Fotografije iz ZET-ove prošlosti

Autor Portos, Prosinac 02, 2007, 08:48:07

421

534 i 541 su otprilike na 1,1 mkm.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

elcamino

Jedna malo drugačija slika.
Screenshot je sa Google Mapsa, snimljeno u 9.mjesecu 2011.
Lokacija je Kozari bok, a dvorište je od zimske službe Zagrebačkih cesata. Živio sam u kvartu do prije nekog vremena i prolazio onuda i znam da su dosta dugo stajali tamo. Sad ih više nema, možda i više od 5 godina. Nisu imali tablice ni brojeve. Kako su završili kod njih i čemu su služili prije toga, iskreno se nikad nisam pitao.

Portos

Citat: elcamino  u Listopad 05, 2020, 21:44:34
Jedna malo drugačija slika.
Screenshot je sa Google Mapsa, snimljeno u 9.mjesecu 2011.
Lokacija je Kozari bok, a dvorište je od zimske službe Zagrebačkih cesata. Živio sam u kvartu do prije nekog vremena i prolazio onuda i znam da su dosta dugo stajali tamo. Sad ih više nema, možda i više od 5 godina. Nisu imali tablice ni brojeve. Kako su završili kod njih i čemu su služili prije toga, iskreno se nikad nisam pitao.

ZET APP 41, 52 (do 2008) / APVG 860, 868 (2008-2009); Eurobusova oznaka tipa AM 117 G; prototip 41, 52 dio serije 48-52. Oba busa je Bandić poklonio 2009. ZG holdingu podružnice Zagrebačke Ceste. Da li su oba autobusa još u prometu ne znam, ali neko vrijeme su njima doista i prevoženi radnici ZG Cesta.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Paško

1. isječak razglednice koju prodaje panonius (delcampe)
2. razglednica iz Jastrebarskog s aukcije.hr. ZET je imao ovakve Alfe pa je najvjerojatnije ovo njihova.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

marin

Citat: 421  u Listopad 03, 2020, 10:56:52
534 i 541 su otprilike na 1,1 mkm.

Zar toliko manje nego Citari '09?

Tomek

marin

Pa Citari '09 imaju više (pojedini) od 1,1m km.
Citiji su na 1.3-1.4m, kako koji. Pričam za APD. U APP vidio neki dan s 1.235, gbr, 312.

Dreamwalker

Pa to zapravo nije ništa čudno da su tu negdje. Razlika između njih je samo dvije i pol godine.
Citari iz 2006. su se prve dvije i pol godine vjerojatno i čuvali na neki način tako da vjerojatno u siječnju 2009. i nisu imali neku značajnu i nedostizivu kilometražu. Citari iz 2008/09. su se, rashodom starih O305-ica i stajanjem Citelisa, od prvog dana raubali do maksimuma. Sjeti se (možeš čak pogledati stare postove) kako se raspravljalo o tome kako serija 542 - 558 ima ogroman broj kilometara i kako bi to moglo skupo stajati ZET s obzirom na ograničenje kilometara nametnuto od leasing kuća.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Cityi 2009 su između 1,2-1,3 mkm,
Citari 531-541 oko 1,0 mkm,
Citari 542 - 558 od 1,0 - 1,1 mkm, 
APP gbr u APD od 0,9- 1,0 mkm > najjakiji 230 s 0,8 i 203 s 1,1mkm ( iako je sudjelovao u obradi ograde kod ZB u Paromlinskoj i bio van stroja izvjeno vrijeme)
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

elcamino

Na Google Street view-u se moze naci dosta buseva kojih vise nema. Ne vide se tablice, ali se vide brojevi. Buduci da su zadnje snimke napravljene vecinom u jesen 2011., mozda nece jos dugo biti tamo. Ima dosta kockica i ostalih buseva po Zagrebu i okolici koji su tada bili normalna pojava i mozda sada nisu zanimljivi, ali za par godina ce sigurno netko traziti slike ili informacije o nekom busu. 😁

421

Random
-778 ima sva vrata za ULAZ, ali gdje je IZLAZ? 774  thumbs
-598 s (prebrikanom) mogućnosti otvaranja SVIH 4 vrata jednom tipkom > poput IKARUSA
-rekonstrukcijom # Rudolfa Fizira i Zagrebačke ulice, inženjeri su si dali oduška u kreaciji, ali su se grdno zahebali...
smogovac je jamačno uživao... good_boy

smogovci.bbb2

Izvor: YT
Bik201 Mamut

thumbs
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Iz Nikoline arhive!
Mercedes Benz O305G gbr 700 stigao s još 2 kom (701, 702) krajem 1996. iz Minden-Ravensberga , ovo je slikano 1997. na Glavnom kolodvoru. Bus je bio 1981. godište, rashodovan je nakon sudara 2006.

Tomek

Iz Nikoline arhive!
21.5.1997. i MAN NG 312 gbr 140 tada star malo manje od 6 mjeseci ulovljen na Ilici kod Selske kao zamjena za tramvaj (kratkotrajna dok je jedan tram ostao u kvaru par autobusa je vozilo Črnomerec-Zapadni). Bus je sigurno posuđen sa linije 136 jer su 140-144 prvih godinu dana bili samo na 136.

Paško

Ne znam točno kad je snimljen ovaj film, ali osim brojnih tramvaja, u njemu se vidi i ZET-ov autobus, MAN L1 garažnog broja 14, od 0:32 nadalje. Tablice su H-1705, a u ZET-u ih je promijenio još barem dvije kad se mijenjao format tablica. Početkom 1957. prodan je u Šibenik.

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!