Linije – razno 2025.

Autor BestOne, Siječanj 19, 2025, 12:37:39

tramvajac 92

Točno mogu zamisliti da bi netko uzeo stratosa i ignorirao da je tank na kraju. I onda da ostane bez goriva u Trnavi na okretištu i blokira okretište  ;D

421

Citat: Stilben426  u Siječanj 28, 2025, 23:04:41Za razliku od toga, "čekanje" je namjerno i u strahu da nisi shvatio, još jednom ću ponoviti.
Ako se ti kao vozač ne slažeš s tim, onda sam vrlo zbunjen...
hi
Nakon što sam skupio hrabrosti i kako bi odagnao tvoj strah (tako mi je preporučio liječnik kod kojeg idem na terapiju) mogu ti odgovoriti da se ne slažem(o) s tim... kava O&O
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Citat: 421  u Veljača 02, 2025, 14:59:13Nakon što sam skupio hrabrosti i kako bi odagnao tvoj strah
Strah? Taman posla da se uplašim tebe. Hrabrost? Ne treba hrabrosti za razgovarati sa mnom, ja sam nitko i ništa ovdje. Terapija? Ne treba ti, ima drugih kojima treba hitnije.
Ako nije foliranje, onda sam, kao što sam i bio rekao, zbunjen jer je to opravdavanje nepridržavanja voznog reda, nešto što se uvelike nastoji spriječiti. Ni ti se sam ne slažeš sa sobom, ali vjerojatno trebaš doći u u tu situaciju. Primjerice kad ćeš voziti 276 i biti primoran pustiti putnike van u prometnoj traci i odmah okrenuti skroz na kraj jer 215 i 217 opušteno čekaju vrijeme tamo gdje ne trebaju. Nema onda ni pauze od putnika, ni WC-a ni sendviča ni cigarete. To je ta kolegijalnost od vozača 215 i 217, jelda?

MAN truck bus

Citat:Poštovani sugrađani,

Ovim putem obavještavamo vas o uvođenju autobusne linije 117 Črnomerec – Jarun koja će početi s prometovanjem 10.2.2025. Trasu autobusne linije i vozni red dostavljam u prilogu.

Trasa autobusne linije 117 Črnomerec – Jarun je slijedeća:
Smjer A: Črnomerec (terminal) – Ilica – Zagrebačka cesta – Tomislavova ulica – Ulica Dragutina Golika – Ulica Hrgovići – Jarunska ulica (okretište)

Smjer B: Jarunska ulica (okretište) – Ulica Hrgovići – Ulica Dragutina Golika – Tomislavova ulica – Zagrebačka cesta – Prilaz baruna Filipovića – Selska Cesta – Ilica – Črnomerec (terminal).

Stajališta na trasi autobusne linije 117 Črnomerec – Jarun su:
Smjer A: Črnomerec, Prilaz baruna Filipovića, Tomislavova, Hanamanova, Baštijanova, Pakračka, Dragutina Golika, Tržnica Jarun, Crkva Sveta Mati Slobode, Jarun, Augusta Piazze.
Smjer B: Augusta Piazze, Jarun, Crkva Sveta Mati Slobode, Tržnica jarun, Dragutina Golika, Pakračka, Baštijanova, Hanamanova, Tomislavova, Prilaz baruna Filipovića, Selska, Črnomerec.

Slijed polazaka autobusa radnim danom i subotom biti će svakih 50 minuta, nedjeljom i praznikom svakih 60 minuta.

Izvor: FB stranica "Vijeće mjesnog odbora dr. Ante Starčevića - Voltino"
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Stilben426

Tako su mogli onda lupit takt 60 cijelo vrijeme i produžiti do Savskog mosta da se poveže s Gredicama i sportskim klubovima. Jarunska ima ugibališta, a Savski most peron viška (607). Također, Pakračka je bezveze, trebala je biti stanica bliže Aninoj. Ali ajde, bar se nešto pokrenulo.

MAN truck bus

30 min za Črn - Jarun - Savski most? umnik2
Meni se i ovaj VR na prvu čini knap u špici.
"kartu imamo?"

