Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

sokre

Zna li se razlog zašto linija 106 na Sisvete ne ostaje 106 nego se pretvara u izvanrednu.

Ista je trasa, samo su češći polasci ..

Ivan

Citat: sokre  u Studeni 01, 2011, 21:42:04
Zna li se razlog zašto linija 106 na Sisvete ne ostaje 106 nego se pretvara u izvanrednu.

Ista je trasa, samo su češći polasci ..
Nije ista trasa, izvanredna linija ide širim i jednostavnijim putem preko Medveščaka (natrag preko Nove Vesi) i Mirogojske dok 106 ide preko Grškovićeve i Bijeničke, isto kako i za Miroševec izvanredna linija ne vozi preko Grižanske kao 206 nego preko Gojka Šuška i Oporovečke.

Ne znam, onda očito treba sljedeće godine odstraniti taksiste jer ovo sa zastojem zvuči glupo...

tramvajac 92

Nekoliko dana prije i poslije vozi sa više autobusa, redovnom trasom.
Baš i nije ista trasa.
106 vozi po Grškovićevoj i Al. H. Bolea, a izvanredna linija po Medveščaku i Mirogojskoj.

Čini se da smo Ivan i ja pisali u isto vrijeme..

marin

Citat: tramvajac 92  u Studeni 01, 2011, 20:20:20
Buseva je bilo dosta, ali su zapeli u koloni, a kad zapnu u koloni..
Ne, nije ih bilo dosta, bar ne za to vrijeme jer ljudi su dolazili i dolazili, busevi su se punili i odmah odlazili na Mirogoj, a nisu dolazili zbog manjka ljudi gore, i zbog još nekih razloga (gužva, ali ne samo to bilo je i kraćih kvarova...)!

conecto

Možda netko povuče pouku za iduću godinu. Zašto se ne razdvoje trase taxija i autobusa, taxi bi npr. mogli startati iz zatvorenog dijela Draškovićeve. Ionako ne bi trebali biti direktna konkurencija besplatnom prijevozu autobusa koliko-god se reklamirali kao jeftini (jeftiniji možda nego prije ali većini je i to ostalo skupo).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

"ZET ne provodi politiku, nego izvršava politiku Grada. Odluke ne donose ni Baričević niti Čović – nego Grad – koji plaća"

A grad - to sam JA!!! - MB

To je kao da ja odem u pekaru po kruh i onda "odlučim" da ga neću platit jer ja "plaćam" (ili ne plaćam) pa shodno tome donosim odluke što ću platiti a što neću.

"Ako netko plaća godišnju ili mjesečnu kartu, nikada se neće i nikada nije naplaćivao prijevoz posebno – to je ravno ludilu."

On "kao zna" nešto o tome, izvanredne linije UVIJEK su se naplaćivale posebno, "mjesečne i godišnje karte" vrijede samo za redovne linije iako je i taj tarifni sustav sulud i neusporediv s bilo čime u svijetu pošto te karte vrijede neograničeno za sve linije i neograničen broj vožnji.

Ali zato je jasno tko je ovdje ograničen i zbog takvih ograničenih smo stigli tu gdje smo.

Pored svega jasno je da se Holdingu i ZET-u crno piše za što se pobrinuo njegov "rodonačelnik" (kako on to za sebe voli reći), a podržava ga gradska skupština koja je načelno "protiv" ali ipak diže ruke "za" njegove majmunarije jer im ne odgovaraju prijevremeni izbori u ZG (navodno se "brinu" zbog dodatnog nepotrebnog troška).
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Za dodatne linije na Sve Svete se plaćala redovna karta koja je vrijedila kao i sve ostale u 1. zoni a vrijedili su pokazi, nije bilo posebnih, siguran sam u to 100%, i pretpostavljam da je to bilo planirano i ove godine, jer mislim da da na taj dan dođe toliko ljudi koji inače ne koriste ZET da je to sasvim dovoljno da pokrije troškove. Mislim da i nije bilo rasprave o promjeni toga, samo kad u razgovor uđu retardirane Bandićeve fore onda se počne na sve strane pričati bez argumenata.

