Raznolike spekulacije oko novih autobusa (numeracija, raspoređivanje po pogonima i linijama...)

Autor Ivan, Listopad 10, 2008, 12:24:05

Ivan

Zanimljivo je da je sada Dubrava dobila samo 4 Citara, a Podsused 8; meni se čini da bi tih 9 ukupno moglo biti dovoljno za Dubravu - ako dolazi ukupno 112 zglobnjaka, Dubrava bi sa ovih 9, 40 Citelisa i 7 goričkih imala taman polovicu, tj. 56 komada...

Ivan

Citat: 421  u Veljača 19, 2009, 08:39:23
U APD jučer navečer viđen neutvrđen broj novih Citara s probnim oznakama.
Hm, znači Dubrava treba još Citara... Izgleda da se scenarij sa novim goričkima u Dubravi se ipak neće (uskoro) dogoditi kad još se još ne zna ni proizvođač... :(

Portos

Ovako smo pretpostavljali da će biti razmješteni autobusi:

APP
  7 kom    Irisbus/Iveco/Cacciamali Urby došli svi
55 kom    EvoBus/MB O 530 G do sada došlo 23 kom
55 kom    MAN A21

APD
  6 kom    Irisbus/Iveco/Cacciamali Urby došli svi
10 kom    EvoBus/MB O 530 G došlo 17??? (5+7+5) komada (pretpostavka da je u trečoj turi došlo opet 15 kom.)
40 kom    Irisbus/Iveco Citelis 18m
20 kom    MAN A21                           
20 kom    Irisbus/Iveco Citelis 12m 

Da li to znači da Citelisi jako kasne pa će višak Citara iz APD po dolasku Citelisa biti prebačen u APP?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Portos  u Veljača 19, 2009, 10:58:30
APD
...
EvoBus/MB O 530 G došlo 17??? (5+7+5) komada (pretpostavka da je u trečpj turi došlo opet 15 kom.)
Kako opet 15? Pa prva tura je bila 10 komada, druga 12...

Ivan

Da se nadovežem na prethodnu stranicu, evo još dva prijedloga:

125 - ova linija je jako često na knap sa voznim redom, mislim da bi se u prve dvije smjene moglo produžiti vozno vrijeme na 45 minuta i dodati još jedan autobus, pa bi mogla voziti tri komada solo svakih 15 minuta, pošto će sada valjda biti dosta viška solo (iako se zapravo obožavam voziti zglobnjacima u brdo prema G. Vrapču :), ovo mi se čini ipak bolje za putnike i vozače)...

126 i 127 - jedan bus bi mogao biti dodan za obje na dvokratnoj ili na prve dvije smjene, tako da bi krug (na stari način) na obje linije bio sasvim dovoljnih 75 minuta (umjesto nekadašnjih 65), a takt onda 15; izvan špice je super sa odvojenim voznim redovima kako je sada, ali u špici (pogotovo ujutro) su ionako natrpani autobusi dodatno prorijeđeni...

Ivan

Hm, nego, oko ove zadnje pošiljke nismo puno nabadali o linijama :) ... A i teško je nešto pametno reći, izgleda da se ovi NG 313 drže na "elitnim" 136 i 146, valjda ih smatraju u istom rangu sa Citarom (barem za mene jesu)... Nadam se da neće stavljati još Citara na 109 i da će ostati dio MAN-ova, meni se čini najbolje da sada Citarima popune npr. 121 i 134 (i 119 privremeno dok ne dođu solo :))...

A sad bi bilo vrijeme i da 215 i 217 dobiju nešto novo, znam da su to "loši" kvartovi, ali ipak nije pošteno stalno ih diskriminirati, pogotovo jer su ceste npr. kroz Sesvete, ili uostalom i kroz Kajzericu i Remetinec i na Sv. Mateja gore nego ovdje, stvarno loše ceste jedino kroz Struge, tamo ne bih slao Citare, ali na 215 i 217 Petruševec mogu bez problema ići...

Ja bih volio da sada prvo stave O 405 GN na Struge, a Citare na Petruševec, da ova Radnička (koja je prema Bandiću ::| kakti trebala izgledati spektakularnije nego Champs-Élysées, mo'š mislit...) sliči barem nečemu barem javnim prijevozom kad ju nitko ne zna sagraditi, ipak je postala jedan od ulaza u grad...

igor 409

Mislim da bi O 405 GN teško prolazio kroz Žitnjak i Struge, netko je već pisao da i na 215 vožnja s O 405 GN traje duže nego sa O 305 G zbog uske ceste i zavoja. Bolje rješenje bi bilo do dolaska solo buseva (kojih je trebalo naručiti više a manje zglobnih) i kojeg VR-a više na njima ostaviti  O 305 G. Što se tiče Citara mislim da bi bilo u redu staviti ih na 217 do Petruševca.

