Displeji na autobusima

Autor tomobrad, Prosinac 02, 2007, 20:38:00

Tomek

Od 65 novih Citara G mislim na jedno 40-ak, ako ne i više po noći ne svjetli mali display s brojem linije na stražnjem djelu autobusa!!! U čemu je problem???

STIB

Citat: STIB  u Listopad 13, 2009, 11:45:31
Isti bus (radi se o 693) s istim natpisom "271 Dubec" jučer je bio na 201/202
Jutros je opet na 228, s time da se broj linije više ne vidi (umjesto toga je žuti pravokutnik), ali i dalje piše Dubec i nema nikakvu dodatnu tablu (čak ni papirić...).
I kad takav dođe na Labudovac onda opet treba pitati vozača je li to 228 ili 202?  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Citat: STIB  u Listopad 14, 2009, 08:59:45Jutros je (693) opet na 228, s time da se broj linije više ne vidi (umjesto toga je žuti pravokutnik), ali i dalje piše Dubec
Još uvijek ista situacija, jedino što ima tablu - viđen na Sveticama po mraku (valjda na 203  ???)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Citat: STIB  u Listopad 15, 2009, 09:11:43
Citat: STIB  u Listopad 14, 2009, 08:59:45Jutros je (693) opet na 228, s time da se broj linije više ne vidi (umjesto toga je žuti pravokutnik), ali i dalje piše Dubec
Još uvijek ista situacija, jedino što ima tablu - viđen na Sveticama po mraku (valjda na 203  ???)
Naravno da je evo i sličice da svi vide u čemu je problem

421

Linija 330 NAPOKON dobila podnaslov- brza linija - ispod odredišta!
Svi MANovi na brzoj su bili tako opremljeni, pa je to sasvim druga priča!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

hvala bogu za liniju 330 nakon 4 mjeseca moljenja neko se udostoio napravit na displeju podnaslov brza linija sad će biti manje slijepih putnika koji ulaze negledajući broj linije bitno da piše velika gorica a onda slijedi majmune zašto nestaješ na stanici obično se uvrede slušaju kada prođe stanicu siget, sad će valjda biti manje toga

Shole

Pa zar ne shvate čim su ušli u solo bus da je brza !?

Tomek

Zglobni skoro svaki dan zna biti na jednom voznom redu 330, tako da ljudi koji jure na sve strane(a na te dvije linije stvarno puno ljudi dnevno prođe) ne gledaju odnos zglobni - solo.
O krcatosti dovoljno govore da npr. linija 268 spaja Zagreb(oko 650 tis. ljudi) sa Novim Zagrebom(110 tis. ljudi) i sa Velikom Goricom(70 tis. ljudi sa okolicom)
Znaš li ti koliko je to starih bakica i sl.? ;D

Shole

Tamo da je 20 SGG Manova u krugu svejedno bi uvijek bili krcati

421

Citat: Tomek  u Studeni 21, 2009, 14:18:35
Zglobni skoro svaki dan zna biti na jednom voznom redu 330, tako da ljudi koji jure na sve strane(a na te dvije linije stvarno puno ljudi dnevno prođe) ne gledaju odnos zglobni - solo.
O krcatosti dovoljno govore da npr. linija 268 spaja Zagreb(oko 650 tis. ljudi) sa Novim Zagrebom(110 tis. ljudi) i sa Velikom Goricom(70 tis. ljudi sa okolicom)
Znaš li ti koliko je to starih bakica i sl.? ;D

Prema rasporedu, već oko dvije godine je 268 vr 1 ustvari brza linija sa zglobnim busom što je sasvim u redu.
Ostali su solaši iz PAVG pa nije neki kunst (ne Boris) zapamtiti što vozi na brzoj.
A i ne stoji ti pitanje o bakicama  i slično jer se one najmanje puta zabune i "zabune".Ljudi većinom idu s predumišljajem da će na buku i prijetnje direktorom  sići tamo gdje im paše.Iz vlastitog iskustva znam da ljudi ne gledaju natpise na busu:niti sprijeda, niti bočno a najmanje straga.Najbitnije je ući pa što bude.Kolege koji se neće svađati ili su mekani,  popuste im  tako da ostali radi njih ispaštaju.Tako da poslije ispašta vozni red i vrijeme polaska i događa se kašnjenje jer je razlika između spore i brze 4-5 min( 268 34-36 min,330 30-32 min).
Jedanput je žena ušla kod garaže i "nije skužila"da ne stojim na svim stanicama,kad je htjela izaći u V.polju pokazao sam joj tablu (bila je obostrana) s natpisom 330 brza, prijetila je svim i svačim , a ja rekoh da stojim SAMO na stajalištima linije a prva je kod Lisinskog.Strijeljala me pogledom čitavo vrijeme, a kad  ju je muž nazvao i pitao gdje je ,ona je odgovorila da joj neću otvoriti vrata ne rekavši da je ušla u krivi bus.Inače ne uživam u tuđoj nesreće ali ovaj put me uopće nije bilo briga niti sam osjetio imalo sažaljenja prema njoj!Zaslužila je!
Inače to je dnevna pojava i treba zauzeti stav!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

buSHunter795

Citat: STIB  u Studeni 25, 2009, 13:20:59
Bus 693 danas opet na liniji 201/202, a na displeju piše "223 Dubec".  ???

A neki dan je 693 vozio na 223 sa natpisom '274 Laktec'  ::|

sokre

conecto

Displeji pružaju velike mogućnosti ako se pravilno iskoriste. U ZET-u to na žalost nije uvijek slučaj. Primjer su linije 261, 262 i 263 koje osim lokalnog stanovništva koriste i mnogi drugi putnici pošto prolaze kroz Markovo Polje gdje je najnovije gradsko groblje. Ispis tih linija sadrži krajnju destinaciju na vrhu ispisanu velikim slovima, a ispod se manjim slovima izmjenjuju natpisi Sesvete-Markovo Polje kroz koje linija prolazi. Problem nastaje na stanici u Ninskoj ulici u Sesvetama gdje navedene linije stoje u oba smjera (i kad idu u Dubec i iz Dupca), a natpisi zbunjuju putnike. Tako mnogi koji idu na groblje uđu u autobus na kojem piše DUBEC-Markovo Polje što zapravo znači da autobus ide u Dubec i prolazi kroz Markovo polje (kad dođe u Sesvete već je tuda prošao). Vjerojatno bi bolje bilo da u smjeru B piše samo DUBEC.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Meni se više sviđa naš riječki sistem.  Na prednjem displeju je samo broj linije i velikim slovima krajnje odredište, dok su na bočnom polazno i krajnje i jedno ili dva važna prolazna.  Gradske linije ionako imaju uvijek istu trasu, ali kod prigradskih puno znači. 
Naprijed:  30 PASJAK,  bočno: 30 Rijeka-Matulji-Rupa-Pasjak, a ako pak ide obilazno preko Škalnice onda piše 30 Rijeka-Matulji-Škalnica-Pasjak

conecto

Također mislim da je bolje i daleko razumljivije kad prolazna mjesta pišu iznad krajnje destinacije jer je to pravilan redoslijed.

npr. ovako...

...a ne ovako jer Sesvete dođu prije Dupca

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...