Čazmatrans - slike

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:57:55

Tomek

Nije bio samo motor nego i šasija ;) od MAN-a.

Tomek

Danas oba Sanosa S515 ex Promet Makarska u isto vrijeme u Zagrebu. U dobrom su stanju. Nego jel ntko možda zna dal je ČZM kupio i treći od Prometa, jedan je nestao budući da ih je Promet imao 3???

Shole

Citat: bjelovar  u Veljača 24, 2010, 18:58:28
Pa i ja sam radio u čaz.pj.BJ.zato me baš interesira,ajde čim budeš mogo pošalji,i probaj nam saznat još neke detalje,a upravu si taj mjenjač je bio preko sajli,i mislim,ali nemoj me držat sto posto za riječ da su mu brzine bile totalno kontra.

Ne, mjenjač je imao "normalne" brzine.  Pretpostavljam da si se zabunio i pomiješao jer su Dubrave imale kontra mjenjače.
A što se motora tiče, ima svakakvih prerada, pogotovo po Srbiji, Makedoniji i Bosni i ja nisam rekao da nije moguće da je Mečka nutra nego da me zanimaju detalji kako je to izvedeno a pomogućnosti da i slika bude.

Što se pak tiče Avtomontaže 360, to nije nikakav TAM.   Šasija je od MAN-a 362, motor je od Mana, kontrolna tabla..... samo je karoserija ona koja se inače stavljala na TAM šasije u Avtomotaži.  TAM kao tvornica autobila i motora Maribor nije nikada proizvodila karoserije za autobuse, nego su proizvodili šasije i motore po Deutz licenci, a ostatak se sklapao u Avtomotaži (turistički) i Autokaroseriji Novi Sad (prigradski i gradski).  To su bili OOUR-i.  I tako je neka od tih karoserija završila na MAN šasiji.

neoplancityliner

dosta losa slika.... vozio sam pa nisam uspio bas najbolje uslikat.....

Čazmatransov rashod vozila....

prema rijećima nadležnih u Čazmatransu remont bi se trebao preseliti u bivši(nažalost propali) teretni promet.....

još malo rashodovanih vozila...

pranje i čišćenje ovog VJEČNOG mercedesa za novo putovanje....

to je to za danas  ;)

mate

Gbr.422 danas na liniji Zagreb - Osijek - Zagreb

te Citylineri Gbr.214 i Gbr.300

EuroTrakker

Pozdrav iz 53nje

neoplancityliner

ti minibusi su čisti promašaj Čazmatransa.... Oni ISUZU-i su svi radili limariju i mjenjali motori, neki čak i dva puta.... a i nisu nešto baš upotrebljivi.... ne mogu voziti ni jednu liniju....  :(

Berlingo

To ti potpuno vjerujem i mislim da je vec bilo govora u nekoj drugoj temi iako ne izgledaju tako lose, pogotovo ne od naprijed.

neoplancityliner

problem je u tome šta je lim jako loš.... mislim da nisu čak ni pocinčani, za razliku od setri i neoplana(iako to ne možemo uspoređivat)... motori su dobri ako se ne koriste često.... a mislim da to nije mali auto koji češ koristit za 200 km tjedno...

mate

Ovog Gbr.508 cesto vidim u Osijeku na liniji Đurđevac - Osijek, i sasvim mi se cini ok za tu liniju, a sad na dulje relacije ne znam bas kako je za izdrzati, ali posto sam vidio i BMC na liniji za Njemacku, onda je sve moguce...Samo neka odrzavanje bude na visokoj razini uostalom kako i je u ČTRu i dosta ce dobro oni sluzit ;)

neoplancityliner

sad za te BMC(BMX) autobuse nisam siguran, ali ISUZU-i su živa katastrofa.... kočnice se pregrijavaju, motori se pregrijavaju.... grijanje loše.... jednom rijecju KATASTROFA

Tomek

A kakvim se pokazao onaj Marbus B3090TLL? On je samo jedan i rijetkost je u Hr.?

neoplancityliner

a on je u PJ Virovitica... pa on je ljetos vozio Virovitica-Vir.... to je bio nekakav pokusaj da se ponovo oživi tzv. TAM.... ali nije im uspjelo.... nisam bas vidao bus u Čazmi na popravku, osim na punjenju klime...  ;)

neoplancityliner

malo igranja u retrovizor.... Setra..... BJ-260-EJ....

i AK ČAzma!!!
;)

Berlingo

Citat: neoplancityliner  u Veljača 28, 2010, 22:15:16
sad za te BMC(BMX) autobuse nisam siguran, ali ISUZU-i su živa katastrofa.... kočnice se pregrijavaju, motori se pregrijavaju.... grijanje loše.... jednom rijecju KATASTROFA
Sad sam se sjetio. Ja ti cesto idem za Novoselec. Prije izlaz Ivanic grad, pa do Deanovca. I pred samo raskrsce za Kriz je godinama bio parkiran Steyr. Onda se neko vrijeme pojavio mali Isuzu, a sad je ponovo ovaj prvi. Zadnji puta kad sam bio sam ga i slikao dolje u samom Novoselcu. Znas li sta o tome? Da li ga je vozac mozda trazio nazad ili sta drugo?