Linije - razno 2026.

Autor zag, Siječanj 09, 2026, 23:11:19

Autobus1

137 se skracuje skoro skroz do rute 121, ulazi na perjavicu 150m te kruzi po ladisinoj do gospodske te odmah nazad na bolnicku. Cemu takva linija, jedan autobus i jedan vozac za 150m? Umjesto da su malo promijenili 143 i to je to.

Stilben426

https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/izmjene-na-liniji-137/10059

Citat:Zbog sanacije klizišta u Ulici Perjavica, od srijede, 24. lipnja od 9 sati, do jutarnjih sati subote, 4. srpnja, autobusna linija 137 (Črnomerec - Donji Borčec) prometovat će kao kružna linija kako slijedi:
ČRNOMEREC - redovnom trasom do Ulice Perjavica - Ulica Stjepana Ladiše - Gospodska ulica - Bolnička cesta te dalje redovnom trasom prema ČRNOMERCU.
Redovni polasci sa Črnomerca bit će prema voznom redu, dok će polasci prema Črnomercu biti okvirnog karaktera.

Privremeno se neće koristi obostrana autobusna stajališta ,,Gornje Padine", ,,Perjavica 92", ,,Perjavica-Dominika M." te stajališta ,,D. Mandića-Međašni klanac", ,,D. Mandića 91" i okretište ,,Donji Borčec". Privremeno će se uspostaviti stajalište u Ulici Perjavica kod kućnog broja 20.
Jel to konačno saniraju ono klizište kod starog okretišta ili je nešto novo nastalo?
Trebali su 143 produžiti do Balonovog puta jer ovo je skroz odsječen dio bez ikakve alternative. Još ajde da je preko vikenda pa nije problem, ali je dva tjedna.

Autobus1

Je, shvatili su da slojevi asfalta nisu strukturalni pa ce (nadam se) ovaj puta napravit konkretniji posao.
To za 143 se apsolutno slazem, proc bi mogao lako, i inace bi mogao tako sto se mene tice s obzirom koliko rijetko 137 ide. Raspored je isti od doba kad je bilo skoro pa pola stanovnistva, srecom zasad stanu u jedan solo makar vec do bolnicke zna bit krcat ujutro, ali da ljudi u sada tolikom broju imaju malo vise fleksibilnosti bi bilo super

Stilben426

Citat: Autobus1  u Lipanj 23, 2026, 18:54:29To za 143 se apsolutno slazem, proc bi mogao lako, i inace bi mogao tako sto se mene tice s obzirom koliko rijetko 137 ide.
To može biti samo privremeno rješenje, trajno ne bi mogao voziti tako zbog rikverc okretišta. 137 može okretati na rikverc jer je to zatečeno stanje, ali prema pravilima nove infrastrukture okretišta moraju biti isključivo kružna bilo da se linija uvodi ili produljuje. Općenito se rikverc okretišta nastoje izbaciti iz zatečenog stanja gdje god je moguće. Zato su produljene recimo 101 i 127, kad je 169 ukinuta i 162 pretvorena u kružnu u jednom trenu se šaptalo da će i na 161 nešto slično kombinirati kružno preko Pandaka, ali još ništa.

Citat: Autobus1  u Lipanj 23, 2026, 18:54:29Raspored je isti od doba kad je bilo skoro pa pola stanovnistva, srecom zasad stanu u jedan solo makar vec do bolnicke zna bit krcat ujutro, ali da ljudi u sada tolikom broju imaju malo vise fleksibilnosti bi bilo super
Osim dodavanja još jednog voznog reda neke realne alternative nema. Pričali smo prije sedam mjeseci za cik-cak 143 koja bi išla krug 143 pa krug 137, ono kad sam ti rekao da napraviš anketu. To je načelno ok u teoriji, ali ja ti garantiram da to Perjavica neće prihvatit i da će tražit sve polaske do Črnomerca za što treba dodatan autobus. A čak i ako se oslobodi negdje jedan, njime će se prvo uvesti 117/2.

Autobus1

Iskreno mislim da postoji sansa da bi se mini mogao okrenut na krizanju bez rikverca, bilo bi interesantno za probat