Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

leonardo123

Citat: driverzg27  u Listopad 30, 2018, 15:26:26
jel ima kakvih info di ce se okretat 226 i 203? isto kao svaki put do sad kod Skenderice ili ce ih pustat do krematorija?
Ovisno o mogućnosti prolaska, zadnjih godina su vozile do Krematorija, s tim da ove godine idu 3 busa na 226 i 1 na 203. Obično cestu zatvore kod Kamenitog stola pa busevi mogu normalno prolaziti.

Poslano sa mog CUBOT_X18_Plus koristeći Tapatalk

driverzg27

skolski 6 X X  na 226 ako neko ima sliku ili gbr nek stavi ak hoce...106 ide svakih 3 minute....
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Mirogoj vozi bar 30 autobusa, većinom Citelis 18, nešto Citara i moguće jedan biodizel. Ove sam vidio jutros.
180, 183, 184, 185, 189, 190, 191, 192, 741
742, 743, 745, 747, 749, 755, 756, 759, 760, 761, 768, 769, 770, 771, 773, 776, 777, 778, 779, 780

marin

Bome ih je i trebalo od 10 do 13h sati toliko, rulje bilo do Frankopanske skoro, u jednom trenutku nije više autobusa bilo jer su svi otišli gore, a za dole slabo putnika, ali brzo su došla 2 prazna i još nekoliko punih. Na 189 su nešto brejkala treća vrata pa se 5 min stajalo na semaforu Degenova. Citari nisu niti trebali bit tamo zbog vrata, ako su svi bez senzora, mogli su bit svi Citelisi. Biodizela ionak nije bilo. A Citelisa je bilo još oho ho po drugim linijama, taman umjesto Citara ovih. Gbr, 772 je u međuvremenu krepao i otišao za garažu, curil mu je antifriz.

tramvajac 92

Biodizel je ziher gore, znam taj zvuk. Valjda je biodizel dignut od nekuda.

Tomek

marin

Ok, onda hvala na informaciji. Biodizeli nisu problem, Citari su (kad se već može bez senzora). Zato se ne stavljaju na 109, a jučer je bilo još gore nego u 109.  ;D

Volzhanin

Nije uopće problem ni sa Citarima ako su redari znali i htjeli odraditi posao kako treba...izvana su oni otvarali vrata preko privole i zadržavali ih da se ne zatvore a kad se autobus natrpa jednostavno se ručica ventila okrene i vrati natrag i vrata se zatvore...

421

Ajde se odluči: privola ili ručica ventila izvana!?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Volzhanin

Dobro sam odlučio i napisao...preko privole otvore vrata izvana, vozač isključi privolu i kad treba ić ća - samo ručicu ventila okrenut  hi

marin

Da, istina, može se ispumpat zrak na trećim i četvrtim vratima, i kad redar znak da se vrata zatvaraju, vozač stisne tipku za odzračivanje i zatvore se sama 3. i 4. vrata.
A nije li jednostavnije samo poslat autobuse sa tipkama za svaka vrata posebno? (kocke MAN, Citelis, NG313...) Jasno u APD trebaju Citari kad nemaju drugog izbora. I da, nisam naglasio da npr kad bus ide za Krematorij, stane na Mirogoju i tamo nema redara na toj stanici. Ljudi nagrnu ko ludi za krematorij u ionako već pun bus. Kakav Citaro, to je smrt za takve situacije stojiš po 2-3 minute na stanici više nego s drugim autobusima. Citare na 172, 176, 121, 136.....Ionako nema gužve tad, stavljaj bilo di samo ne na 106.

smogovci.bbb2

A zašto onda APD ne šalje Lion's-e G dok vozi 106 nego su Citaro-i
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

@smogovac
A Lion's City G nemaju senzor? umnik2
@marin
Ne bih baš rekao da će pritiskom na tipku za odzračivanje pipca za otvaranje u nuždi prisilno zatvoriti treća i četvrta vrata.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

421

@marin
U slučaju Krematorij otvoriš samo prva i druga vrata i čekaš reakciju ili pričekaš da se vanjski putnici počnu kretati prema otvorenim vratima pa dadeš privolu, sa zadrškom.
Privolu dadeš samo ako moraš.
Ima i solucija dva > unutarnji razglas kojim putem ugrađenog mikrofona kažeš rečenicu tipa " bus123 ne može krenuti otvorenih vrata".
Vjeruj mi, obje su mjere učinkovite.
Imao sam prilike voziti Citara na 106, i uopće nisam imao problema niti ikakvog zastoja kako ga ti opisuješ - govorim o radnom danu po preuzimanju linije od APP.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln