrijske linije", da onda i ulazi u industrijsku zonu. Al jbg, ako ne može, ne može.

421

Citat: tonkovicmk1  u Siječanj 27, 2025, 14:21:44Ovo nisam nikad vidio, Citaro na 107 umijesto da je skrenuo desno na RT Jankomir, on je produžio dalje Ljubljanskom avenijom prema KingCrossu kao 116/120/168.  >hammer< >hammer<
Tipičan primjer samouvjerenosti i "svejaznam lakoćemo" uz korištenje Googlemaps aplikacije umjesto stare oprobane klasične metode obilaska svake linije uživo, ili upita starijeg kolege tj onog koji zna ili poziva prema onom koji je tu liniju vozio radi navođenja trasom.
Ego znade biti zayebana stvar.
@Stilben426
Kako sad komentirati kašnjenje opisano za liniju 290 i "čekanja" s ovim neplaniranim slučajem tehničke krivnje vozačice/vozača i nanošenje štete poslodavcu i  putnicima?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

215 i danas obara rekorde i pozitivan trend dolaska na vrijeme. Alo, šta se događa?

Stilben426

Citat: 421  u Siječanj 28, 2025, 17:42:57Kako sad komentirati kašnjenje opisano za liniju 290 i "čekanja" s ovim neplaniranim slučajem tehničke krivnje vozačice/vozača i nanošenje štete poslodavcu i  putnicima?
Nikako, jer nije za usporedbu. Ovo je neplanirano kašnjenje do kojeg je došlo iz jednog od već navedenih razloga. Vozač nije namjerno skrenuo s trase. Za razliku od toga, "čekanje" je namjerno i u strahu da nisi shvatio, još jednom ću ponoviti.
Rekao sam i objasnio zašto je 290 loš primjer, ali pretpostavimo da ne dijeli peron, nego ima svoj samostalni. Dakle, voziš 290, imaš polazak s KT u 15:50, došao si na KT u 15:45. Ne okrećeš odmah, nego normalno odlaziš na WC ako trebaš, normalno popušiš cigaretu ako pušiš, normalno pregledaš autobus i ako to sve završi u 15:53, tek tad okrećeš i sve je u redu, nema nikakvih zamjerki.
S druge strane, dođeš li na KT u 15:35, imaš ukupno 15 minuta pauze. Obavio si WC, popušio si cigaretu, pregledao si autobus i to je sve opušteno trajalo do 15:45. To znači da u 15:45 sjedaš za volan, voziš autobus na polazni peron i čekaš te zadnje tri minute tamo. To nije zato što ja tako kažem, nego raspored vožnje - 15:50 nije vrijeme do kojeg ti sjediš sam u autobusu nakon što si sve obavio, nego vrijeme kada zatvaraš vrata na polaznom peronu. Ako se ti kao vozač ne slažeš s tim, onda sam vrlo zbunjen...

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Siječanj 28, 2025, 23:04:41Nikako, jer nije za usporedbu. Ovo je neplanirano kašnjenje do kojeg je došlo iz jednog od već navedenih razloga. Vozač nije namjerno skrenuo s trase. Za razliku od toga, "čekanje" je namjerno i u strahu da nisi shvatio, još jednom ću ponoviti.
Rekao sam i objasnio zašto je 290 loš primjer, ali pretpostavimo da ne dijeli peron, nego ima svoj samostalni. Dakle, voziš 290, imaš polazak s KT u 15:50, došao si na KT u 15:45. Ne okrećeš odmah, nego normalno odlaziš na WC ako trebaš, normalno popušiš cigaretu ako pušiš, normalno pregledaš autobus i ako to sve završi u 15:53, tek tad okrećeš i sve je u redu, nema nikakvih zamjerki.
S druge strane, dođeš li na KT u 15:35, imaš ukupno 15 minuta pauze. Obavio si WC, popušio si cigaretu, pregledao si autobus i to je sve opušteno trajalo do 15:45. To znači da u 15:45 sjedaš za volan, voziš autobus na polazni peron i čekaš te zadnje tri minute tamo. To nije zato što ja tako kažem, nego raspored vožnje - 15:50 nije vrijeme do kojeg ti sjediš sam u autobusu nakon što si sve obavio, nego vrijeme kada zatvaraš vrata na polaznom peronu. Ako se ti kao vozač ne slažeš s tim, onda sam vrlo zbunjen...

