Autotrans – povijest

Autor 5AR, Prosinac 02, 2007, 16:08:24

ikar

Ex Istratrans Labin TAM 116P u Šajetinom spotu:

Marek

Od Donje Dubrave do Selske ceste stoji njihov bivši 260 A 119.

shef

Jučer viđen ovaj u filmu "Stela":

Delničke tablice (DE*33-22 ako sam uspio dobro dešifrirati) i reklama Cremcaffe na zadnjem staklu. Kakva nostalgija!
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5AR

Znači da je često vozio za Trst.

Shole

I ovaj i onaj na slici iznad su MB 303 iz TAZ-a.  Garažni su oko broja 600.  Gornji je stariji jer je u staroj plavo bijeloj shemi dok ovaj već ima zeleno/narančaste crte.  610 je bio ovakav, doduše neznam dal originalno ili je naknadno obojan.

Tomek

Ovaj možda nije bio stariji, ali je imao totalku pa je u TAZ-u generalno sređen i novo obojan ;)

5AR

121

izvor: Autotrans teretni promet, specijalni transporti 1963.

Mirta

Koje je boje bio? Bijeli?
Nikad ne reci:"Nikad!".

Shole

Čini mi se da piše Opatija-Beograd

shef

Ako me oči ne izdaju Opatija - Rovinj (  ??? ) - Zagreb - Beograd
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5AR

Opatija - Rijeka - Zagreb - Beograd

NP-549

Jedna Dubravka i TAM 330 u staroj garaži u Barčićevoj

NP-549

Evo i prve slike na forumu Autotransovog  Sanosa S314 kod Riječkog nebodera

NP-549

Dubravka 1426 ispod stare garaže

shef

E ovo se tražilo - MAN 631 - autor fotografije Pero Lovrović (sa FB)
Tablice počinju sa 169 znači da je vozilo godište kraj 1982. ili početak 1983. jer smo mi u kući imali Golfa jednicu sa tablicama 167, a kupljen u jesen 1982.

(c)Teutonic