NOVI VOZAČI- ISKUSTVA- SAVJETI??

Autor Citaro218ZG, Veljača 26, 2025, 18:00:59

Citaro218ZG

Pozdrav svima, evo jedna tema koju baš nisam vidio da se je otvorila na forumu. Po naslovu teme se lako zaključi o čemu je tema , pa da pojasnim. Ovu temu sam otvorio zbog toga da čujem vaše dojmove, priče, itd kad se susretnete sa novim vozačima na liniji, pod NOVI mislim tek došli vozači koji tek kreću u autobusni posao, novi vozači na liniji koji zamjene dugogodišnje vozače na istoj liniji itd.
Dakle, ono što me zanima, a sigurno će zanimati i nove vozače ako prate forum je iduće :  kakva su vaša iskustva sa novim i mladim vozačima autobusa ( ne govorimo o tramvajima ovdje ) , jeste li im ikada išta prigovorili, pohvalili, dali riječ podrške i ohrabrenja ako ste primjetili da su se našli u nekoj škripavoj situaciji,  da li ste se osjećali sigurno ili ste imali dozu nelagode u prijevoznom procesu ? Jeste li im kao stari znalci udjelili koji savjet ako ste primjetili da su pogrješili ili ste šutili? Što bi im savjetovali kad biste vidjeli da voze u strahu i grču? Ja osobno sam prije nekoliko godina imao priliku na jednoj remetskoj liniji vidjeti da se vozač jednostavno pogubio, došao je na krematorij i dalje nije znao kuda, ja sam sjedio na prvom sjedalu te sam mu pomogao da dođe do Skenderice, uz napomenu da je cesta zavojita  i uska, te da polako vozi, gledajući druge vozače kako tamo voze pokušao sam mu objasnit kako oni to rade, te je uspješno , uz nekoliko doticaja rubnjaka došao do Skenderice te se pritom 2 puta zahvalio što sam mu pomogao , jer niko drugi se nije udostojio od putnika mu uskočit pripomoći. Pa eto, ako možda novi vozači ovo prate i čitaju, koje bi im savjete dali? Ja nemam nikakav savjet jer ne znam previše o tome, i iz još nekih razloga nije dobro da sam savjetodavac haha :)  eto nadam se da će vam ova tema bit zanimljiva, za neke i korisna, te mi je drago ako će bit tema od pomoći :)  srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."