ex Laurus Zadar (ex Larus)

Autor kriticar, Studeni 02, 2008, 08:56:10

Zadarsko dite

Larus jos "zivi" iskljucivo zahvaljujuci tome sto u jednom ministarstvu sjede oni koji sjede. Kad ne bi bilo njih, dosli bi i tu djelatnici druga dva ministarstva i malo procesljali poslovanje. Sto bi nasli - ko zna, a? Sto se vozaca tice - koliko kuca je napravljeno zahvaljujuci "tunelu"? Zna li se i sad desiti da autobus ode u Dubrovnik i nazad a u blagajnu se prikaze jedna (1) prodana bjelica? Malo karikiram ali - ne puno. Zeli li koji od vrlih drajvera malo i o gorivu?

Larusovac

Dragi gop. Ivan x ja se gazdi ne ulizujem nego samo pošteno radim svoj posao. a to što mi se produžuje ugovor na dva miseca meni ne smeta jer ipak ne radim na crno. a tako je i s ostalim kolegama. Vi našeg gazdu uopće ne poznajete i kako ga morete osuđivati da je on isti kao vozači. ne znam odakle vam te informacije. Bar sam ja gazdu ima prilike upoznati i s njim popričati i čovjek je baš za pomoći u svakim prilikama.

Zadarsko dite

Citat: Larusovac  u Listopad 22, 2009, 10:10:01
Dragi gop. Ivan x ja se gazdi ne ulizujem nego samo pošteno radim svoj posao. a to što mi se produžuje ugovor na dva miseca meni ne smeta jer ipak ne radim na crno. a tako je i s ostalim kolegama. Vi našeg gazdu uopće ne poznajete i kako ga morete osuđivati da je on isti kao vozači. ne znam odakle vam te informacije. Bar sam ja gazdu ima prilike upoznati i s njim popričati i čovjek je baš za pomoći u svakim prilikama.

Koliko ste puta isplacivali gazdi cash koji je prosao mimo evidencije (i pripadajucih obaveza drzavi) po sistemu pola - pola?

ivan-x

Tvoj je gazda uništio bivše poduzeće Croatiu Zadar Line, čije linije sad voza, u kojoj je bio direktor, kad je došao Presečki odmah mu je dao otkaz, posle ga je Vujević primio u Zadranku, a znamo kako je i ona završila.
Kažete da vam ne smeta ugovor na dva mjeseca, vjerojatno vam ne smeta što neprimate dnevnice, ni plaće.
Kažete da pošteno radite, pa vi ste genijalac, kako možete pošteno raditi?

Larusovac

E a vidi se tko je genijalac, kad sve znate sve što je naš gazda " uništia" ja predpostavljam da ste sigurno vi bili naš zaposlenik u tvrtci kad sve znate prednosti i nedostatake tvrtke bar da vas mogu upoznati a vi ste sigurno iz Rijeke jer ste nedavno putovali u Pulu s našim autobusom kad ste napisali da niste bili zadovoljni s uslugama koje pružaju vozači.

elvis

Zadnji post nema nikakve veze sa temom u kojoj raspravljate,Larusovac obrisi post i nastavite raspravu o autobusima i firmi,a ne o porijeklu i bivsim radnim mjestima clanova

