Centrotrans, Sarajevo - razno

Autor autobusi.org, Prosinac 04, 2007, 13:24:16

busfan

Ona razlicite boje su iz neke Setre 200  ;D  Zaista soplja i ne izgleda toliko lose, svaka cast zanimljive slike

elvis

A ova sjedista su mahom unistili bezobrazni soferi i kondukteri,te vodstvo preduzeca CTS :-\

A ova tema bas i nije namjenjena slikama

The_Dubster

ma et, dosta su razvalila i djeca iz srednje... a inače sve što se razvali il se ne pravi ili se pravi nekim još gorim stvarima...

elvise, možda nije, ali nisam želio staviti tamo gdje su busevi, jer bi onda rekao da ono nije tema za raspravu. da ne bi to se desilo stavio sam ovdje, u raspravu, kako bi se malo diskutovalo o "vodećem prevozniku u bih"

inače slična situacija je i u onom sanosu sa tourismovom maskom, al dok dođe na red pa islikam i njega

elvis

Vozni park CTS-a je bogatiji za dva Lions Coacha i dva Lions Top Coacha

http://sejari.ba/

The_Dubster

danas sam se vraćao do u Ilijaš sa jetlinerom (stavljao sam ga u slike) i vozačem koji ga duži - poznatiji kao Sadija

danas je pokazao kako je svaki putnik bitan. zračio je pozitivnošću, na svako moje pitanje je odgovarao, putnicima je na molbu stajao i van stanice, a nekim je i oprostio ako su imali par feningi manjka. pričali smo malo i o voznom parku u ilijašu i rekao je već standardno - "naše je da popravljamo i trudimo se, a vaše je da putujete sa osmijehom". Od sve te priče zaboravio sam i kapu u njegovom jet-u xD

Uglavnom, u razgovoru mi je još rekao da je uzimanjem par linija od grasa, cts morao uvesti par dodatnih linija. tako da su uvedene linije sa polascima iz sarajeva prema ilijašu u 15.00, 21.15 i 22.15. rekao mi je da na ove zadnje dvije linije i nema baš nekog prometa - svega 4-5 ljudi...

damir050

Ove Buseve  CTS  salje redovno u Njemacku   Linije su :

Sarajevo -- Berlin
Sarajevo -- Frankfurt ( preko Ingolstadta karlsruhe ,Meinheim
Sarajevo -- Dortmund (  preko Ingolstadta  Karlsruhe ,Meinheim Stuttgart ,Frankfurt ,Bonna , Düsseldorfa
Sarajevo -- Hamburg
Sarajevo -- Stuttgart
Sarajevo -- München

Tako Njemacka je  dobro povezana sa Bosnom i Hercegovinom

busfan

Citat: damir050  u Veljača 15, 2010, 18:48:29

Sarajevo -- Berlin
Sarajevo -- Dortmund (  preko Ingolstadta  Karlsruhe ,Meinheim Stuttgart ,Frankfurt ,Bonna , Düsseldorfa
Sarajevo -- Hamburg
Sarajevo -- Stuttgart
Sarajevo -- München

Dobro dobro povezani, ide i Kantic iz Sarajeva svaki dan za Dortmund i srijedom i subotom za Berlin. Inace, nije tacvan ovaj vozni red, ne moze ici preko Ingoldstadta i Karlsruhea, vjerovatno jedan dan ide München-Ingolstadt-Nürnber-Frankfurt, a drubima München-Stuttgart-Karlsruhe-Frankfurt

damir050

Kako  ne moze ja  sam  se vracao iz Sarajeva isao je preko  Ingolstadta i Karlsruhe ,Polasci za Dortmund su  Sljedeci

Ponedeljak  08:00
Utorak  08:00
Srijeda 08:00
Petak  08:00
Subota   08:00
Oko 22:30 ulazi u Austriju , naravno  sve  zavisi od  guzvi  na Auto - Putu  i  naravno  Zadrzavanje na  Granicnim Prelazima

