Displeji na autobusima

Autor tomobrad, Prosinac 02, 2007, 20:38:00

Mercedes bus

Isto tako kad ide prema Španskom na displeju piše:
115 ŠPANSKO
Bol. Sv. Ivan Jankomir

ChRiStIaN

Ima smisla. Vozi do bolnice.
@ Autobusi Hrvatska @

tramvajac 92

777 prema Jankomiru.

Melisa Kodžoman

Uopće mi nije jasno zašto je to trebalo mijenjati. I prije je pisalo ŠPANSKO - BOLNICA JANKOMIR. Napravila se još jedna tamo pa da ne bi bilo zabune ili što? Ovaj je natpis ružan, prije svega nagruvan i teško se čita.

tramvajac 92

Jer se bolnica zove Sv. Ivan.

ChRiStIaN

ZET se mora sam sa sobom dogovoriti dal budu pisali krajnje odrediste gore ili dole jer na jednoj liniji je ovak a na drugoj onak kaj stvarno nema smisla.
@ Autobusi Hrvatska @

Melisa Kodžoman

Citat: tramvajac 92  u Veljača 03, 2022, 16:13:17
Jer se bolnica zove Sv. Ivan.
Da, da, znam, ono je bio sarkazam. Poanta je da ne kužim ta gomilanja nepotrebnih informacija na displejima. Uostalom, zadnja stanica je pored bolnice, ali prilično daleko od ulaza (zašto je ta stanica uopće tako daleko od kružnog toka?).
Inače, linija 205 je najgora po pitanju previše riječi na displeju, do te mjere da su broju morali smanjiti font. Kao mora pisati da ide do bolnice Dubrava, a na skraćenoj 232 čija je glavna funkcija prijevoz do bolnice, piše samo POLICIJSKA AKADEMIJA. Ali mislim da smo svi već navikli na displejske idiotarije.

ChRiStIaN

Možda bi najbolje rješenje bilo da gore veće bude odredište (kvart) a da se dole izmjenjuje kud autobus prolazi. Postoji način da se to napravi i da se mijenja i bilo bi kud i kamo urednije od ovog gomilanja odredišta.
@ Autobusi Hrvatska @

421

Što god na displeju piše, kako god piše (velika ili mal slova) pitanja od strane putnika UVIJEK će biti.
Predloži(te) natpise, da pročitamo vaše ideje i razmišljanja.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

@Melisa

Na 205 je ažuriran displej tako da sad piše 205 Bidrovec - Markuševec, a u smjeru Dubrave samo 205 Dubrava. Sve velikim slovima i boldano.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Melisa Kodžoman

Citat: MAN truck bus  u Veljača 03, 2022, 20:25:54
@Melisa

Na 205 je ažuriran displej tako da sad piše 205 Bidrovec - Markuševec, a u smjeru Dubrave samo 205 Dubrava. Sve velikim slovima i boldano.
Ajde super  perfeto

smogovci.bbb2

Citat: 421  u Veljača 03, 2022, 20:02:38
Što god na displeju piše, kako god piše (velika ili mal slova) pitanja od strane putnika UVIJEK će biti.
Predloži(te) natpise, da pročitamo vaše ideje i razmišljanja.
- 115 bilo predloženo Centru da piše Bolnica Jankomir ali nije prihvaćeno jer aludira na "ludaru"  i onda su smislili ovo, puni naziv ludare kava
- kad je već tako na 115, onda bi mogli i na 228 napisati SVETICE-KBC REBRO-SVETICE
- 107 bi trebalo pisati ROBNI TERMINALI JANKOMIR
- 222 JARUŠČICA umjesto REMETINEC ili možda da piše REMETINEC JARUŠČICA
- Za linije 139, 141, 146, 148 umjesto RELJKOVIĆEVA trebalo bi pisati TRG DR. F. TUĐMANA
- 108 PRISAVLJE-GLAVNI KOLODVOR odnosno kontra smjer  PRISAVLJE-SAVSKI MOST
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 03, 2022, 21:54:49
- Za linije 139, 141, 146, 148 umjesto RELJKOVIĆEVA trebalo bi pisati TRG DR. F. TUĐMANA
E ne. Jer autobusi stoje na Reljkovićevoj.  Iako bi ja više volio da stoje na Zapadnom kolodvoru, da se to malo aktivira.
Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 03, 2022, 21:54:49
- kad je već tako na 115, onda bi mogli i na 228 napisati SVETICE-KBC REBRO-SVETICE
KBC Zagreb, jerbo prolazi i pored Jordanovca. Osim ako imamo izmjenu natpisa, pa da piše:
228 SVETICE
Bolnica Rebro/Bolnica Jordanovac koji bi se izmjenjivali.

Ja predlažem da se napravi jedan ispis displaya na 268. Nebitno koji.  ;)

smogovci.bbb2

Stoje na Reljkovićevoj al je Tuđman do i tram stajališta imaju naziv TRG. DR. F. TUĐMANA, zbog tog pivkan
Bolnica Jordanovac pripada KBC Rebro kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Na 268 je, koliko sam zapazio, standardiziran natpis 268 VELIKA GORICA i 268 ZAGREB GLAVNI KOLODVOR. Nema više varijacije na temu, a noćni je ostao isti.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"