221

Točno, linije za groblja su uvijek bile kao redovite. Imaš pokaz - pokaži ga, nemaš - kupi kartu.

Conecto, koje su se izvanredne linije naplaćivale (znam samo ovu za Sljeme)? I zašto se linija 295 naplaćuje (nigdje ne piše da je izvanredna)?

Westin

Citat: 221  u Studeni 04, 2011, 20:36:34
Točno, linije za groblja su uvijek bile kao redovite. Imaš pokaz - pokaži ga, nemaš - kupi kartu.

Conecto, koje su se izvanredne linije naplaćivale (znam samo ovu za Sljeme)? I zašto se linija 295 naplaćuje (nigdje ne piše da je izvanredna)?

Ne piše nigdje samo u voznom redu piše da karte vrijede samo kod vozača kupljena i  Mislim da je 10 kuna u jednom smjeru

conecto

OK, moja greška (MB mi digao tlak), posljednjih niz godina za groblja su vrijedili naravno svi pokazi, oni ostali su kupovali kartu, ali to nikako nije pokrilo toliku hrpetinu angažiranih buseva. Ali nikad nije bilo besplatno kao sad, ZET će lijepo samo pripisati još hrpu gubitaka na sve ove dosadašnje, a humani gradonačelnik će još više moći javno ismijavati bolesni Holding koji je njegova izmišljotina i njegovu "nesposobnu" upravu.

Ipak, nekad su se sve izvanredne linije posebno naplaćivale pa tako za groblja u te dane, ili za Zagrebački velesajam (nekad je to bila vrlo popularna manifestacija da je prijevoz za njegova trajanja bio organiziran na sličan način - vozio APP), ili za Sljeme pošto je autobus tamo provozio zapravo kao nadomjestak žičare koja se također uvijek posebno plaćala. Kasnije je to ukinuto, ali nedavno se opet vratilo i od tada više nema potrbe za dodatnim autobusima koje je vikendima osiguravao APD dok je redovne polaske uvijek (kao i sada) odrađivao APP. 295 uvijek je spadala u izvanredne linije gdje se posebno naplaćivala karta, nekad je vozila i srijedom, sad već dugo samo nedjeljom.
A GDJE JE POANTA?

421

Svojedobno je i linija za Mercatone bila izvanredna...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: 421  u Studeni 06, 2011, 09:53:43

Svojedobno je i linija za Mercatone bila izvanredna...
A kad je prestala biti, samo su maknuli te polaske  >hammer<

Tomek

Evo par fotki od 31.10., znači dan prije Sisesveta kad se već vozilo pojačano
Kaptol - gbr 22 je kućica za vozače

Citari na sve strane
Iskrcaj na Mirogoju

Ukrcaj na Mirogoju

Ovaj juri za Krematorij

Ovaj se spušta sa Krematorija

A ovaj s Mirogoja

tramvajac 92

Vrijeme je da se ova tema opet aktivira, pa evo plana:
Citat:U ponedjeljak, 29., utorak, 30. i srijedu 31. listopada, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se vozni red radnog dana koji će po potrebi biti reduciran, a redukcija se planira na linijama: 109 Črnomerec – Dugave, 114 Ljubljanica – Prečko, 115 Ljubljanica – Špansko, 121 Črnomerec – Karažnik – Gajnice, 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 219 Glavni kolodvor – Sloboština, 221 Glavni kolodvor – Travno, 223 Dubrava – Trnovčica – Dubec, 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište i 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica.

U petak, 2. studenoga, u primjeni će biti subotnji vozni red, osim autobusnih linija na kojima će biti primijenjen vozni red radnog dana, a to su: 107 Jankomir – Žitnjak, 140 Mihaljevac – Sljeme, 159 Savski most – Strmec Odranski, 204 Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg, 222 Remetinec – Žitnjak, 225 Sesvete – Kozari Bok i 232 Dubrava – Jazbina.

Isto tako, po posebnom voznom redu, koji će biti dostupan na terminalima i početno-krajnjim stajalištima, prometovat će sljedeće linije: 109 Črnomerec – Dugave, 228 Svetice – Rebro – Svetice i 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica.
To se na 204 očekuje veliki priljev putnika, kad ostaje vozni red radnog dana?