Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

hochdecker

Fino, fino. Jesu možda kakve Setre serije 400 u planu i za Samoborček-norček ? Nego, ak se smije znat kaj su ti to "kopali" po S411VIP u Ulmu (vidi se na par slika)?

Slavuj

joj kako bi rado otisao u setrinu tvornicu al je problem kaj me nema tko vodit... ak ide tko javite se he he. a kolika brodurina gore ha ha ha ha

goranxxx

Citat: hochdecker  u Listopad 14, 2008, 20:19:08
Fino, fino. Jesu možda kakve Setre serije 400 u planu i za Samoborček-norček ? Nego, ak se smije znat kaj su ti to "kopali" po S411VIP u Ulmu (vidi se na par slika)?
Ja sam nešto načuo prije tjedan dva da se na vip klasi spremaju zamjeniti mjenjač, očito vip driver nije zadovoljan automatikom pa ugrađuju klasični mjenjač
SETRA 417 HDH

prakticar

Dečki (i cure, ako ima koja?), već vas se neko vrijeme spremam pitati jedno glupo pitanje, na koje je možda i bilo odgovoreno ali nisam našao. Zbog čega je na logu Setre slovo "K", kad tog slova u imenu SETRA nema ni u tragovima? ;D

Pretpostavljam da postoje povijesni razlozi, pogotovo što sam isti taj logo vidio sada i na oldtimeru (koji mi je, usput rečeno, prekrasan) :)

manoplan

Citat: prakticar  u Listopad 15, 2008, 09:02:52
Dečki (i cure, ako ima koja?), već vas se neko vrijeme spremam pitati jedno glupo pitanje, na koje je možda i bilo odgovoreno ali nisam našao. Zbog čega je na logu Setre slovo "K", kad tog slova u imenu SETRA nema ni u tragovima? ;D

Pretpostavljam da postoje povijesni razlozi, pogotovo što sam isti taj logo vidio sada i na oldtimeru (koji mi je, usput rečeno, prekrasan) :)

Slovo K predstavlja prezime Kässbohrer po utemeljitelju tvornice Karlu i njegovom sinu Ottu.
Ime Setra dolazi od riječi "Selbsttragend" (samostojeća,samodržeća)

prakticar

Aaaaaaa, pa znao sam da je nešto turbo jednostavno! :D

Sad mi je "sjelo" i da sam sto puta vidio da piše Kässbohrer - Setra 8)

Hvala ;)

vipdriver

jos neki detalji da se rijese dok je pod garancijom.....tako to rade nijemci(bez puno pitanja)

erobuss

Sad sve ovo iznad napisano premjestite u podforum 'Proizvođači' -> Setra  ;)

Nakon što to učinite brišemo postove  jer su off topic.

Slavuj

danas sam vidio BMC-a sa naljepnicom kakavu ima trendliner. bijele boje je ostao

mansg313

Na moje iznenedjene 176 ja mislim 313 setra kakve ima i autoturist vozila Samobor-A.K. Zagreb. :o

goranxxx

Citat: mansg313  u Listopad 16, 2008, 21:47:07
Na moje iznenedjene 176 ja mislim 313 setra kakve ima i autoturist vozila Samobor-A.K. Zagreb. :o
Nije 313 nego najobičnija 315, takvih je 5 u samoborčeku i 5 u autoturistu, klasični mjenjači, bez klime i zavjesa, plastični zicevi, MAN motori, blokada na 105, uglavnom sve imaju oko 2 milijona kilometara  osim 175,176,177 jer su skoro godinu dana stajale bez tablica u samoboru ::| ::| ::| ::|
SETRA 417 HDH

goranxxx

Stalno one voze samo kaj su 173 i 174 na lokalima u okolici Jaske a 175,176,177 voze djecu u Svetoj Nedjelji, a povremeno naravno uskaču al više vikendom na linije za Zagreb 8)
SETRA 417 HDH

hochdecker

http://turist.samoborcek.hr/slike_autobusa/8

Osvanula nova rubrika - "SAMOBORČEK NA TERENU", pretpostavljam u suradnji vipdrivera i Uprave Samoborčeka. Ima par slika autora sa foruma ako se ne varam...

goranxxx

malo su se zaj.. a izgleda da pojma nemaju da više nemaju ni malu setru ni mercedesa, a tek isuzu?
SETRA 417 HDH