Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

Majstor

Ne  NESPORAZUM takve su kupljene od istoga prevoznika i Samoborčekove / sorry /
Samo mi sudite pošteno !

conecto

Prema ovom tekstu izgleda da se pojavio neki "novi Zovko"  ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

manoplan

Citat: Tomek  u Studeni 26, 2010, 09:08:26
Samoborček je u stečaju
http://www.poslovni.hr/vijesti/samoborcek-doo-dobio-stecajnog-upravitelja-164725.aspx

Ovo ne znači da je Samoborček u stečaju, nego da je sud odredio privremenog stečajnog upravitelja (što nije isto).

Očito je da ne postoje jasne okolnosti koje bi dovele do pokretanja stečajnog postupka pa je sud odredio privremenog stečajnog upravitelja čija je zadaća (uglavnom) da provjeri pravo stanje stvari u poslovnoj dokumentaciji dužnika i da nakon toga podnese izvješće na osnovu kojeg će sud odlučiti ima li osnove za pokretanje stečaja odnosno stečajnog postupka  ;)

Ovakoj praksi pribjegavaju trgovački sudovi kada ne mogu utvrditi postojanje ( odnosno nepostojanje) stečajnog razloga.

Tomek

hochdecker

ta firma se uopće ne spominje u izvješću revizora za 2009. godinu u kojoj se navode najveći vjerovnici Samoborčeka ;D

erobuss

Oprostite, ja veće gluposti nisam čuo zadnjih 10 godina, poslije upada tenkova u Hercegovačku banku. Privatna tvrtka u 100% vlasništvu, posjeduje toliku imovinu i po prijavi XY-a sud postavi privremenog upravitelja.
Stanje kod nas je sljedeće u ovakvim slučajevima: sud donese odluku o pljenidbi dijela imovine u iznosu koji može izmiriti potraživanje.

Zar se u RH svima ne jamči nepovredivost prava vlasništva!?

manoplan

Najveći dio nesporazuma se može pripisati novinaru portala poslovni.hr.
On površno pristupa problemu i u članku donosi malo informacija nabacanih na hrpu. Naslov glasi : ''Samoborček dobio stečajnog upravitelja'' što bi se moglo protumačiti da je Samoborček u stečaju i da nema kontrolu nad svojom imovinom.
Koliko ja razumijem trgovačko pravo, u postupku dokazivanja pred Trgovačkim sudom bitno je dokazati svoja potraživanja ili dokazati nesposobnost privrednog subjekta da podmiri svoje obaveze prema dužnicima u određenom razdoblju. ( pa se onda naplatiti iz stečajne mase ). Kako vjerovnik (Biotron d.o.o.) ni jedno, ni drugo nije uspio dokazati, sud je postavio privremenog upravitelja da utvrdi tko tu koga  >hammer<

tomekk

Citat:Privremeni stečajni upravitelj je jedna od mjera osiguranja u prethodnom stečajnom postupku koju određuje sudac u rješenju o pokretanju prethodnog postupka ili u naknadnom rješenju ako smatra potrebnim da se ta mjera odredi kako bi se spriječilo da do donošenja odluke o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupaka ne nastupe takve promjene imovinskog položaja dužnika koje bi za vjerovnike mogle biti nepovoljne

Citat:Postavljanjem privremenog stečajnog upravitelja i određivanjem zabrane raspolaganja imovinom dužnika, ograničava se raspolaganje imovinom dužnika od strane tijela dužnika ( uprave, nadzornog odbora, skupštine članova) i dužnika pojedinca, te ovlast za raspolaganje imovinom dužnika prelazi na privremenog stečajnog upravitelja.
Dužnost privremenog stečajnog upravitelja prestaje donošenjem rješenje: o otvaranju stečajnog postupka u kojem se imenuje stečajni upravitelj, obustavi stečajnog postupka zbog povlačenja prijedloga , odbacivanjem prijedloga ili odbijanjem prijedloga za otvaranje stečajnog postupka.

Više o stečaju možete pronaći na stranicama trgovačkog suda  ;) Trgovački sud u Zagrebu
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Neki bijeli bus je viđen u garaži Samoborčeka, vidio sam ga izdaleka pa ne znam o čem se radi, čini mi se kao prigradski, jel zna tko o čemu se radi?

Slavuj

Snijeg je padao u Samoboru pa ti se možda učinilo  :D

hochdecker

Citat: Slavuj  u Studeni 29, 2010, 21:24:14
Snijeg je padao u Samoboru pa ti se možda učinilo  :D
je padao je, ali iza gbr. 112 koji već duže stoji u kvaru u garaži stoji jedan bijeli bus veće nekoliko dana

Majstor

Nije mu se pričinilo bijeli MBenz O404
a onaj u kvaru je bez mjenjača nema sredstava za zamjenski / naručen davno dio plaćen /
Samo mi sudite pošteno !

hochdecker

315GTHD ljubičasta (No.5 DU) parkirana u garaži Samoborčeka...

Tomek

Jučer je bila parkirana u autobusnom u Zagrebu.