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Veljača 02, 2025, 20:39:38Strah? Taman posla da se uplašim tebe. Hrabrost? Ne treba hrabrosti za razgovarati sa mnom, ja sam nitko i ništa ovdje. Terapija? Ne treba ti, ima drugih kojima treba hitnije.
Ako nije foliranje, onda sam, kao što sam i bio rekao, zbunjen jer je to opravdavanje nepridržavanja voznog reda, nešto što se uvelike nastoji spriječiti. Ni ti se sam ne slažeš sa sobom, ali vjerojatno trebaš doći u u tu situaciju. Primjerice kad ćeš voziti 276 i biti primoran pustiti putnike van u prometnoj traci i odmah okrenuti skroz na kraj jer 215 i 217 opušteno čekaju vrijeme tamo gdje ne trebaju. Nema onda ni pauze od putnika, ni WC-a ni sendviča ni cigarete. To je ta kolegijalnost od vozača 215 i 217, jelda?

Pozdravljen budi, točno, to sam doživio ovaj tjedan i to ama baš takvu situaciju, 217 i 215 stoje, iza njih 237 i 216 i usred trake na rizik istovarivaju ljude, a kolegijalnost neću komentirati....neću se živcirati oko tuđih problema i svakojakih pojava...mjau mjau vau vau..ako sam nešto naučio u driverskom poslu od prije kolko sam god malo tih nekoliko mjeseci bus vozio je to da se prije smjene opskrbiš za jest i pit baš radi ovakvih situacija....ali taj kvatrić nažalost nema rješenja, a da se ide u radove to bi tek bio opći kaos dole...ne znam kako je iskreno bilo prije, al vidim da je polunovo, samo mi nije jasno koja je svrha onih odvratnih kockica na stajalištima??? koja korist od njih, čemu i zašto uopće to tamo na tom djelu postoji? Zar se nije moglo to asvaltirati? To je jedino okretište- terminal gdje znam da to postoji a svrha- 0 bodova osim razbijanja buseva...
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

Stilben426

Citat: MAN truck bus  u Veljača 07, 2025, 20:02:2430 min za Črn - Jarun - Savski most?
Pa da, ne razumijem. Jedina kritična točka su PBF i Selska na povratku, ostalo Jarunska, Hrgovići, Golikova sve čisto. Golikova je jedina sjever-jug ulica između Savske i Zagrebačke po kojoj nikad nema gužve. Ok, moglo bi biti 35+35, ali bilo bi sasvim dovoljno. Linija 225 ima 40+40 a 14 km je dulja po krugu i stigne, nategnuto.

MAN truck bus

225 baš i ne stiže u špici. Na Čulinečkoj gubi najviše vremena, pa kako bi nadoknadili kašnjenje vozači znaju u jednom smjeru preskočiti Resnik.

Ali da, sad gledam prema Google Maps i pokazuje da za tu trasu treba 18 min vožnje, pa bi u špici 35-35 možda i bilo dosta.
"kartu imamo?"

Stilben426

Citat: MAN truck bus  u Veljača 07, 2025, 20:45:12225 baš i ne stiže u špici. Na Čulinečkoj gubi najviše vremena, pa kako bi nadoknadili kašnjenje vozači znaju u jednom smjeru preskočiti Resnik.
Znam, ali poanta je da je 117 dvostruko kraća i nema ni približno prometno opterećenu trasu kao 225, a imale bi približno slično vozno vrijeme. Kad bi vozila do Savskog mosta, stavio bih da Sava bude terminal na kojem će imati pauzu i dulje čekati, a Črnomerec da bude prolazni u smislu bez pauze, dugog zadržavanja, nešto poput linije 110. Tipa da ima peron poslije semafora prije benzinske, bez da uopće ulazi u terminal, čeka minutu-dvije samo. Zna li se gdje će stajati na Črnomercu?

Kocka 146

Samo jedan bus na 117?!  buljo
Po meni bi tu dugački trebal ić i to na peron 127 ili 122/123.
Izvor: Zagreb.info
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

luka1234

Citat: Stilben426  u Veljača 07, 2025, 21:03:41Zna li se gdje će stajati na Črnomercu?

Pretpostavljam da će ju zgurat skupa sa 134 na peron, budući da idu u istom smjeru. A po voznom redu čini se da na Jarunu nema većeg zadržavanja, pa bude morala na neki peron.

lussin

Perokani

Ajde bar jos jedan bus na 117 i dovoljno ali me zanima sa čime oni to misle vozit?

lovac27

Budu uzeli iz ApVG, tak tam treba 14 autobusa, još su 2 rezerva. Pa mogu