Tlimfocit

ja se stvarno nekad zapitam di je prometna inspekcija i koji vrag oni uopće postoje kad ne obavalju svoj posao??? (znan da san naivan ali opet.....)
danas san sia u Larusov bus u Trogiru (linija Pula-Split) i naravno odma san požalia.....
najprije san mora trčat za autobuson po kolodvoru jer naravno cijenjeni vozać je ocijenio da putnici na peronu za MEĐUGRADSKE linije ne misle ići za Split i kad san ga stiga na karju kolodvora on galami na mene ŠTA SE NISAN ISTAKNIJA!!! Ja mu lipo kažen da je njegovo da se zaustavi na kolodvoru po propisu i da ne filozofira na šta je umuknija.....
vožnja prema Splitu u toj staroj karampani je bila joj i ajme....nisam putnik koji godišnje priđe 100 kilometara nego priđen i više od 20-30 000 kilometara (zbog prirode mog posla) i stvarno san se vozia u dosta različith dobrih i loših buseva....ali ovo je kriminal: RETARDER mu nije radia pa je cilo vrime kočia nožnom kočnicom koja vjerojatno nije najispravnija jer je toliko zraka ispuštala i siktala da je to bilo milina, ai kad bi zakočia autobus bi preša u suprotnu traku (nekako bi se cili iskrivia i zaplesa)....jastuci su bili u takvom stanju da se autobus u zavojima naginja nekih 15-20 stupnjeva i takav bi osta do idučeg zavoja.....o smradu u busu neću ni govorit jer je to sasvim nebitan detalj kao i izgled kokpita (oblipljena glava mjenjača selotepon i slično)....
i na kraju kad smo došli u Split šofer (da, bia je samo jedan šofer) nam je naplatia karte po sistemu "daj 10".....ja san jedini tražia da mi napiše kartu, na šta je on reka "Evo kad inzistiraš onda daj 16 za kartu" iako je karta 12 kuna.....ali kad san vidia da na blokiću piše PROMET MAKARSKA samo san mu reka evo Vam 10 kuna i doviđenja.....jer rađe ću dat šoferu (ma kakav god on bija) nego vlasniku Mati Jujnoviću....očito je dakle da busevi nisu Larusovi nego Prometovi a s njima se ne vozim......usluga je očita.....
draga gospodo velike gazde spustite malo nos doli, radi se o sigurnosti putnika....sramota je da ovakvo nešto se može uopće nać na cesti (i autobus i ovakva firma pa bila ona Larus ili Promet ili neka treća)...a na kraju najveca sam budala ja koji san sija u taj bus....
pridružujem se preporuci da se ne putuje s Larusom zbog nezadovoljavanja minimalnih uvjeta sigurnosti a da ne govorin udobnosti.....

troosovinac

opet ti tablice i vrime polaska navodiš pa prestani več jednom!!!!!
bela lađa

Tlimfocit

Citat: troosovinac  u Prosinac 05, 2009, 19:11:37
opet ti tablice i vrime polaska navodiš pa prestani več jednom!!!!!

ajd mi pristani puvat za vraton!!!!!!!
pogledaj dvi-tri stranice prije i vidit ćeš da i drugi navode i tablice i vrime polaska.....
zato nađi bolju zanimaciju od pilanja mene!

troosovinac

niko te ne pila i ne puše za vraton!!! nije ovo špijunski portal. zaposli se u neke novine pravi si za to!!!!!!!
bela lađa

Tomek

Molim da se preko foruma ne svađate, ako imate kakvih problema u komunikaciji dečki, rješite to ili preko pp-a ili na nekoj cugi.  ;)

Larusovac

Evo opet imamo prigodu da pročitamo o nepravilnostima Larus-a pa što na kraju ovoga velikog prigovora nego ako su naši vozači "neuljudni i ne uslužni" što preporučiti mladom gospodinu niko njega ne tjera da putuje s našim autobusima stoga ako imaš primjedbi ne putuj s Larusom bar da sam ja na toj poziciji da mi vozači svaki put kad idem s njima  "naplate a ne dadu" kartu viruj ne bi iša s njima.

