Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Bio sam i ja danas na Mirogoju. Dolazio sam s druge strane pa je moje prijevozno sredstvo bio MAN Lion's City kojem ne znam gbr. Ono što sam uspio vidjeti i čuti hodajući Mirogojem uz Remetsku jest da su se Citelisi mučili po prilično ravnom dijelu trase. Ipak CNG motor nije za to. To nije pljuvačina po Citelisima nego po organizaciji koja nakon toliko godina nije shvatila da CNG motori nisu za neke stvari. Razumijem da APP nema što poslati na takvu vrstu prijevoza jer su NG 312 stari i ne bi podnijeli puno opterećenje, a NG 313 i Citara G nemaju dovoljno da sve mogu pokriti. No, onda se ZET morao malo drugačije organizirati.
Po meni bi bilo bolje da je Dubrava sa svojim dizel autobusima preuzela kompletan prijevoz na groblja. Citelisi su mogli ići na ravne i manje opterećene linije poput 121, 134, 281, 218, 212, 607... i ostale linije koje mogu voziti bez obzira na pogon kojem linija pripada jer je sve to ZET. Dio NG313 ili Citara G iz APP-a je mogao i na 268 ako bi trebalo. Da ne bi netko rekao da je to komplicirano, puno praznih kilometara, needuciranost vozača na linije iz drugog pogona, bla bla bla... Sve su to samo izgovori. Tko želi, nađe način, a tko ne želi nađe izgovor.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Fokus ti je malo skučen u razmišljanju.
APP pokriva manje  (Mirogoj,Krematorij)nego APD (Miroševec, Srebrnjak, Markovo polje) i u km smislu i u putničkom.
I nije izgovor nego praksa.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

Jel bitno tko koliko pokriva? Bitno je da APP nema što poslati uz brijeg, a Dubrava ima. Kako to postići? Onako kako sam napisao.

dominik,

APP nema što poslati uz brijeg a danas su na svim gradskim linijama dizeli umjesto Citelisa??
Nije li očito da su ciljano završili gore?

421

@DW
"Jel bitno tko koliko pokriva?"
DA!
Citelisi su manjeg kapaciteta,rade više obrtaja u manje km i rolaju se sa Mirogoja/Krematorija nizbrdo.
APD zbog dislociranosti Markovog polja treba sve više  bus123 bus123 bus123, a pametniji dio putnika iz Sesveta koristi prijevoz do Dubrave smanjujući pritisak na redovne ravničarske linije.
Imao sam dobrog profu na faksu dok je to još bio faks.

Dreamwalker

421 na kojim je sve redovnim APD linijama prometovao zglobni autobus i koliko komada?

421

Obzirom da je danas nedjeljni raspored, a fokus je bio na prijevozu prema grobljima, ovo je pitanje irelevantno.
Nedjeljna praksa disponiranja neznatno je izmijenjena, a solo su zadovoljavali svojim kapacitetima na nelinijama koje su vozili.
Točka.

Dreamwalker

Ajmo onda ovako:

Citat: 421  u Studeni 01, 2019, 21:20:51
Fokus ti je malo skučen u razmišljanju.
APP pokriva manje  (Mirogoj,Krematorij)nego APD (Miroševec, Srebrnjak, Markovo polje) i u km smislu i u putničkom.
I nije izgovor nego praksa.

Zašto je točno bitno koja garaža koliko pokriva?
Citat: 421  u Studeni 01, 2019, 21:40:17
@DW
"Jel bitno tko koliko pokriva?"
DA!
Citelisi su manjeg kapaciteta,rade više obrtaja u manje km i rolaju se sa Mirogoja/Krematorija nizbrdo.
APD zbog dislociranosti Markovog polja treba sve više  bus123 bus123 bus123, a pametniji dio putnika iz Sesveta koristi prijevoz do Dubrave smanjujući pritisak na redovne ravničarske linije.
Imao sam dobrog profu na faksu dok je to još bio faks.

Ako je ovo boldano odgovor, onda nisi shvatio o čemu sam ja pisao. Da bi nešto išlo nizbrdo, prije se treba popeti uzbrdo. Autobus pod punim opterećenjem s CNG motorom se muči po ravnome, a uzbrdo ne želim ni zamišljati na što je to ličilo. Da bi se Citelisi maknuli iz takvih uvjeta, komplet prijevoz na groblja je mogla preuzeti Dubrava koja ima dizel autobuse. Zauzvrat je APP mogao voziti i Dubravine linije. Zanimalo me koliko je dizel zglobnih autobusa danas APD dao na redovne linije, odnosno s koliko je takvih autobusa raspolagao van izvanrednog prijevoza, stoga pitanje nije nimalo irelevantno.

marin

Siguran sam da je to previše komplicirano za papirologiju između pogona, pripreme autobusa da budu dan ranije izmjenjeni po garažama itd.
Trebaju se i Citelisi malo pomučit, vožnja do Mirogoja traje 10 min, prema tome da ide i 10 na sat kao neki pojedini Citelisi u brijeg opet je dovoljno da se svi putnici prevezu tih par km. A sad što oni trpe, jbg, zašto ih se kupilo, a da se nije isprobalo kolko su jaki.

421

"Autobus pod punim opterećenjem s CNG motorom se muči po ravnome"
OTTO motor uz isti učinak Nm/ok min s Diesel, daje zvuk "mučenja" i subjektivan je dojam.
APD u voznom parku ima  68 zglobnih  bus123 bus123 bus123.
O530G > 11kom,  O530GL > 47kom,   MAN Lion`s City G > 10 kom
Od tog broja 58 komada su s 4vora vrata pa su bili angažirani na izvanrednom prijevozu.
Na Markovom polju bilo je angažirano 25, na Miroševcu 20 komada dok je od ostalih 13 nešto bilo u pričuvi ili ciljanim linijama, nešto u kvaru.
IVECO Citelis 18 CNG > CURSOR 8> 7790 cm= 228kW 1100Nm/1080 ok/min > 40+86 putnika ZF Ecomat
O530GL >  om457hLA> 11967 cm3= 220kW  1250 Nm @ 1 200 ok/min > 42+118 putnika VOITH DIWA
umnik2 Sad izvuci poučak iz ovih podataka koji su ti btw dostupni na http://www.autobusi.org , a kao novopečenom GM još dostupniji.
hi O&O kava

NP-549

Isti učinak nećeš imat nikad. Bus ima manji okretni moment i to još u manjem rasponu okretaja. CNG zglobni su koma od prvog dana,  i naši riječki i vaši ZET-ovi,  i ti to jako dobro znaš

smogovci.bbb2

421 nekaj ti ne štima računica. Kolege forumaši su vidjeli 4 zglobna Citara sa trojim vratima na Miroševcu umnik2
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Tehnika se kvari pa se poseže za svim mogućim resursima s linija ili iz garaže.
Ili su komunalni/prometni redari isto radili taj dan  ;D

MAN truck bus

Na Miroševcu je bilo dežurno vozilo komunalnog redastva.  :)evil
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.