Za Kolegu Busfana Kantic ide preko (Barem je isao prije preko Izacica ) za Njemacku  , To je linija  Gorazde - Dortmund via  Olovo

damir050

Citat: busfan  u Veljača 15, 2010, 18:55:30
Citat: damir050  u Veljača 15, 2010, 18:48:29

Sarajevo -- Berlin
Sarajevo -- Hamburg
Sarajevo -- Stuttgart
Sarajevo -- München

Dobro dobro povezani, ide i Kantic iz Sarajeva svaki dan za Dortmund i srijedom i subotom za Berlin. Inace, nije tacvan ovaj vozni red, ne moze ici preko Ingoldstadta i Karlsruhea, vjerovatno jedan dan ide München-Ingolstadt-Nürnber-Frankfurt, a drubima München-Stuttgart-Karlsruhe-Frankfurt
kako  ne moze  ici  Svaki Dan  , Svaki Dan ima  nesto za  Frankfurt

kilometar

Mala ispravka za kolegu Damira:Kantic na liniji Goražde-Dortmund ide preko gp.Bosanski Šamac(svaki dan). ;)

busfan

Ne znam druze onda oni nesto obilaze daleko, jer kad ide Müncehn->Fankfurt ima dva prevca /vise sekoristi ruta Augsburg-Stuttgart-Pforzheim-Karlsruhe-Mannheim, jer ima vise putnika. Druga ruta je Ingolstadt-Nürnberg, iako mislim da je blize manje se koristi jer ima manje putniika. Inace iz Frankfurta je najblize preko Nürnberga-Regensbura-Passa, ali nijedan autobus ne koristi jer ima najvise putnika iz Stuttgarta i Münchena. Cts i za Berlin vozi preko Münchena, a Kantic i Semberija preko Hama-Regensburga i Passaua i stignu sigurno 2-3 sata prije

damir050

Kako obilaze , To mu je  najkraca ruta ,Sto se  tice putnika  to je  posebna  prica  sta se radi sa  recimo  1 ili  3  putnika  recimo koji  idu za Frankfurt pa  i dalje Köln , Bonn i Düsseldorf , ta prebacivanja  drugim prevoznicima  to je  druga  prica

damir050

Citat: damir050  u Veljača 15, 2010, 20:25:16
Kako  ne moze ja  sam  se vracao iz Sarajeva isao je preko  Ingolstadta i Karlsruhe ,Polasci za Dortmund su  Sljedeci

Ponedeljak  08:00
Utorak  08:00
Srijeda 08:00
Petak  08:00
Subota   08:00
Oko 22:30 ulazi u Austriju , naravno  sve  zavisi od  guzvi  na Auto - Putu  i  naravno  Zadrzavanje na  Granicnim Prelazima

Za Kolegu Busfana Kantic ide preko (Barem je isao prije preko Izacica ) za Njemacku  , To je linija  Gorazde - Dortmund via  Olovo
Izvinjavam se Busfan

damir050

Citat: busfan  u Veljača 16, 2010, 18:05:45
Ne znam druze onda oni nesto obilaze daleko, jer kad ide Müncehn->Fankfurt ima dva prevca /vise sekoristi ruta Augsburg-Stuttgart-Pforzheim-Karlsruhe-Mannheim, jer ima vise putnika. Druga ruta je Ingolstadt-Nürnberg, iako mislim da je blize manje se koristi jer ima manje putniika. Inace iz Frankfurta je najblize preko Nürnberga-Regensbura-Passa, ali nijedan autobus ne koristi jer ima najvise putnika iz Stuttgarta i Münchena. Cts i za Berlin vozi preko Münchena, a Kantic i Semberija preko Hama-Regensburga i Passaua i stignu sigurno 2-3 sata prije
Na Passau od  CTS  Autobusa ne ide ni jedan , Mozda  linija  Berlin -- Sarajevo ,Hamburg -- Sarajevo   , Sve ostale idu preko Villacha Dole