hahaha,a takve se stvari dešavaju često....jedino mi nije jasno kako uspiješ fulat 107, još pogotovo ak ne voziš 80, a imaš lijepo skretanje desno za Jankomir, znam jako dobro to skretanje jer sam često prošle godine boravio tamo,nebitno, ali poanta moja je da skretanje nije oštro i ne smije bit zbog kamiona s obzirom da je tam carina, i sve je označeno, to ak fulaš ili moraš prebrzo ić ili ne biti svjestan gdje se nalaziš ili tipkaš po mobitelu pa nemreš skrenut u zadnji tren, a i ak je zeznuo oke odeš dole na King Kross na kružni tok, i vratiš se podvožnjakom nazad, zgubiš par min  al ne gubiš ništa puno,ali da treba i znati taj teren, ja kad nešto ne znam upalim City Mapper i vozim po tome ako vozim, a ako idem j.g.p. također vrlo dobro dođe i ažurira se svako malo, ta navigacija me nikad nije zeznula nigdje,  te ju preporučam svakome :)       byeg
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tatratram

Postoji li neki tehnički razlog zašto su na 210 prestali vozit zglobnjaci nakon produžetka linije do Novog Retkovca? Skretanje desno iz Branimirove u Južnu možda? Jer 231 nema problema, tako da mislim da može jedino to bit.

MAN truck bus

Skretanje iz Aleje Javora na Branimirovu, ali veći problem je općeniti nedostatak autobusa, a produženjem do N. Retkovca je 210 dobila 3. VR, pa je to skup razloga.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

STIB

A koji je onda sad razlog da se povremeno na 210 pojavi mini/Feniks?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

MAN truck bus

Na 210/3 Stratos izdrži čitavu smjenu sa plinom, a ljudi su se naviknuli da tih polazaka inače nema. Isto tako znaju bit Stratosi na 208/3, 227/5 i 230/2.
"kartu imamo?"

tatratram

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 29, 2025, 15:19:33Skretanje iz Aleje Javora na Branimirovu...
Kako je 231 skretao prije nego je išao do Dupca?

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 29, 2025, 18:35:19Na 210/3 Stratos izdrži čitavu smjenu sa plinom, a ljudi su se naviknuli da tih polazaka inače nema. Isto tako znaju bit Stratosi na 208/3, 227/5 i 230/2.
Izdrži on jednu smjenu na svim linijama  rofl nego, koliko izdrži na 235?

Od sutra je u primjeni novi vozni red vikendom na 228 - subotom jedan polazak više, a nedjeljom 2. Vidi prilog za detalje.

MAN truck bus

Mislim da nije još zabilježen na 235. Kad ih pošalju na 263 onda jedva izdrže dva kruga.  ;D
"kartu imamo?"

Stilben426

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 31, 2025, 10:39:20Izdrži on jednu smjenu na svim linijama  rofl nego, koliko izdrži na 235?
Izračunajmo:

- 1. i 3. smjena na 235 je 6 krugova, 2. smjena je 5 krugova;
- jedan krug na 235 je 19 km;
- domet Stratosa je 110 km;

19x6 je 114 km; 19x5 je 95 km.
Odgovor: izdržao bi samo 2. smjenu.

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 31, 2025, 11:12:25Kad ih pošalju na 263 onda jedva izdrže dva kruga.  ;D
A koja poanta toga? 263? Na koju sljedeću s ekstremnim km bi mogli, 241? Ali zato sigurno 104 i 239 vrte feniksi... Ako idu na to "hajde da pošaljemo makar išta", ali samo na dva kruga, onda bolje da ostanu u garaži, jer ovo je bezveze.

MAN truck bus

Zato što taman odradi dva kruga 263 i onda se povlači 272-1 od kojeg uzme dizel bus.  :)
Vidiš da nije bezveze.  8-8
"kartu imamo?"