Tlimfocit

Citat: Larusovac  u Prosinac 06, 2009, 22:36:02
Evo opet imamo prigodu da pročitamo o nepravilnostima Larus-a pa što na kraju ovoga velikog prigovora nego ako su naši vozači "neuljudni i ne uslužni" što preporučiti mladom gospodinu niko njega ne tjera da putuje s našim autobusima stoga ako imaš primjedbi ne putuj s Larusom bar da sam ja na toj poziciji da mi vozači svaki put kad idem s njima  "naplate a ne dadu" kartu viruj ne bi iša s njima.

prijatelju, iskreno ne bi putova s njima ali bila mi priša u Split iz Trogira pa san uša....ali nemoj me krivo shvatit: nemam ja ništa protiv Larusa, dapače, i ja bi tija kad bi Larus ponudia bolju uslugu pa bi bez problema odvojia 12,14 ili koliko već kuna za kartu.....
svaku nedilju san cilu svoju srednju školu iša sa Larusom (bili su sivi busevi mislim Steyr) i ljudi su rado putovali s njima jer su imali više manje u redu buseve i karta je bila 12kuna što je sasvim pristojno.....onda se najednom nešto prominilo i u pogledu vozaća i buseva......nemogu ni najmanje prigovorit vozaću tog busa šta mi nije da kartu (odnosno na kraju san ja odbia kartu kad san vidia na njoj ime druge prijevozničke firme a ne Larus Zadar pa je zapravo krivnja tu i moja)....jer nije vozać sam uzea onaj bus niti ga on održava.....nešto je tu trulo od glave i ja bi volia da se to promini nabolje....spomenia san vozaća samo da opišem kakvo je očajno sveukupno stanje bilo na toj vožnji (a ja san uša u Trogiru dakle samo san se 26 km vozia)....vidim da radiš u Larusa pa ako imaš šansu nešto prominit promini.....

tomekk

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 06, 2009, 22:52:01
Citat: Larusovac  u Prosinac 06, 2009, 22:36:02

prijatelju, iskreno ne bi putova s njima ali bila mi priša u Split iz Trogira pa san uša....ali nemoj me krivo shvatit: nemam ja ništa protiv Larusa, dapače, i ja bi tija kad bi Larus ponudia bolju uslugu pa bi bez problema odvojia 12,14 ili koliko već kuna za kartu.....
svaku nedilju san cilu svoju srednju školu iša sa Larusom (bili su sivi busevi mislim Steyr) i ljudi su rado putovali s njima jer su imali više manje u redu buseve i karta je bila 12kuna što je sasvim pristojno.....onda se najednom nešto prominilo i u pogledu vozaća i buseva......nemogu ni najmanje prigovorit vozaću tog busa šta mi nije da kartu (odnosno na kraju san ja odbia kartu kad san vidia na njoj ime druge prijevozničke firme a ne Larus Zadar pa je zapravo krivnja tu i moja)....jer nije vozać sam uzea onaj bus niti ga on održava.....nešto je tu trulo od glave i ja bi volia da se to promini nabolje....spomenia san vozaća samo da opišem kakvo je očajno sveukupno stanje bilo na toj vožnji (a ja san uša u Trogiru dakle samo san se 26 km vozia)....vidim da radiš u Larusa pa ako imaš šansu nešto prominit promini.....

Nekad su tu bili Steyri i to od Ap Varaždina.Bili su to sasvim solidni i udobni autobusi za koje Larus Varaždincima nije platio niti lipe za najam, dakle jaakoooo štetan ugovor za AP(no neki su imali koristi) i onda je na kraju taj isti Larus zbog nekog duga Ap-a prema njemu 1,5 milijuna kuna pokušao potražit sudski pa je došlo do stečaja.Nama su vraćeni autobusi u katastrofalnom stanju, a izgubljeno je oko 30 milijuna kuna i onda je na kraju Ap dužan Larusu....Toga ima samo u našoj "pravnoj" državi....
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

ivan-x

Ovaj Veliki Larusovac, nezna što priča, pa nečete vi određivati sa kime mi da putujemo, mi putnici prilagođavamo vrijeme poslu a ne prijevozniku, vi ste na javnoj usluzi putnika, putnici tu uslugu plačaju i negoduju s pravom, jer hoće uslugu i račun za uslugu.
Mi putnici čemo se voziti u isto vrijeme kao i dosada, samo neće vozati "Larus" tj.Grčki galeb, nego neka poštena firma sa iskustvom, sa kojom čemo mi putnici biti zadovoljni.