S obzirom na to kako naše ceste koje će vjerojatno duže ostati ovakve utječu na ovjes kod Citara, a i 'ko zna što nas čeka s Citelisima mislim da bi za O 405 GN bila korisnija jedna generalna obnova s ugradnjom klime (malo subjektivno al' ipak su se pokazali a i nekako su mi najdraži).

Ivan

Na 217 nema previše uskih dijelova, i poslije Radničke barem nema prometa jer to je kraj grada, tako da ne vidim gdje bi trebali imati previše problema sa prolazom...

Što se tiče 215, iako dolazi jako puno novih solo u odnosu na to koliko ih se treba zamijeniti, ipak sumnjam da će previše razmišljati o novom rasporedu i bojim se da će jednostavno dati vozačima nove zglobnjake da se snalaze kako znaju... :( No, vidjet ćemo...

Daniel

Citat:S obzirom na to kako naše ceste koje će vjerojatno duže ostati ovakve utječu na ovjes kod Citara, a i 'ko zna što nas čeka s Citelisima mislim da bi za O 405 GN bila korisnija jedna generalna obnova s ugradnjom klime (malo subjektivno al' ipak su se pokazali a i nekako su mi najdraži).

Slažem se , trebalo bi ih obnoviti i staviti klimu!
I meni su O405 GN najdraži ijak će uskoro bit najstariji :-\

igor 409

Citat: Ivan  u Veljača 21, 2009, 19:30:43
Na 217 nema previše uskih dijelova, i poslije Radničke barem nema prometa jer to je kraj grada, tako da ne vidim gdje bi trebali imati previše problema sa prolazom...

Što se tiče 215, iako dolazi jako puno novih solo u odnosu na to koliko ih se treba zamijeniti, ipak sumnjam da će previše razmišljati o novom rasporedu i bojim se da će jednostavno dati vozačima nove zglobnjake da se snalaze kako znaju... :( No, vidjet ćemo...

Istina mogli bi se provući i tako će vjerojatno biti no na 217 su 4 "jača" zavoja a ta cesta je dosta uska i sve više se koristi kao poveznica s obilaznicom i V Goricom.  Jedini razlog zbog čega na njoj nema puno veće gužve je katastrofalno stanje ceste (osobno ju uglavnom izbjegavam makar bi mi puno puta dobro došla).

I za 215 se bojim da će ipak biti po tvome i da će se vozači snalaziti.

Sad mi je pala na pamet i neka nova linija iz VG preko Črnkovca i Kosnice do Kvatrića ili možda Dubrave...

Ivan

Citat: igor 409  u Veljača 21, 2009, 21:31:25
Sad mi je pala na pamet i neka nova linija iz VG preko Črnkovca i Kosnice do Kvatrića ili možda Dubrave...
Pisali su da bi takvoga nečega trebalo biti kad dođu novi gorički... A kada će oni doći, to valjda više nitko ne zna... ::|

ivo

mislim da gorički neče nikada doći jer je gorički hdz kazneno prijavio Piculu zbog štetnog ugovora sa holdingom tak da nema ništa od toga krenulo je naopako za PA VG

Ivan

Citat: ivo  u Veljača 21, 2009, 22:38:38
mislim da gorički neče nikada doći jer je gorički hdz kazneno prijavio Piculu zbog štetnog ugovora sa holdingom tak da nema ništa od toga krenulo je naopako za PA VG
Ma, neka kaže tko što hoće i znam da su mnogi egzistencijalno vezani, ali ja i dalje uvijek mislim da se ZET trebao razići sa Goricom još 90-ih čim su počeli odugovlačiti sa subvencijama i nisu nikako doprinosili nabavi novih autobusa... Te sve priče su prekomplicirane, i ionako dezorganizirana firma sa takvim pogonom se samo dodatno srozava, zašto bi ZET trebao biti dio goričke političke žabokrečine? Ako ova nabavka ne uspije do kraja godine, mislim da treba završiti sa tom pričom, ne može vječno trajati status quo sa starim zagrebačkim autobusima; zapravo može, sad su ionako svi koji mogu doći dosta kvalitetni autobusi, a to što su "malo" neprilagođeni i što će se lomiti i lomiti leđa putnicima očito nikome u Gorici nikad nije previše ni smetalo, tako da će im se još manje dati ulagati... ::| Samo ipak je sramota tako životariti. >:(

ivo

upravu si ili se ta gorica mora dovesti u red što se tiče autobusa ili neka si plate drugog prijevoznika a ne ovako životariti i sa tim krševima prevoziti nedužne ljude koji bi se isto kao i zagrebčani htjeli voziti u ispravnim autobusima, meni je žao tih putnika koji su žrtve loše politike. mislim da gorica neće opstati ako ne dođu novi autobusi

mansg313

Očito ovo sa novima ne funkcionira pa zašto se recimo nebi nabavili 10 polovnih tek toliko za prvu ruku jer kako je ovo krenulo još čemo dugo čekati na nove za VG ???