Čazmatrans Vukovar – fotografije

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:01:04

Doki21

Sprinter jutros na kratkom odmoru

mate

Iveco na posebnoj vožnji (ŽNK Graničar), Starliner i Skyliner na Vukovar - Sl. Brod - Zagreb

Doki21

Regio na kratkom predahu na AK Vukovar ;)

mate

I vukovarska petica je počela s radom, naravno u prepoznatljivim bojama ČZM Vukovar. Ovaj tjedan bi po rasporedu trebala biti na drugom Zagrebu (12.15/19.00)...

Doki21

Baš joj je dobro legla shema,drago mi je da je i Vukovarcima konačno došla petica(nadam se ne i zadnja) jer znam da će bit mažena i pažena i da još jedno pitanjce je li mi može netko samo reć što je ova crna plastika pored desnog prednjeg kotača ispod bunker jer to neki senzor ili radar  ili nešto drugo :)

Marko NS

Doki21
To je side guard assist koji sluzi da autobus prepozna bicikliste i zakoci ako ga kasno primeti vozac.
Evo jedan kratak video kako i iznutra izgleda :)

Doki21

Marko puno vam hvala na pojašnjenju :)

steyr1985

Našim jezikom senzor mrtvog kuta. Na gradskim mercedesom nema funkciju kočenja busa ( bar ne u mojoj firmi) ali zato na radnoj ploči signalizira jednim žutim trokutom  također i alarm a i u vozačevo sjedalu  na desnoj strani vibrira na upozorenje.

lussin

Žuti/crveni trokut se nalazi i u A stupu

steyr1985

Da upravo tako kod Mercedesa. Ovih dana na probi novi MAN sasvim  drgacije od Mercedesa

Marko NS

Nema na cemu uvek rado makar se oko EvoBusa razumem dobro, i ne moj da mi persiras nisam ja bas toliko star  :D

tramvajac 92

Uobičajeno je na forumima da smo svi na ti  ;) bez titula, gospoda i sličnoga

Doki21

Jebaiga stvar odgoja Al dbr pa sad znam za ubuduće  ;D

Marko NS

To je svakako naravno za pohvalu :)
Sad da postavim i ja jedno pitanje jel samo glavni pogon vozi Ino linije ili ce nekad i ova Setra da vozi Nemacku ? I jel se zna nesto vise oko 531 DT sto se nadam da ce doci :)

Doki21

Citat: Marko NS  u Studeni 24, 2021, 00:07:10
To je svakako naravno za pohvalu :)
Sad da postavim i ja jedno pitanje jel samo glavni pogon vozi Ino linije ili ce nekad i ova Setra da vozi Nemacku ? I jel se zna nesto vise oko 531 DT sto se nadam da ce doci :)

Međunarodne linije kao npr. Za njemačku ili Srbiju vozi Rj Međunarodni prijevoz i to vozi čazmatrans promet sa svojim dozvolama dosad kolko ja znam nijednom skoro nije vozio neki Vukovarac  inozemnu liniju bar što će tiče linija za Njemačku ,ali također ČZM VU ima i svoje linije za Srbiju,a to su Osijek-Beograd i Osijek-Novi Sad ali u zadnje vrijeme to voze samo lasta i šidexpres tako da neznam možda je istekla dozvola ili je jednostavno korona došla na svoje.Također da na dodam da obično autobusi čazmatrans prometa voze inozemne linije ali svakako nije im uopće problem iznajmit bus od Vukovaraca ili karlovčana pa i šibenčana. Malo sam razdužio odgovor oprostite mi ,ta će setra teško na liniju za Njemačku jer "velika" čazma ima dovoljno svojih buseva ali nikad se nezna prije će ta setra bit na posebnoj vožnji u Njemačkoj nego na liniji.

A što se tiče S531DT doći će sigurno ali je pitanje u koji Rj pošto je kolega mate spomenuo Rj MP i Vukovar  a i čuo sam  da bi trebale doc dvije S531DT tako da vidjet ćemo vrijeme će pokazat šta je u pitanju. :)