NOVI VOZAČI- ISKUSTVA- SAVJETI??

Autor Citaro218ZG, Veljača 26, 2025, 18:00:59

Citaro218ZG

Pozdrav svima, evo jedna tema koju baš nisam vidio da se je otvorila na forumu. Po naslovu teme se lako zaključi o čemu je tema , pa da pojasnim. Ovu temu sam otvorio zbog toga da čujem vaše dojmove, priče, itd kad se susretnete sa novim vozačima na liniji, pod NOVI mislim tek došli vozači koji tek kreću u autobusni posao, novi vozači na liniji koji zamjene dugogodišnje vozače na istoj liniji itd.
Dakle, ono što me zanima, a sigurno će zanimati i nove vozače ako prate forum je iduće :  kakva su vaša iskustva sa novim i mladim vozačima autobusa ( ne govorimo o tramvajima ovdje ) , jeste li im ikada išta prigovorili, pohvalili, dali riječ podrške i ohrabrenja ako ste primjetili da su se našli u nekoj škripavoj situaciji,  da li ste se osjećali sigurno ili ste imali dozu nelagode u prijevoznom procesu ? Jeste li im kao stari znalci udjelili koji savjet ako ste primjetili da su pogrješili ili ste šutili? Što bi im savjetovali kad biste vidjeli da voze u strahu i grču? Ja osobno sam prije nekoliko godina imao priliku na jednoj remetskoj liniji vidjeti da se vozač jednostavno pogubio, došao je na krematorij i dalje nije znao kuda, ja sam sjedio na prvom sjedalu te sam mu pomogao da dođe do Skenderice, uz napomenu da je cesta zavojita  i uska, te da polako vozi, gledajući druge vozače kako tamo voze pokušao sam mu objasnit kako oni to rade, te je uspješno , uz nekoliko doticaja rubnjaka došao do Skenderice te se pritom 2 puta zahvalio što sam mu pomogao , jer niko drugi se nije udostojio od putnika mu uskočit pripomoći. Pa eto, ako možda novi vozači ovo prate i čitaju, koje bi im savjete dali? Ja nemam nikakav savjet jer ne znam previše o tome, i iz još nekih razloga nije dobro da sam savjetodavac haha :)  eto nadam se da će vam ova tema bit zanimljiva, za neke i korisna, te mi je drago ako će bit tema od pomoći :)  srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Vjeko

Ideja je super, evo ja već duže vrijeme nisam bio aktivan, što zbog manjka vremena, što zbog posla (" ").
Kada sam prvi put došao na frorum (čisto iz neke zanimacije) prošlo je skoro dvije godine i onda me svašta o ZETu zanimalo, sada kada manje više sve znam kako se radi u firmi konačno sam donio odluku - što dalje, a to je jasno, sa nedavno položenim kodom 95, čekam ispti za C kategoriju krajem mjeseca, a na proljeće upis u autoškolu za D kategoriju i jedina stvar koja me muči je odabir pogona u koji otići ako me budu u firmi prihvatili (s obzirom da živim točno na pola između garaža). Znam dosta budučih kolega iz oba pogona, a samo dvoje koji su se prebacili (APP - APD i drugi APD u APP), tako ako ima netko na forumu da se isto kao i oni prebacio iz pogona volio bi znati zbog čega je došlo zbog toga i kako vam je bilo i u jednom i u drugom.

Glavni arhivator

Pogon određuje poslodavac s obzirom na mjesto stanovanja. Ako si na točno sredini onda imaš veće šanse za Podsused jer tamo nedostaje značajno više vozača nego u Dubravi.
Razlike neke i nema, sve ovisi o osobnim preferencijama i kako si čovjek posloži stvari u glavi. U većini slučajeva se vozači prebacuju zbog promjene mjesta stanovanja rijetko kad zbog nesuglasica ili sličnog.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.