Čazmatrans Vukovar – fotografije

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:01:04

Krpan

Ikarus IK115B (VU-213-T) kod tržnice

Ikarus IK115 (VU-214-T).
Bila su minimalno 4 solo Ikarusa i to VU-661-S, VU-213-T, VU-214-T i VU-956-Z, te minimalno 2 zglobna koja su 2004. rashodovana, s tim da je barem jedan bio u bojama Čazmatransa.

TAM 170 A 11 na autobusnom kolodvoru; postojao najmanje još jedan koji je rashodovan 2007.

Citat: M.A.N. boy  u Siječanj 26, 2011, 03:07:20
Bravo kolega krpan za ove slike već sam mislio kako nigdje nema slikanih starih čzt vu autobusa, a ovaj TAM 260 A 116 M je bio koliko se sjećam jedini TAM u crvenoj boji, a onaj mercedes MB 0317 je jedan od ona dva darovana iz autoroleja s tim da je ofarban samo donji dio u crveno a gornji je ostao isti ko u troleju.

Uz taj 260 A 116 M (VU-235-T) i VU-728-AL je bio crveni kao i taj, s tim da je VU-728-AL imao sivi interijer, okrugle farove i nije imao zavjese kao ni ovaj.

M.A.N. boy

haha svaka čast. već sam mislio da nema slika od tih autobusa al eto ipak se nađe. pogotovo se sjećam  TAMa 170 A 11 i da čini mi se da je bio još jedan ovaj ima nejednaka prednja vrata i nesto bijelo zalijepljeno na jednim krilima a koliko me sjećanje služi jedan je imao normalna vrata ne ovako iz kućne radinosti.

Shole

Citat: Krpan  u Siječanj 24, 2011, 08:57:44
http://i1232.photobucket.com/albums/ff376/krpan2061/IMG_12859s_Vukovar_TAM_260A116M_AK_2007.jpg

Ovakva unutrašnjost ide u kompletu sa kvadratnim farovima. Starije serije su osim sivog poda imala krov kompletno od drva, bez ovih bočnih rubova u plastici.  Po nekim naznakama, ovaj bi mogao bit ZET-ov, dok je od onih starijih jedan bio Riječki 491.  

Tomek

Ovaj 260A116M po stolcima i svemu ako je bio ZET-ov mogao bi biti ex gbr977 iz Samobora. Doduše nije preko drvenih stolaca imao naljepljena ove krpe, ali otprilike je unutra izgledao ovako. Probat ćemo sve to iskopati u nekih arhivama.

Krpan

"Krpe" su naknadno naljepljene u Čazmatransu između 2005. i 2007. godine.

Ja bih rekao da je čak i VU-963-AF ex. Autotrolej, prvenstveno zbog sjedala koja nisu drvena, a u opisu voznog parka Autotroleja piše da je neka serija imala kožna ili tapecirana sjedala. Ako nešto pomaže oznaka 260 A 116 VU-728-AL i VU-963-AF je stajala izvan prednje haube tj. iznad lijevog fara.

Oni riječki Sanosi S200 iz prve serije koji su imali slabiji motor, kakve su oni imali lukove kotača, okrugle kao npr. 518,532 ili "odrezane" slične kakve su imali Ikarusi IK108? Jer u Vukovaru je bio jedan S200, sve do 2005., i čini mi se da bi taj mogao biti isto Autotrolejev!

Tomek

ZET je imao 2 komada 260A116M sa tapeciranim sjedalima, gbr 976 i 981 u AP Samobor, naprijed su imali okrugla svjetla.

Shole

Dva M Tama su iz Rijeke završili u Vukovaru.  491 je tamo dobio Vu-963-AF i vozio je negdje do 2005. i imao je tapecirane stolice, dok je drugi TAM imao drvene a to je bio ex 502 koji je dobio Vu-728-AL i vozio negdje do kraja 2006.   491 je 85. a 502 je '86. godište tako da su oba sa okruglim farovima i drvenim krovom

conecto

Citat: M.A.N. boy  u Veljača 03, 2011, 16:32:15
pogotovo se sjećam  TAMa 170 A 11 i da čini mi se da je bio još jedan ovaj ima nejednaka prednja vrata i nesto bijelo zalijepljeno na jednim krilima a koliko me sjećanje služi jedan je imao normalna vrata ne ovako iz kućne radinosti.

Ovo krilo s dva stakla potječe s nekog novijeg 190 A 109.

Citat: Tomek  u Veljača 04, 2011, 08:56:25
ZET je imao 2 komada 260A116M sa tapeciranim sjedalima, gbr 976 i 981 u AP Samobor, naprijed su imali okrugla svjetla.

Ne znam za Samobor, ali u APD je 1988. stigao jedan novi bijeli 260A116M s troja široka vrata, tapeciranim niskim sjedalima (pravim a ne ovakvim drvenim s nalijepljenom krpom), ručnim mjenjačem 4 brzine i okruglim farovima. Kasnije je vjerojatno završio u AP Samobor ili APVG, ali do negdje 1992. je bio u APD s garažnim brojem 622.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

M.A.N. boy

Sjećam se dobro tog autotolejovog TAMa nisam znao koji je gražni broj bio, al se sjećam drvenih stolica, okruglih farova i 3-oja vrata je imo, bio je u standardnoj čzt boji u to vrijeme onoj crveno-plavoj, odale su ga naljepnice DRŽITE SE ZA RUKOHVATE RADI NAGLOG KOČENJA! E a ovaj drugi s tapeciranim sjedalima mislim da je bio ofarban u svijetlozelenu nijansu sa tamnozelenim prugama ispod prozora i na dnu busa. Ako je imao jednokrilna vrata onda je to taj. kolko me sjećanje služi onaj MAN SL  200 (VU-402-AB) je također bio identično obojan a kasnije prefarban.

M.A.N. boy

al ispravak taj drugi TAM kojeg sam se sjetio je imao četvrtasta svjetla, vrata sa jednim krilom i tapecirane smeđe klupe tj više ko imitacija kože je bilo.

Shole

Moguće da je to bio također Riječki 555.  On je navodno isto završio u Vukovaru, ali nije provjereno.  Iznutra (krov) je bio identičan kao onaj sa krpom na stolicama.  Brown interijer.

M.A.N. boy

Vrlo lako moguće kolega shole. Eto ako se neko sjeća bolje od mene,od kolega koji duže prate. Ja se osobno nisam vozio u njemu, vozio je na prigradskim linijama, šarengrad, lovas itd. Znam samo da je uvijek bio krkljanac za  ući kad bude kraj nastave (a kretali su iz Borova naselja) po tom sam zapamtio ta jednokrilna vrata. A pred kraj radnog vijeka zamijenili su mu zadnja vrata i to sa nekog bijelog TAMa pa su odudarala dosta, a ubrzo nakon toga ga više nisam viđao.

5AR

mate

Jucer na liniji Vukovar - Zagreb

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !